اولین قدم کسب و کار اینترنتی

اولین قدم کسب و کار اینترنتی (راهنمای 0 تا 100)

خواندن این مطلب 11 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1400/02/05

اولین قدم کسب و کار اینترنتی پیدا کردن یک ایده مناسب و انتخاب حوزه فعالیت درست است.

یکی از دلایل مهم شکست کسب و کارهای اینترنتی این هست که از همان روز اول حوزه فعالیت شون رو درست انتخاب نمی کنند.

اکثر افراد بدونه اینکه به علاقه خود و پرطرفدار بودن حوزه اهمیت بدن کسب و کار اینترنتی راه اندازی می کنند و در آخر هم نتیجه ای نمی گیرند.

اگر می‌خواهید کسب و کار موفقی داشته باشید و آن را به درآمدهای میلیونی برسانید، باید بدانید چگونه اولین قدم کسب و کار اینترنتی خود راه  برمی‌دارید.

اگر در قدم اول شروع کسب و کار اینترنتی هستید و احساس می‌کنید در انتخاب حوزه فعالیت مشکل دارید اگر نمی‌دانید حوزه‌ای که می‌خواهید انتخاب کنید برای شما درآمدزا هست یا نه و اگر نمی‌دانید آن حوزه چقدر طرفدار دارد!!!

و رقبا را نمی‌شناسید و نمی‌دانید چطور باید این تحلیل‌ و بررسی ها را انجام بدید. جواب این سوالات اینجاست!!!

پیشنهاد می کنم این مقاله را تا انتها بخوانید.

پس اگر می‌خواهید اولین قدم کسب و کار اینترنتی خود را درست بردارید و با شکست مواجه نشید. انتخاب حوزه فعالیت را جدی بگیرید.

وقتی به ارزش این مقاله پی خواهید برد که مطالب گفته شده را مو به مو اجرا کنید!!!

یک پیشنهاد : مقالاتی که در سایت‌ های کانتنت نوشته شده‌اند ارتباط‌ نزدیکی با همدیگر دارند. از این رو سطری با عنوان پیش‌نیاز این مقاله نوشته شده، که پیشنهاد می‌کنم برای درک بهتر موضوع، آن را مطالعه کنید.

پیش‌نیاز این مقاله: کسب و کار اینترنتی چیست

مهم‌ترین دلیل شکست کسب و کارها در چیست؟

دلیل شکست کسب و کارها

شکست یک کسب و کار به صورت اتقافی و بر اساس شانس نیست بلکه به صاحب کسب و کار بستگی دارد که چه قدر آن حوزه را می‌شناسید.

در چند سال اخیر، خیلی از کسب و کارهای که راه‌اندازی می‌شوند، متأسفانه نتیجه خوبی نمی‌گیرند، و میلیون‌ها تومان هم هزینه می‌کنند و بعد 2 سال کار کردن به سود نمی‌رسند و این سؤال واسشون پیش میاد که چرا با این همه هزینه و چند سال کار کردن به نتیجه نرسیدم؟

به نظر شما چرا این کسب و کارها شکست می‌خورند؟

به نظر من مشکل این افراد اینکه تو حوزه‌ای وارد شدند که اصلاً نباید وارد می‌شدند. بدون تحقیق و بررسی سایتی بالا آوردند و همین‌طوری بدونه هدف خاصی شروع به فعالیت کردند. و در قدم اول کسب و کار، حوزه خود را بررسی نکردند.

امیدوارم شما جزء این دسته نباشید و در ابتدایی‌ترین گام کسب و کارتان، مسیر درست را انتخاب کنید.

کسب و کارهایی که تازه راه می‌افتند، اکثراً به خاطر اینکه حوزه فعالیتشان را درست انتخاب نمی‌کنند به شکست برمی‌خورند و درگیر مرداب سایت‌های ایرانی می‌شوند.

در قدم اول کسب و کار اینترنتی باید ایده جدیدی داشته باشیم؟

اشتباه بزرگی که خیلی‌ها انجام می‌دهند اینکه چند ماه برای پیدا کردن ایده جدید در اینترنت جستجو می‌کنند و در آخر هم چیز خاصی پیدا نمی‌کنند. ایده‌ی جدید خوب هست اما یه سری مزایا و معایب دارد که در ادامه‌ شما را با آن‌ها بیشتر آشنا می‌کنم.

مزایای ایده‌ی جدید

  1. نبودن رقبا
  2. درآمد بسیار بالا

ایده‌ی جدید از نامش معلوم تا حالا اجرا نشده، پس شما در اول کار رقیبی ندارید و می‌توانید در آن حوزه درآمدهای بسیار بالایی کسب کنید، البته باید خیلی سریع بازار بزرگی را جذب خودتان کنید.

معایب ایده‌ی جدید

اگر شما یک ایده جدید در ذهن دارید و می‌خواهید اجرایش کنید به موارد زیر نیاز دارید.

  1. سرمایه زیاد برای اجرایی کردن ایده
  2. داشتن یک تیم حرفه‌ای
  3. صبر و حوصله برای بالا آمدن سایت و کسب درآمد

کسب و کار های که بر پایه یک ایده جدید ساخته شده‌اند مثل تخفیفان، نت برگ و … این سایت‌ها یک نیاز را ایجاد کردند. یا این‌طور بگم یک نیاز را آفرینش کرده‌اند. که این کار خیلی سختی هست و هزینه بسیار بالایی را نیاز دارد. که هر کسی سراغ این نوع از کسب و کار ها نمی‌رود.

ما چرا بریم سراغ همچین کسب و کارهای سخت در حالی که نیازهای خیلی زیادی موجود هست که می‌توانیم در آن‌ها بهتر وارد شویم. پس ما قرار یه نیاز را تأمین کنیم نمی‌خواهیم یک نیاز را ایجاد کنیم.

این سایت‌هایی که یک نیاز را ایجاد می‌کنند اگر موفق شوند به درآمدهای بسیار بالایی می‌رسند، اما باید برای این موفقیت‌ها ابتدا سرمایه‌ی زیادی لازم دارند. البته پشت‌صحنه این کسب و کار ها بازاریابی بسیار قوی، تبلیغات گسترده، اپلیکیشن عالی و … هست.

ایده‌های جدید به سرمایه زیاد و تیم حرفه‌ای نیاز دارند. اگر شما این‌ها را ندارید به پیشنهاد من سراغ ایده‌های راحت‌تر بروید تا سریع‌تر نتیجه بگیرید. در ادامه چند ایده را مثال می‌زنم که می‌توانید در آن‌ها فعالیت کنید و به درآمد برسید.

عامل اصلی موفقیت کسب و کار های بزرگ اینکه اولین قدم کسب و کار اینترنتی خود را درست انتخاب کردند.

ایده‌های کسب و کار اینترنتی:

ایده‌های کسب و کار اینترنتی

مدل‌های زیادی واسه کسب درآمد از اینترنت هست که برای قدم اول راه‌اندازی کسب و کارتان می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. در اینجا به‌طور خلاصه چند مورد را نوشتم که با توجه به علاقه خود می‌توانید یک ایده را اجرایی کنید.

1. دانش و تخصص خودتان را به فروش برسانید

اکثر ما، مهارت و تخصصی داریم که ما را از دیگران متمایز می‌کند اگر تخصصی دارید می‌توانید آن را به مردم آموزش دهید. می‌توانید مهارت خود را به صورت ویدئو، صوت، pdf و سایر قالب‌های آموزشی ایجاد کنید و در سایت برای فروش قرار دهید. مثلاً اگر شما یک گیتاریست خوبی هستید یا یه آشپز خوبی هستید می‌توانید دانش خودتان را بفروشید.

حوزه آموزش یه حوزه پردرآمدی هست. و این را بدانید هر حوزه‌ای که درآمد زیادی داشته باشد رقبای زیاد در آن فعالیت می کنند، پس در این صورت کار شما یه مقدار سخت می‌شود.

2. کسب درآمد از تولید محتوا

تولید محتوا یکی از شغل‌های پردرآمد در دنیاست که در حال حاضر طرفداران خیلی زیادی دارد. اگر در نوشتن مقاله تخصص دارید می‌توانید از این طریق به راحتی درآمد کسب کنید. الآن سایت‌هایی هستند به هر دلایلی نمی‌توانند محتوا تولید کنند، و به افرادی نیاز دارند تا نیازشان را برطرف کنند.

مقاله مرتبط: کسب درآمد از تولید محتوا

3. با مطالعه کردن کسب درآمد کنید

اگر مطالعه کردن را دوست دارید و کتاب‌های زیادی را مطالعه می‌کنید، به راحتی می‌توانید از این راه کسب درآمد داشته باشید. افراد زیادی هستند که یا وقت ندارند، یا حوصله‌ی مطالعه کردن کتاب 200 صفحه‌ای را ندارند. اما با این وجود می‌خواهند بدانند بحث اصلی کتاب موردنظر درباره چی هست. به صورت خلاصه چه نکات مهمی در کتاب هست.

کاری که شما باید انجام بدید اینکه کتاب را چند بار بخوانید و یک خلاصه از بحث اصلی کتاب در بیارید و مباحث مهم را یادداشت کنید و در نهایت یا به صورت فایل صوتی یا pdf در سایت برای فروش بزارید.

4. ایجاد یک فروشگاه‌ اینترنتی تخصصی

برای هر محصول و خدمات، یک دسته از مخاطب وجود دارد، حالا این خدمات می تواند طراحی سایت، وسایل دیجیتال، لباس و … باشد. مزیت خوب فروشگاه تخصصی اینکه تنها روی آن محصول یا خدمات به صورت تخصصی کار می کنید. و بعد مدتی همه می فهمند فلان محصول را سایت شما دارد. و این باعث می شود در آن حوزه، سایت مرجعی باشید. سایت پیکسل یک نمونه از فروشگاه تخصصی هست، که به طور کامل سرو کارش با دوربین عکاسی است.
با داشتن یک فروشگاه اینترنتی تخصصی می‌توانید به مخاطبانی که به دنبال محصولات خاصی (دوربین عکاسی، موبایل، لباس مردانه و …) هستند، دسترسی داشته باشید.

تمرکز بر روی یک فعالیت باعث افزایش موفقیت تان می‌شود. اگر می‌خواهید فروشگاه بزنید تخصصی کار کنید. مثلاً تنها در حوزه لباس یا وسایل دیجیتال کار کنید.

نگاهی به مقاله “بهترین هاست” بیندازید تا در این مورد به اطلاعات‌تان افزوده شود.

اگر ایده‌ی جدیدی نداشته باشیم چکار کنیم؟

ایده‌های تکراری

از ایده‌های تکراری استفاده کنید. ایده‌های که توسط افراد اجرا شدند برای این کار باید سایت‌های آن حوزه را تحلیل کنید. نقاط ضعف و قوت آن‌ها را بررسی کرده و از آن‌ها کامل‌تر اجرایش کنید و یه حرفی برای گفتن داشته باشید. راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی فقط داشتن ایده جدید نیست. همان‌طور که گفتم شما می‌توانید ایده‌های که اجرا شده‌اند را بهتر از همه اجرا کنید.

نکته‌ی جالب‌توجه!

یک کتابی هست به اسم، امپراطوری اپ خلاصه این کتاب، در مورد یک آدم که لپ‌تاپ ندارد و با گوشی اپل درآمد کسب می‌کند.
روش کارش این‌طوری وقتی یک اپلیکیشن ios وارد بازار می‌شود، میاد نقاط ضعف برنامه را پیدا می‌کند و یک تیم برنامه‌نویس هم دارد، خودش هیچ کاری نمی‌کند. به گروهش می‌گوید این ضعف‌ها را برطرف کنید و یک اپلیکیشن جدید ازش دربیارید. تمام!

شما هم می توانید دقیقا اینکار را انجام بدید. لازم نیست هی دنبال یک ایده جدید باشید. با تحقیق و بررسی در حوزه‌های مختلف ضعف های بسیار زیادی را می‌توانید پیدا کنید، و در آن حوزه ها شروع به فعالیت کنید.

مقاله پیشنهادی: بهترین کتاب کارآفرینی

بعد از انتخاب ایده اگر شروع کنیم به موفقیت می‌رسیم؟

اگر فکر می‌کنید بعد از ایجاد سایت و انتخاب ایده به موفقیت می‌رسید، توصیه می‌کنم هرگز وب‌سایت راه‌اندازی نکنید. چون با شکست مواجه می‌شوید. ایجاد وب‌سایت و تعیین حوزه فعالیت اولین قدم در راه اندازه‌ی کسب و کار هست بعد این‌ها باید برای کسب و کار خود برنامه ریزی کنید. بعد باید اصول موفقیت در کسب و کار اینترنتی (تولید محتوا، سئو یا بهینه‌سازی سایت و …) را یاد بگیرید.

راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی در هر زمینه‌ای می‌تواند به موفقیت برسد به شرطی که ابتدا حوزه فعالیت درستی انتخاب شود.

مقاله پیشنهادی: برنامه ریزی برای کسب و کار اینترنتی

چگونه حوزه فعالیت درست انتخاب کنیم؟

تعیین حوزه فعالیت

پیدا کردن خلاء بازار:

شما باید قبل از هر کاری خودتان را تحلیل کنید. تحلیل از نظر چی؟ از این نظر چه توانایی‌های دارید، تو چه حوزه‌ای علاقه دارید، که کار کنید. قطعاً به حوزه‌ای علاقه‌مند هستید، هیچ‌کسی در دنیا نیست به کاری علاقه نداشته باشد.

اگر واقعاً آشپزی را دوست نداشته باشی و بیاید یک کسب و کار آنلاین در زمینه آشپزی راه‌اندازی کنید جدا از اینکه از کارتان لذت نمی‌برید همچنین نمی‌توانید به موفقیت بزرگ دست پیدا کنید.

پس توانایی‌ها و علایق خود را یادداشت کنید. در مرحله‌ی بعد با این یادداشت‌ها کار داریم. من فرض میکنم توانایی‌ها و علایق خود را نوشتید و می‌دانید در چه حوزه‌ای توانایی دارید، و دوست دارید ادامه‌اش بدید.

گام بعدی اینکه مواردی که یادداشت کردید را در گوگل جستجو کنید، مثلاً به برنامه‌نویسی علاقه دارید تو گوگل این کلمه را سرچ کنید و ببینید چه سایت‌هایی فعالیت می‌کنند؟ چی کار می‌کنند؟ چه قدر خوب عمل کردند.

توصیه من اینکه یک هفته تمام، فقط تو گوگل بگردید ببینید چه خبره شما با این کار، مطالب مفیدی یاد می‌گیرید. از شما می خواهم تو حوزه‌ای که تخصص دارید تحقیق و بررسی کنید نتایجی که به دست می‌آورید را روی کاغذ بنویسید.

در هر حوزه‌ای که بخواهید واردش بشید سختی‌های خودش را دارد. اگر یه تخصصی دارید و می‌خواهید آموزش بدید خیلی خوب یادداشت کنید. یا اگر محصولاتی دارید می‌خواهید یه فروشگاه اینترنتی راه‌اندازی کنید.

موضوع مهمی که باید در نظر بگیرید اینکه مزیت رقابتی داشته باشید.

یک مثال از مزیت رقابتی

مثلاً فردی میگه دیجی کالا خیلی درآمد داره و من می‌خواهم یک فروشگاه عیناً مثل دیجی کالا بزنم و مثل دیجی کالا همه من را بشناسند و روزانه سفارشات زیادی بگیرم.

خیلی خوبه شما مثل دیجی کالا شوید، اما باید مزیت رقابتی داشته باشید. این یعنی چه؟ چرا باید از شما خرید کنند از دیجی کالا خرید نکنند؟ شما چه مزیت‌های خوبی دارید که دیجی کالا ندارد.

شما باید این را ابتدای کار معلوم کنید اگر مزیت رقابتی ندارید اصلاً واردش نشید، چون با شکست رو به رو می شوید. مزیت رقابتی می‌تواند این باشد هر کاربری خریدی در سایت انجام داد بلافاصله بعد از ارسال، به مشتری زنگ می‌زنید و راجع به نحوه برخورد پست، نحوه‌ی ارسال کالا، راضی بودن از محصول و … در مورد این مسائل با مشتری خوب صحبت می‌کنید تا مشتری از خریدی که کرده تجربه خوشایندی داشته باشد. و برای خرید بعدی دوباره به سایت شما مراجعه کند.

و چندها مزیت هست که دیجی کالا الآن نداره اگر شما بتوانید این ضعف‌ها را پیدا کرده و رفع کنید می‌توانید وارد رقابت با دیجی کالا شوید. البته این کار نیروی متخصص و سرمایه زیادی لازم دارد.

اولین قدم کسب و کار اینترنتی برمی گرده به علاقه شما. در حوزه‌ای فعالیت کنید که بهش علاقه داشته باشید. علاقه یکی از مهمترین فاکتورهای موفقیت در کسب و کار است.

مقاله پیشنهادی: کد تخفیف دیجی کالا

چطور رقبا را بشناسیم؟

همین الآن گوگل را باز کنید و اسم محصولات یا آموزشی که قراره بفروشید را سرچ کنید، تمام افرادی در اون حوزه فعالیت می‌کنند را پیدا کنید. در اصل این سایت‌ها رقیب شما هستند. این کار ساده را کمتر کسی انجام می‌دهد.

با این سرچ ساده شما متوجه می‌شوید که رقبا چه سایت‌هایی هستند چه محصولاتی ارائه می‌کنند چه قدر قوی کار می‌کنند. این سایت‌ها را لیست کنید و یکی‌یکی سایت‌شان را تحلیل کنید. تحلیل از چه نظر؟ رتبه الکسا، قیمت محصولات، نقاط مثبت و نکات منفی، سرعت سایت، پشتیبانی و …

حالا اگر سایتی راه‌اندازی کنید که نقاط قوت رقبا را داشته باشد و نقاط ضعف آن‌ها را نداشته باشد، قطعاً شما پیروز میدان هستید.

وقتی که ضعف رقبا را بررسی می‌کنید یه اتفاق جالب که می‌افتد اینکه نقاط ضعف مشترکی توی تعداد زیادی از رقبا هست. کافیه ضعف‌ها را برطرف کنید و از تمامی رقبا کامل‌تر باشید.

مقاله مرتبط: 9 فاکتور مهم که در تحلیل رقبا باید بدانید!

چه طور بفهمیم بازاری که قصد داریم وارد آن شویم بازار پرطرفداری هست یا نه؟

2 روش ساده برای اینکه بدانیم یک حوزه چه قدر خواهان دارد.

1. سایت‌های بزرگ تبلیغاتی مثل دیجیاتو، زومیت، نی نی سایت و … هستند که شما با رفتن توی این سایت‌ها متوجه می‌شوید الآن بازار چه چیزی گرمه و چه کاری خواهان زیادی دارد. تبلیغات در این سایت‌ها ماهی از 2 میلیون تا 50 میلیون هست و افرادی که میان تو این سایت‌ها و این بودجه واسه تبلیغ می‌زارند قطعاً بازار پردرآمدی دارند.

همان‌طور از شکل زیر معلومه الآن بازار موبایل و هاستینگ‌ها خیلی خواهان دارد. شما هم می‌توانید در این سایت‌ها چرخی بزنید و راحت بفهمید، چه بازاری در حال حاضر در ایران پرطرفدار هست.

بازار کار

2. مثلاً در کلمه کلیدی طراحی سایت می‌خواهید فعالیت کنید در گوگل سرچ می‌کنید سایت‌های را می‌بینید اگر طبق شکل زیر در کنارشان AD باشد، یعنی این حوزه درآمد‌های زیاد دارد.

و این را بدانید که ادورز با سئو دو بحث جدا از هم هستند. سئو ترافیک کاملا ارگانیک و رایگان است. اما ادورز تبلیغ پولی گوگل هست در این روش شما به سراغ سئو نمی روید. در واقع به گوگل پول می دهید و بالا میاید.

کسانی که حوصله سئو کردن ندارند و در عوضش سرمایه زیادی دارند، کلا ادورز را پیشنهاد می دم. اما اگر شما هم مثل من بودجه ندارید پیشنهاد می کنم از ترافیک رایگان (سئو) استفاده کنید.

اگر منظور من از سئو رو متوجه نشدید. مقاله سئو چیست رو حتما مطالعه کنید.

Google-Ads

ادورز روی کلمات پر درآمد

ادورز روی کلمات پر درآمد

کلمات پر درآمد با ادورز

همانطور که می بینید در شکل بالا دو سایت آخر ادورز کار می کنند، این یعنی این کلمات ارزش بسیار بالایی دارند که افراد رفتند به گوگل پول دادند تا در نتایج صفحه ی اول نشان داده شوند. پس اگر دیدید در حوزه شما افرادی تبلیغات ادورز رفتند بدانید این حوزه‌ی پرطرفدار و سودآوری زیادی دارد.

چطور بفهمم حوزه فعالیت من چه قدر خواهان دارد؟

برای فهمیدن این سؤال می‌توانید از دو ابزار زیر استفاده کنید.

google trends: گوگل ترندز ابزاری است که توسط گوگل ایجاد شده و به کاربران اجازه می‌دهد محبوب بودن کلمه کلیدی خاص را در طول دوره زمانی ببینند. با این ابزار خیلی راحت می‌توانید روند خواسته مردم را در گوگل پیدا کنید.

kwfinder: برای اینکه بفهمید چه کلماتی چه تعداد جستجویی دارند.

نقطه‌ی شروع یک کسب و کار اینترنتی موفق بر میگرده به انتخاب حوزه فعالیتش. کسب و کاری که از روز اول بداند چه کار می‌کند و در چه بازاری وارد می‌شود، رقباش چه سایت‌هایی هستند و چه خدماتی ارائه می‌کنند و … تمام این موارد را تعیین کرده باشد و از همه مهم‌تر عاشق کارش باشد قطعاً موفق می‌شود.

جمع‌بندی

به انتهای مقاله اولین قدم کسب و کار اینترنتی رسیدیم. در این مقاله سعی کردم به دو بخش مهم، انتخاب ایده مناسب و انتخاب حوزه کسب و کار اینترنتی بپردازم.

در صورتی که در رابطه با این موضوع، سؤالی داشتید خوشحال می‌شوم در قسمت نظرات همین پست با من در میان بگذارید.

امیدوارم مطالب گفته شده مفید بوده باشد و استفاده کافی را ازش ببرید.

اشتراک گذاری

4 یک نظر

  1. samrand پاسخ

    سلام مقاله بسیار کاربردی بود خیلی ممنون که اینقدر خوب موضوع رو توضیح دادید.
    من الان حوزه فعالیتم رو مشخص کردم و الان دیگه می تونم یه سایت راه اندازی کنم؟
    بعد راه اندازی سایت چی کار باید کنم؟؟

    1. پویا شهری نویسنده ارسال پاسخ

      سلام خدمت شما
      نظرتون خیلی برام انرژی بخش و ارزشمند بود.
      بعد تعیین حوزه فعالیت قدم دوم اینکه سایت راه اندازی کنید وقتی سایت تون رو با توجه به هدف و حوزه ای که دارید طراحی کردید، قدم بعدی اینکه برای کسب و کارتون کلمات کلید اصلی پیدا کنید.
      بعد برای اون کلمات کلیدی محتوا ارزشمند تولید کنید و اون محتواها رو سئو کنید.
      بعد در شبکه های اجتماعی و سایت های خارجی فعالیت داشته باشید و همینطور به بازاریابی تون ادامه بدید.
      یادتون باشه راه اندازی سایت قدم ابتدایی هست بعد اون خیلی کارها دارید تا وب سایت تون رو به درامد مدنظر برسونید امیدوارم مفهوم کلی این پروسه رو متوجه شده باشید.
      هر گونه سوالی داشتید مطرح کنید من در خدمتم.

    1. پویا شهری نویسنده ارسال پاسخ

      خواهش می کنم دوست عزیز. امیدوارم مطلب مفید بوده باشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *