متخصص سئو چیست

متخصص سئو کیست؟ + ۱۱ مهارت یک سئوکار حرفه‌ای

خواندن این مطلب 6 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1402/09/11

اگر تصمیمتان را گرفته‌اید و قصد دارید وارد حوزه سئو و جزو بهترین سئوکاران ایران شوید، این مقاله کلید موفقیت در شغل سئو را به شما می‌دهد. در این مطلب ابتدا بررسی می‌کنیم که متخصص سئو کیست و چه وظایفی دارد، و در ادامه در مورد ۶ مهارت فنی و ۵ مهارت نرم که هر متخصص سئو لازم است آن‌ها را داشته باشد صحبت کنیم.

متخصص سئو کیست؟

متخصص سئو

شما هر شغلی داشته باشید باید یک اصل ثابت را در نظر بگیرید که آن خلق ارزش و حل مشکل مخاطب است. متخصص سئو کسی است که سایت را برای اینکه مخاطب ارزش بیشتری دریافت کند و مشکلش حل شود بهینه می‌کند. برای اینکه متخصص سئو به هدفش برسد نیاز دارد بر اساس اصولی که موتور جستجو برایش تعریف کرده اقداماتی روی سایت انجام دهد.

به کسی که به اقدامات اصولی بر اساس الگوریتم‌های موتور جستجو مسلط بوده و با انجام اقدامات اصولی می‌تواند سایت را به جایگاه برتر نتایج جستجو برساند، متخصص سئو می‌گوییم. هدف نهایی متخصص سئو از رسیدن به نتایج برتر ارائه ارزش بیشتر به مخاطب – همان اصل ثابت – و فروش بیشتر برای صاحب کسب‌وکار است.

وظایف متخصص سئو

یک متخصص سئو بسته به نوع پروژه وظایف متفاوتی دارد. اما اگر بخواهیم به وظایف کلی سئوکار اشاره کنیم موارد زیر از مهم‌ترین‌ها هستند:

  • تدوین استراتژی سئو
  • تحقیق کلمات کلیدی
  • تدوین استراتژی تولید محتوا و همکاری با تیم
  • تولید محتوا برای اجرای درست بازاریابی محتوایی
  • بهینه‌سازی داخلی صفحه
  • تدوین و اجرای استراتژی لینک‌سازی
  • بهینه‌سازی ساختار سایت، محتواها و لینک‌ها برای تجربه بهتر کاربر و بهبود سئو
  • بررسی موارد فنی سایت و همکاری با تیم فنی
  • تحلیل اطلاعات سرچ کنسول و تدوین استراتژی بر اساس رفتار کاربر
  • ارائه گزارش عملکرد به کارفرما در بازه‌های زمانی مشخص
  • و…

تا اینجا متخصص سئو را شناختیم و به وظایفش آگاه شدیم، در ادامه در مورد مهارت‌های مهم یک سئوکار با هم صحبت می‌کنیم.

۶ مهارت فنی مهم برای سئوکار شدن

 

سئوکار حرفه ای

سئو یک دانش چندوجهی است و شخص سئوکار نیاز دارد چندین مهارت را با هم داشته باشد. در ادامه به مهارت‌های فنی مهم برای هر سئوکار می‌پردازیم.

۱. تحقیق کلمه کلیدی

به نظرم ۵۰ درصد مسیر سئو با تحقیق کلمه کلیدی انجام می‌شود. تحقیق کلمه کلیدی اولین قدم برای شروع سئو بوده که هدف سئو را مشخص می‌کند؛ بنابراین یک مهارت خیلی مهم برای یک سئوکار توانایی تحقیق کلمه کلیدی و پیدا کردن درد کاربر است.

در تحقیق کلمه کلیدی همیشه نباید به دنبال پرسرچ ترین کلمات باشیم؛ مهم‌ترین نکته این است که به دنبال مفهومی باشیم که کاربر آن را جستجو می‌کند. این کلمات نقطه آخر سفر مشتری هستند و او را به هدفش نزدیک‌تر می‌کند. در مقاله کانسپت کلمه کلیدی در مورد این موضوع صحبت کرده‌ایم. علاوه بر این، هر سئوکاری برای اینکه بتواند از کلمات کلیدی یک دید درستی داشته باشد نیاز به ابزار دارد که در مقاله ابزارهای انتخاب کلمات کلیدی آن‌ها را معرفی کردیم.

۲. تولید محتوای متنی

محتوای خوب سوخت مناسبی برای سئو است. در واقع سئو داخلی سایت از طریق محتوا انجام می‌شود. هر چند وظیفه یک سئوکار تولید محتوا نیست، اما او برای مدیریت تیم محتوا و نظارت بر کیفیت محتواهای تولید شده باید مهارت خوبی در تولید محتوای متنی داشته باشد و آموزش ببیند.

مهارت تولید محتوا نه‌تنها در کیفیت محتوای سایت مؤثر است؛ بلکه به سئوکار کمک می‌کند تا محتواهای رقبا را به خوبی بررسی و تحلیل کرده و بر اساس آن استراتژی تولید محتوای سایت را طراحی کند. در بخش بعدی در مورد مهارت تحلیل رقبا صحبت می‌کنیم.

ما در مقاله بهترین دوره تولید محتوا، یکی از بهترین آموزش‌ها یعنی دوره تولید محتوای متنی نوین را بررسی کرده‌ایم.

۳. تحلیل سئوی رقبا

یک بخش از سئو این است که نحوه سئوی رقبا را زیر نظر بگیرید و تحلیل کنید که:

چرا آن‌ها رتبه بالاتری دارند؟

محتوا رتبه‌های برتر بررسی کنید تا بتوانید از آنها بهتر بنویسید و ارزش بیشتری برای مخاطب خلق کنید.

با بررسی بک‌لینک‌ها آنها تا حدودی دستتان می‌آید که برای سئوی خارجی چه اقداماتی نیاز دارید.

بخش مهمی از یک استراتژی سئو بر اساس تحلیل رقبا و پیدا کردن گپ‌ها و ضعف رقبا به دست می‌آید. پیشنهاد می‌کنیم حتماً مقالات فاکتورهای ضروری تحلیل رقبا و ابزارهای تحلیل رقبا را مطالعه کنید.

۴. سئو تکنیکال

سئوی تکنیکال در واقع بررسی وب‌سایت از نظر فنی و بهینه‌سازی آن برای بهترین عملکرد است. وظیفه سئوکار تحلیل داده‌ها و پیدا کردن مشکلات فنی بوده و اکثر این مشکلات توسط تیم فنی و طراحی سایت باید حل شوند.

هدف از سئوی تکنیکال بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو و ایجاد تجربه کاربری خوب برای مخاطب است؛ بنابراین سئوکار باید به این موضوع تسلط کافی داشته باشند. سئو تکنیکال شامل موارد زیادی است که در زیر به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • امنیت و سرعت سایت
  • در دسترس بودن در نتایج گوگل
  • رفع ارورهای سرچ کنسول
  • رسیدگی به لینک‌های شکسته و مشکل‌دار
  • بررسی ریسپانسیو بودن در موبایل
  • و…

۵. لینک‌سازی

یک سئوکار باید برای لینک‌سازی داخلی با توجه به استراتژی تولید محتوا برنامه‌ریزی داشته باشد. یکی از مهم‌ترین سیگنال‌هایی که قدرت یک صفحه را به گوگل نشان می‌دهد لینک‌سازی داخلی است. در کنار آن، سئو خارجی هم بسیار اهمیت دارد.

یک سئوکار خوب باید بداند چطور و در چه زمانی از لینک خارجی استفاده کند تا بهترین بهره را از هزینه‌ای که کرده ببرد.

لینک سازی خارجی یک مهارت خیلی مهم و حساس است که نیاز به تجربه بالا و آموزش دیدن دارد. پیشنهاد ما این است که حتماً از یک دوره آموزشی حرفه‌ای لینک سازی خارجی و سایر مهارت‌های سئو را یاد بگیرد. توصیه می‌کنیم حتماً در مورد دوره مگاسئو امین هاشمی تحقیق کنید.

۶. استفاده از ابزارهای سئو

یکی از مهم‌ترین مهارت‌های یک سئوکار، توانایی کار با ابزارهای سئو است. هر چند ابزارهای سئو خیلی متنوع بوده؛ اما برخی از آنها جز جدانشدنی سئو هستند.

یک سئوکار باید بداند که چطور با گوگل سرچ کنسول (Google search console) کار کند و به کمک آن وضعیت سایت، کلمات کلیدی و محتواها را رصد کرده و برای تولید محتوای هدفمند، بر اساس رفتار مخاطب به بهترین شکل استفاده کند.

برای یادگیری این مهارت راهی جز آموزش دیدن وجود ندارد. ما در مقاله بهترین دوره سرچ کنسول یکی از بهترین دوره‌ها یعنی دوره سرچ کنسول نوین را بررسی کرده‌ایم.

همان‌طور که گفتیم سئو یک دانش چندوجهی بوده و یک سئوکار حرفه‌ای علاوه بر مهارت‌های فنی به یک سری مهارت نرم هم نیاز دارد. در بخش‌های قبلی در مورد مهارت‌های فنی سئوکار صحبت کردیم. در ادامه در مورد مهارت‌های نرم این حرفه حرف می‌زنیم.

مهارت های نرم یک سئوکار حرفه‎ای

۱. تحلیل اطلاعات

در سئو شما با حجم زیادی از اطلاعات روبرو هستید. از اطلاعات مربوط به سایت خودتان تا اطلاعات رقبا. سئوکار حرفه‌ای باید توانایی تحلیل این داده‌ها را داشته باشد و با کنار هم قرار دادن آنها بتواند اقدام درستی برای سایت تعریف کند.

۲. اولویت‌بندی و برنامه‌ریزی

برنامه‌ریزی رمز موفقیت هر کاری است. در سئو به دلیل وسعت کار و تنوع اقدامات داشتن برنامه‌ریزی دقیق یک ضرورت است. علاوه بر این سئوکار باید بداند کدام اقدام اولویت بالاتری دارد و هر کاری را در زمان خودش انجام دهد.

۳. توانایی کار تیمی

اگر چه مدیریت کردن و انجام دادن سئو برای یک سایت به تنهایی هم امکان‌پذیر است؛ اما اگر به دنبال این هستید که با سرعت بیشتری کار به جلو برود و نتیجه حاصل شود باید تیم سازی کنید؛ بنابراین یک سئوکار باید این شخصیت را در خودش ایجاد کند تا بتواند در کنار تیم کار را به بهترین شکل انجام دهند.

۴. جستجو گری

یک سئوکار کنجکاو همیشه یک قدم از رقبایش جلوتر است. سئو مهارت پویایی است که هر سال با توجه به رفتار گوگل دچار تحول می‌شود؛ بنابراین سئوکاری که کنجکاو بوده و به دنبال پیدا کردن اقدامات خلاقانه سئو مطابق رفتار گوگل و کاربر است همیشه دست پیش دارد.

۵. انعطاف‌پذیری

همان‌طور که گفتیم سئو یک دانش پویا بوده و دائم در حال تغییر است. پس سئوکار حرفه‌ای هم باید یک شخصیت پویا و انعطاف‌پذیر داشته باشد تا بتواند در صورت نیاز استراتژی را عوض کند و در زمان مناسب اقدامات مناسبی انجام دهد.

حرف آخر

گفتیم متخصص سئو کیست و چه وظایفی دارد و در ادامه ۱۱ تا از مهم‌ترین مهارت‌های سئو را بررسی کنیم. یادتان باشد که هیچ مهارتی یک‌شبه ایجاد نخواهد شد. پس اگر به این حوزه علاقه دارید حتماً پایش بایستید، آموزش ببینید و کار کنید. اگر به دنبال یک آموزش خوب برای یادگیری سئو هستید حتماً مقاله بهترین دوره سئو را مطالعه کنید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *