بروزرسانیشده در تاریخ 1402/12/23
در مقاله قبلی دوره دیجیتال مارکتینگ عادل طالبی را کامل بررسی کردیم، اینجا قصد داریم در مورد عادل طالبی و داستان زندگی و کاری او با شما صحبت کنیم.
تولد عادل طالبی
عادل طالبی متولد ۱۳۵۶ است. بهواسطه نظامی بودن پدرش به قول خودش اهل جایی نیست! اما اصالتش به بهار همدان برمیگردد. دوران کودکیاش در پایگاههای نظامی نیروی هوایی گذشته و به قول خودش چیزی نداشتیم؛ اما خیلی خوب بود.
کودکی عادل طالبی
زندگی کودکی عادل اتفاق عجیبی ندارد. امکانات معمولی برایشان فراهم بود و بهواسطه شغل پدرش که هر روز تا ساعت ۱۴ سر کار بود و عصرها با هم به گردش میرفتند. از آن جایی که یک پسر آرام و ساکتی بود دوران تحصیلش هم به آرامش گذشت.
اولین تجربه کسبوکار عادل طالبی
در همان کودکی اولین تجربه کسبوکار را با فروش بلال شروع کرد. اما بهخاطر دردسرهایی که داشت تصمیم گرفت فرفره بفروشد. اما این کارها را بیشتر برای تفریح انجام میداد تا پول درآوردن.
دوران تحصیل عادل طالبی
عادل قبل از اینکه به مدرسه برود میتوانست بخواند و از همان کودکی عاشق یادگیری و مطالعه بود. بهواسطه معلم بودن مادرش کلاس سوم را جهشی در تابستان گذراند. از لحاظ تحصیلی تمام درسها برایش خیلی راحت بود و مطالب را سر کلاس میفهمید و چالشی نداشت.
اتفاق مهم زندگی عادل طالبی
اتفاق مهم در دوران راهنمایی برای عادل رخ داد و آن آشنا شدن با الکترونیک بود. معلمش سه کتاب در مورد این موضوع به او داد و به قول خودش اولین چیزی بود که او را از دنیای تکراری و معمولی بیرون کشید. او این اتفاق را شروع تغییر مسیر زندگیاش میداند.
دوران راهنمایی و دبیرستان عادل طالبی
عادل از دوران راهنمایی و دبیرستان خیلی خاطرات لذت بخشی دارد و از آن دوران بهخوبی یاد میکند. بهویژه دوره کارآموزی که در آن زمان برگزار میشد او را با فضای کسبوکار آشنا کرد و به قول خودش یکی از دلایلی که امروز من انقدر کار میکنم همان دوران کارآموزی دبیرستان است.
او از همان دوران نوجوانی علاقهای به تلویزیون دیدن نداشت و بهواسطه اینکه در شهرستان زندگی میکردند علاوه بر ورزش و کوهنوردی شرایط طوری بود که از ۷ عصر بیرون نمیرفتند و این زمان خوبی برای مطالعه کردن به او میداد.
آشنایی عادل طالبی با کامپیوتر
آشنایی او با کامپیوتر به سال ۷۲ برمیگردد. جایی که برای مدرسهشان یک اتاق کامپیوتر راه انداختند. او به حدی عاشقش شده بود که تصمیم گرفت شبانه با اتوبوس خودش را به تهران برساند تا کتابهای مربوط به برنامهنویسی و کامپیوتر را بخرد. در نهایت با دو کتاب برنامهنویسی اسمبلی و جی دبلیو بیسیک آشنا شد و آنها را خرید.
او بدون داشتن کامپیوتر توانست برنامهنویسی را یاد بگیرد و از مسئولین مدرسه اجازه گرفت تا بازی که نوشته بود را در کامپیوتر مدرسه اجرا کند. جالب اینجاست که آن بازی به شکل عجیبی کار کرد و به عادل حس نابغه بودن داد!
عشق او به کامپیوتر و برنامهنویسی به حدی رسید که او به جای دیگر دانشآموزان هم در کلاس حاضر میشد. از آنها ساندویچ میگرفت و به جایشان حاضری میزد. این علاقه به حدی شدید شده بود که شبانه از دیوار مدرسه بالا میرفت و وارد کلاس میشد و ساعتها با کامپیوتر مدرسه کار میکرد.
کامپیوتر و افت تحصیلی عادل طالبی
عادل میگوید پدرش هیچوقت در خرید کتاب خسیس نبود و در نهایت کار به جایی رسید که او توانست یک کامپیوتر برایش بخرد. اینجا نقطه عطف دوران تحصیلش بود و نمراتش به حدی افت کرد که در سال سوم دبیرستان ۸ درس را مردود شد! بعد از این اتفاق والدینش کامپیوتر را جمع کردند. اما عادل و برادرش دستبردار نبودند و به هر ترفندی که میشد زمانی که مادرش مدرسه و پدرش سرکار بودند حسابی از آن استفاده میکردند. این روند یک سال ادامه داشت تا اینکه پدر و مادرش فهمیدند که فایدهای ندارد و این پسر عاشق کامپیوتر است.
دوران دانشگاه عادل طالبی
عادل از سال ۷۳ از طریق برنامهنویسی درآمد داشت تا اینکه سال ۷۴ وارد رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه آزاد تهران شمال شد. البته قبولی او در دانشگاه هم داستان عجیبی دارد! به جای ۶۰ نفر ۶۰۰ نفر اعلام ظرفیت شده بود و عادل هم از آن بهرهمند شد!
عادل طالبی در دانشگاه هم همان روند خوب دبیرستانش را ادامه داد و درس خواندن برایش راحت و نمراتش عالی بود. البته به جز دروس عمومی مثل تاریخ اسلام و…!
سال دوم دانشگاه تصمیم گرفت که از ادامه تحصیل انصراف دهد. دلیلش هم این بود که میخواهد پول دربیاورد. در یک شرکت مشغول اسمبل کردن کامپیوتر شد و درآمدش به ماهی ۹۰ هزار تومان هم رسید (تقریباً ۱.۵ برابر پدرش!).
بعد از دو سال تصمیم گرفت درسش را ادامه دهد و ازآنجاییکه ورودش به دانشگاه با اشتباه انجام شده بود با هزار ترفند و گریه و زاری توانست مجوز ادامه تحصیل را بگیرد در نهایت ۸ سال طول کشید تا لیسانسش را بگیرد! بعد از لیسانس وارد رشته mba و تجارت الکترونیک در دانشگاه آزاد تهرانجنوب شد.
تجربه بیزینسی عادل طالبی
اگر چه عادل از سال ۷۶ بهصورت فریلنسری از برنامهنویسی پول میساخت؛ اما اولین تجربه جدی بیزینسیاش راهاندازی شرکت در سال ۷۹ بود که یک سال بعد ورشکست شد.
بعد از آن تا سال ۸۲ دوباره فریلنسری کار میکرد تا اینکه از طرف خانواده همسرش تحتفشار قرار گرفت و عادل از طریق یکی از دوستانش در مجتمع مدارس علامه طباطبایی مشغول به کار شد.
بهواسطه خدمات عالی که ارائه داده بود بعد از مدتی او مدیر بخش آیتی این مجموعه شد. تقریباً ۱۰ سالی در این مجموعه کار کرد؛ اما همزمان با مجتمع علامه طباطبایی در شرکتی به نام منظومه نگاران هم مشغول بود و تمام تلاشش را میکرد تا بدهیهایش را پرداخت کند.
او در سال ۸۵ تصمیم گرفت نرمافزار آزمون مدارس را بفروشد. علاوه بر این در این سالها کارهای متفاوتی مثل شرکت طراحی سایت، دلالی نرمافزار و… را هم انجام میداد.
ایده تیزلند عادل طالبی
عادل در سال ۸۹ ایده تیزلند را داشت و در نهایت تصمیم گرفت در سال ۹۲ آن را اجرا کند. اما به توصیه یکی از نزدیکانش برای افزایش مهارتهای مدیریتی وارد دورههای mba سازمان مدیریت صنعتی شد. حضور در این کلاسها باعث شکلگیری روابط کسبوکاری برای عادل شد که هنوز این همکاریها پابرجاست.
بعد از ۲ سال آموزش و کسب دانش عادل طالبی تصمیم گرفت ایده تیزلند را پرقدرت اجرا کند.
از سال ۹۴ تا امروز طالبی استارتاپها و کسبوکارهای موفق زیادی در فضای آنلاین و آفلاین اجرا کرده که تا امروز هم فعال هستند.
دیدگاه عادل طالبی در مورد راهاندازی کسبوکار این است که کوچک زیباست. او باتوجه به تجربیاتش اعتقاد دارد که هر چقدر یک تیم کوچکتر باشد آن کسبوکار چابکتر است. این عقیده تا جایی پیش رفته که او بهعمد استارتاپهایش را کوچک نگه میدارد و سرمایههای بزرگ قبول نمیکند.
روش عادل طالبی برای راهاندازی کسبوکار این است: او کار را راه میاندازد، سیستمش را میسازد و آن را به آدمهای کاربلد سپرده و از مدیریت کار کنارهگیری میکند.
سخن آخر عادل طالبی
من آدم باهوشی نسبت به دیگران نیستم اما فهمیدم که با تلاش مشکل هوش و آیکیو را میشود حل کرد. هر کس که تلاش بکند در نهایت به نتیجه میرسد. فقط کافی است خسته نشوید و ادامه بدهید. اغلب شکستها بهخاطر ادامه ندادن است و هیچ ربطی به شرایط ندارد. اما این مسیر یکشبه نیست و باید زمان اختصاص بدهید.
اگر میخواهید اطلاعات بیشتری در زمینه بیوگرافی افراد فعال کسبوکار بدست بیاورید، بیوگرافیها ژان بقوسیان و علی حاج محمدی را مطالعه کنید.
دیدگاهتان را بنویسید