خلاصه کتاب کار عمیق

خلاصه کتاب کار عمیق + فایل صوتی

خواندن این مطلب 7 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1402/04/24

کتاب کار عمیق برای همه‌ کسایی که می‌خوان روی کارهایی که انجام میدن تمرکز و شناخت لازم رو داشته باشن، بسیار مفید است. همچنین برای افرادی که تمام روزشون رو از طریق چک کردن شبکه‌های اجتماعی هدر میدن و همچنین کارمندانی که می‌خوان ابزارها و یا روش‌های جدیدی رو برای افزایش بهره‌وری خودشون به کار بگیرند، اطلاعات بسیار کاربردی و مهمی رو داره.

با شنیدن این خلاصه یاد می‌گیرید که با کار عمیق از ۱۰۰٪ پتانسیل و توانایی‌تون استفاده کنید و در تمام کارها بهترین باشین.

مقاله پیشنهادی: خلاصه کتاب از خوب به عالی

کال نیوپرت استاد دانشگاه علوم رایانه‌ای در دانشگاه جرج تاون، او نویسنده‌ای که روی تاثیر فناوری بر جامعه مطالعه و تحقیق می‌کند و تاکنون بیش از ۶ کتاب نوشته، کال نیوپرت وبلاگی هم داره که مطالب زیادی در مورد مدیریت زمان و تاثیرات تکنولوژی بر افراد رو در اون به اشتراک میذاره.

در دنیای امروز تمرکز یکی از ویژگی‌های مهم برای رسیدن به موفقیت محسوب میشه، وقتی فعالیتی با تمرکز انجام می‌شه علاوه بر اینکه وقت کمتری مصرف میشه، باعث گرفتن بهترین نتیجه از اون فعالیت هم میشه، ولی درحال حاضر تمرکز کردن تبدیل به یک کار سخت، طاقت‌فرسا و غیرممکن شده.

کال نیوپرت توضیح میده که کارهایی که نیاز به تمرکز زیاد دارن ارزشمند و پرثمر هستن با این وجود اکثر افراد با حواس پرتی و فشار اجتماعی روبرو میشن که موجب انجام کارهای سطحی میشه کار عمیق برای تسلط هرچه بیشتر به موضوعات پیچیده لازمه.

کار عمیق کار حرفه‌ایه که از تمرکز و دقت فراوان بدست میاد، اما کارهای سطحی کارهایی هستند که حتی در زمان‌های حواس‌پرتی هم می‌تونیم انجام بدیم و زیاد از ذهنمون استفاده نمی‌کنه و معمولا باعث به وجود اومدن کارهای با ارزش هم نمیشه.

هدایت شدن به سمت شبکه‌های اجتماعی، پاسخ سریع پیام‌ها و انجام همزمان چند کار روز ما رو با کارهای سطحی پر می‌کنه که این  مسئله بسیار خطرناک است.

در حال حاضر افراد تمایل دارند تا در هر زمانی ساده‌ترین کار رو انجام بدن و هیچ ارزیابی در مورد کیفیت کارهای انجام شده و تاثیر اون‌ها بر روند زندگی پیش رو انجام نمیشه، افراد معمولا در مورد استفاده از اینترنت و شبکه‌های اجتماعی به گونه‌ای عمل می‌کنند که انگار این کار براشون خیلی ه میدن که هیچ ربطی به اینترنت هم نداره باز هم از مردم می‌خوان که اون‌ها رو در اینستاگرام دنبال کنند.

شرکت‌ها کارمندان را برای استفاده از رسانه‌های اجتماعی ترغیب می‌کنن این کار به جای ایجاد تمرکز که برای یک همکاری واقعی ضروری بیشتر باعث حواس پرتی میشه، اما برای جامعه انجام کارهای عمیق بیشتر از کارهای سطحی اهمیت داره.

نیوپورت معتقده که اگه خواهان این هستیم که در این دنیای جدید موفق و تاثیرگذار باشید، سه راه روبروی شما وجود داره:

۱. بتنیسازه هوشمند به خوبی کار کنید

نیوپورت معتقده که در عصر فناوری اطلاعات که بسیاری از کارها توسط ماشین‌ها انجام میشن و هر روز به حجم داده‌های موجود در دنیا افزوده میشه هر کس بهتر بتونه بر ماشین آلات هوشمند که جایگزین کارهای انسانی شدن مسلط باشه، شانس موفقیت بیشتری داره.

در هر کاری که مشغول به انجامش هستیم بهترین باشیم؛ نیوپرت به این نکته اشاره می‌کنه که به علت به وجود اومدن اینترنت و توسعه‌ی راه‌های ارتباطی دسترسی کارفرماها و صاحبان پروژه‌ها به نیروی کار بهتر شده یک شرکت ممکن کار طراح سایت برنامه‌نویسی خودش رو به فردی در شهر دیگه و یا کشور دیگه‌ای به این شکل از دسترسی به نیروی کار فضای رقابتی رو سنگین‌تر می‌کنه و اگر در کار خودتون بهترین نباشین به سادگیم بازنده‌ی این بازی باشیم، سرمایه‌دار باشیم سرمایه همیشه مولد بوده و هست ما نیوپورت با اشاره به کسانی که در حوزه‌ی تکنولوژی سرمایه‌گذاری کردن تاکید می‌کنه که سرمایه هیچ وقت تا به این حد توانایی رشد نداشته بنابراین کسی که سرمایه داره در صورتی که تصمیم‌های هوشمندانه بگیره می‌تونه به فردی موفق و تاثیرگذارتر تبدیل بشه.

قاعدتا دسترسی به سرمایه ساده نیست و شاید برای بسیاری از ما امکان‌پذیر نباشه به همین دلیل نیوپورت بیشتر روی دو مورد دیگه تاکید داره و معتقده که چه برای بودن و چه برای تسلط بر دستگاه‌های هوشمند شما باید یک ویژگی مهم داشته باشید “توانایی انجام کار” یقینی باید بتونیم به صورت متمرکز بدون اسپوف تمام توان ذهنی خودتون رو برای مطالعه تمرین یادگیری یا کار صرف کنید.

۲. فلسفه‌ی دو قطبی

گروه دیگه‌ای از افراد، به دلیل تعهدات شغلی که دارند نمی‌تونن از روش قبلی استفاده کنن و از این مدل بهره بگیرن این فلسفه به این صورته که در هر سال چند هفته یا چند ماه رو کاملا از زندگی روزمره جدا می‌شن و به محل آرومی میرن و در اونجا با تمرکز کامل کارهاشون رو انجام میدن، سپس دوباره به جامعه برمی‌گردن و روند عادی زندگی رو دنبال می‌کنن.

مثلا بعضی از اساتید دانشگاه کلاس‌های خودشون رو دسته بندی می‌کنن و یک ترم رو روی تدریس تمرکز می‌کنند و بعد بقیه سال تمرکزشون رو روی تحقیق و پژوهش میزارن‌.

به عنوان نمونه در مقیاس یک هفته می‌توان چهار روز انتهای هفته رو به کار عمیق اختصاص داد، و مابقی روزها جزو زمان آزاد باشه.

نیوپورت در این کتاب کارلینگ رو به عنوان نماد این سبک مطرح می‌کنه.

یونگ خانه‌ روستایی در خارج از شهر داشته که زمان‌هایی که قصد نوشتن کتاب داشته یا میخواسته مطالعات عمیقی انجام بده به این مکان می‌رفته، او هر روز در اتاقی که کمترین تجهیزات رو داشته خودش رو محبوس می‌کرده تا بدون مزاحمت بتونه به نوشتن بپردازد، بعد از اون هم به فکر عمیق فرو می‌رفته و در جنگل قدم می‌زده تا ذهنش رو برای نوشتن در روزهای بعد آماده کنه.

۳. فلسفه‌ی ریتمیک

سایر افراد متوجه میشن که برای اون‌ها فلسفه‌ی ریتمیک بهترین عملکرد رو داره، در این مدل افراد زمان مشخصی رو در طول روز به تمرکز و کار عمیق اختصاص میدن، مثلا اگه قصد یادگیری یک زبان جدید رو داریم، هر روز ۱ یا ۲ ساعت رو به یادگیری اختصاص بدیم و در این مدت خودتون رو از همه‌ی عوامل حواس پرتی، مثل چک کردن موبایل دور می‌کنید.

او تکنیک‌های ساده‌ای برای افزایش نظم در این مدل پیشنهاد میده، به این صورت که روی دیوار کاغذی بچسبونیم و روی اون زنجیره‌ای از خانه‌های مربعی ترسیم کنیم هر روز که کار عمیق خودتون رو انجام میدین یکی از اون مربعا رو پر کنیم و سعی کنیم که این زنجیره ادامه‌دار باشه.

حالا وقتی ببینیم که مثلا برای ۲۰ روز متوالی این زنجیره شکل گرفته دیگه به خودتون اجازه نمیدید که با تنبلی زنجیره رو قطع کنیم.

گرنچاپل مثال مناسبی برای این فلسفه است، او دانشجوی دکترا بود و به دلیل مشغله زیاد در طول روز وقت لازم برای نوشتن رساله‌ی دکتراش را نداشت، به همین دلیل او هر روز صبح خودش رو ملزم کرد که ساعت ۵:۳۰ از خواب بیدار بشه و تا ساعت ۷:۳۰ به کارهای مربوط به رسانه‌اش بپردازه و بعد به سر کار بره.

۴. فلسفه‌ روزنامه‌نگاری

این سبک بیشتر برای افراد حرفه‌ای مناسبه و به روزنامه‌نگاری نامیده شده، چون روزنامه‌نگاران به خاطر ویژگی شغلی خودشون معمولا این امکان رو ندارن که از پیش برنامه‌ریزی کنند و در مورد زمان‌هایی که می‌خوان به کار عمیق بپردازن تصمیم بگیرن.

پس هر زمان که فرصتی پیش بیاد که چند ساعت برای تمرکز در اختیار داشته باشند از همون زمان برای انجام کار عمیق استفاده می‌کنن، برای اینکار مغز ما باید دارای قدرت سوییچ کردن سریع رو داشته باشه یعنی باید بتونه به محض فراهم آمدن شرایط ذهن رو خالی کنه و به سرعت روی کار عمیقی که مدنظر داره متمرکز بشه.

برای همین نیوپورت توصیه می‌کنه که اگر تا الان تجربه‌ی کار عمیق نداشتید از این سبک شروع نکنید اگه این مدل رو انتخاب کنید ممکنه با تمرکز پسماند درگیر بشید، به این معنی که بخشی از توجه شما هنوز به کار قبلیه، و این عامل باعث کاهش سطح عملکرد شما میشه.

برای موفقیت در کارهای عمیق، شما باید مغز خودتون رو به گونه‌ای تقویت کنید تا در برابر محرک‌های حواس‌پرتی مقاومت کنه.

برای انجام کار عمیق باید چیکار کرد؟

کال نیوپورت در کتاب کار عمیق چهار قاعده بیان می‌کنه که هر کدام از این قواعد می‎تواند به ما کار کند به هدف خودمان که همان کار عمیق است، برسیم. در ادامه این بخش هر کدام از این 4 قاعده را بیان می‌کنیم.

۱. عمیق کار کنیم

در جهانی که در اون زندگی می‌کنیم کسانی میتونن به اهداف خودشون برسن که عمیق کار کنن، و بتونن تمرکز خودشون رو روی یک مساله نگه دارند.

امروزه همه‌ی مردم یه گوشی هوشمند دارند که منبع بسیاری از حواس پرتی‌ها است مقاومت در برابر چک کردن پیام‌ها و شبکه‌های اجتماعی بسیار پیچیده و دشواره شده است.

کال نیوپورت معتقده که قدرت اراده ما مثل یک عضله‌س که خسته می‌شه، اگه قرار باشه از قدرت اراده خودمون به مقدار زیاد استفاده کنیم، این قدرت در وجود ما تضعیف میشه؛ پس باید عادت‌های روزانه و روال‌های خاصی در زندگی خودمون ایجاد کنیم، تا بتونیم میزان استفاده از قدرت اراده خودمون رو به حداقل برسونیم، انجام مرتب کار عمیق به ما کمک می‌کنه تا تمرکز خودمون رو حفظ کنیم.

در این مورد فکر کنید که چطور تمرکز خودتون رو در حین کار حفظ می‌کنید و چطور نتایج خودتون رو اندازه‌گیری می‌کنید؟ آیا دسترسی به اینترنت و تا زمانی که کارتون به اتمام برسه محدود می‌کنیم یا تعداد کلماتی رو نوشتید می‌شمریم؟

۲. خستگی رو بپذیرید

در جامعه‌ی امروز افراد دچار اعتیاد به حواس پرتی هستند، برای انجام کار عمیق شما باید این اعتیاد را ترک کنید، با این حال بدون حواس‌پرتی شما دچار خستگی میشن به دنبال عاملی برای از بین بردن این خستگی نباشید اگه مقابله با این خستگی رو متوقف کنید و اون رو به عنوان دلیلی برای تمرکز خودتون در نظر بگیرین، می‌تونین تمرکز طولانی مدت رو به یک عادت تبدیل کنیم.

برای انجام کار عمیق باید زمانی را به خارج شدن از حالت تمرکز اختصاص بدین، این کار به شما کمک می‌کنه که قدرت بیشتری پیدا کنید و بتونید کارهای خودتون رو با تمرکز کامل انجام بدین.

۳. با شبکه‌های اجتماعی خداحافظی کنید

شبکه‌های اجتماعی سرگرم کننده هستند و شما رو در ارتباط با دیگران نگه می‌دارند این مزایا در مقابل هزینه‌هایی که اونها به شما اعمال می‌کنند ناچیزه، از این ابزارها در صورتی استفاده کنید، که مزایایی بیشتری نسبت به معایب اون داشته باشه.

۲ یا ۳ هدف اصلی در عرصه‌های شخصی و حرفه‌ای خودتون در نظر بگیرید حالا ابزارهای ارتباطی که استفاده می‌کنیم رو مرور کنیم تاثیر اون‌ها رو در دستیابی به اهدافتون بررسی بکنید و از اینترنت برای اهداف حقیقی استفاده کنید نه سرگرمی.

۴. از انجام کارهای سطحی دست بردارید

کار سطحی مانع انجام کارهایی با ارزش عمیق میشه، کار عمیق کاری خسته کننده است چرا که تمام انرژی شما رو می‌گیره، اکثر مردم حداکثر ۴ ساعت ظرفیت کار عمیق در طول روز رو دارن.

رسیدن به ساعت زیاد، نیازمند تمرینه، افراد تازه‌کار می‌تونن با ۱ ساعت کار عمیق شروع کنن، هر دقیقه از روز کاری خودتون رو به معنای واقعی کلمه برنامه ریزی کنید.

همچنین فعالیت‌های مرتبط با هم رو دسته‌بندی کنید با این کار شما متوجه کارهای جدیدی میشید که میزان زمان اختصاص یافته به اون‌ها رو ناچیز می‌دونستین وقتی متوجه این فعالیت‌ها شدید یک برنامه‌ی جدید تنظیم کنید با گذشت زمان در برآورد میزان استفاده از زمان خودتون بهتر عمل می‌کند.

اگر اولین فعالیت به اتمام رسید تمرکز روی اون رو ادامه بدید، اگه طبق زمانی که برای اون فعالیت در نظر گرفته بودید کار به اتمام رسید، فعالیت دیگه‌ای رو برنامه‌ریزی کنید؛ هدف اینکه شما از وقت خودتون به صورت بهینه و هدفمند استفاده کنید.

نکته خیلی مهم: هرچه برقراری ارتباط با شما سخت‌تر باشه، می‌تونه زمان کار عمیق شما رو حفاظت کنه و از انجام کارهای سطحی خودداری میشه، از اون جایی که ارسال پیام آسونه مردم به طور معمول اون رو انجام میدن.

بسیاری از گیرندگان، احساس مجبور بودن برای پاسخ به اون پیام رو دارند این احساس رو نداشته باشید، گزینشی به اون‌ها پاسخ بدید.

افرادی که با شما در ارتباط هستند، مجبور کنیم تا فقط در موارد ضروری با شما ارتباط برقرار کنند، لیستی از زمان‌های خاصی که در دسترس هستیم مشخص کنید و از فرد بخوایم که با یکی از اون‌ها موافقت کنه فقط در این صورت که شما می‌تونید تمرکز لازم رو داشته باشیم.

این رو به یاد داشته باشیم که عادت به کار عمیق و متمرکز بودن بسیار سخته و نیازمند به تمرین زیاده، اما متمرکز زندگی کردن بهترین نوع زندگیه.

مقاله پیشنهادی: خلاصه کتاب قانون ۱۰ برابر

خلاصه کتاب کار عمیق

در خلاصه کتاب کار عمیق با چند تکنیک ساده یاد گرفتیم که چجوری با کار عمیق بازدهی‌مون رو چندین برابر کنیم. اگر می‌خواهید نسخه چاپ شده کار عمیق رو مطالعه کنید، از فروشگاه‌های موجود این کتاب رو بخرید، اگر هم وقت مطالعه کل کتاب رو ندارید پیشنهاد می‌کنم خلاصه صوتی این کتاب رو گوش بدید.

برای دانلود کتاب صوتی کار عمیق + خلاصه‌ صوتی ۳۶۵ کتاب برتر دنیا کافیست یکبار اشتراک نوین آکادمی رو تهیه بکنید‌.

خلاصه کتاب صوتی کار عمیق

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *