هاست ابری چیست

هاست ابری چیست؟ آیا برای سایت شما مناسب است؟

خواندن این مطلب 6 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1402/04/17

در آموزش‌های قبلی در مورد انواع هاست صحبت کردیم و همچنین توضیح دادیم که هاست چیست. اما یکی از انواع سرویس‌های هاست که اخیراً به‌شدت مورد توجه قرار گرفته، سرویس هاست ابری است. احتمالاً در مورد هاست‌های ابری چیزهایی شنیده‌اید. این سرویس‌ها، در مقایسه با هاست‌های معمولی مزیت‌های خیلی بیشتری دارند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازم.

گرچه شرکت‌های هاستینگ زیادی سرویس‌های میزبانی ابری را ارائه می‌دهند، اما مهم است که شما هاست ابری‌تان را از کجا خریداری می‌کنید. در اینجا، ابتدا این موضوع را بررسی می‌کنیم که هاست ابری چیست و برای خرید هاست ابری باید از کجا اقدام کنیم. همچنین سعی می‌کنم به تمامی سؤالاتی که در مورد هاست ابری در ذهن شماست پاسخ بدهم.

اگر دنبال خرید سرور مجازی برای کسب و کارتان هستید، حتماً مقاله بهترین سایت خرید vps را بخوانید.

در این آموزش این موارد را بررسی می‌کنیم:

• هاست ابری چیست؟

• مزیت‌های استفاده از هاست ابری چیست؟

• چطور و از کجا هاست ابری بخریم؟

هاست ابری چیست؟

هاست ابری چیه

در هاست ابری (Cloud Hosting) اطلاعات وب‌سایت بر روی چندین هاست از چندین سرور قرار می‌گیرند. به این‌صورت که اطلاعات هر وب‌سایت، در هاست‌های مختلف و از سرورهای مختلف نگه‌داری می‌شوند. در این حالت، اگر یکی از سرورها از کار بیفتد، سرورهای دیگر بدون مشکل به کار خود ادامه می‌دهند.

با این‌کار، در اغلب موارد مشکلی از بابت سرعت بارگذاری سایت پیش نمی‌آید. سرویس‌های هاست ابری، در چند سرور مختلف و در چند مکان مختلف فعال هستند. به همین دلیل است که وب‌سایت‌هایی که از پنل‌های ابری استفاده می‌کنند، احتمال کمی وجود دارد که با مشکل قطعی و یا Down شدن مواجه شوند.

نحوه کارکرد هاست ابری به چه صورت است؟

فرض کنید شما هاست ابری تهیه کرده‌اید. وب‌سایت شما هم در 10 هاست از 10 سرور مختلف نگه‌داری می‌شوند. در این حالت، اگر سرور A از دسترس خارج شود یا اطلاعات آن پاک شود، اطلاعات شما بر روی سرورهای B، C و … نگه‌داری می‌شوند و خیلی زود اطلاعات وب‌سایت از دیگر سرورها فراخوانی شده و وب‌سایت با مشکل قطعی مواجه نمی‌شود (یا به صورت موقت از دسترس خارج می‌شود).

اما در هاست‌های اشتراکی معمولی، اطلاعات هر وب‌سایت، تنها بر روی یک هاست و یک سرور میزبانی می‌شود. همچنین یک سرور، به‌طور هم‌زمان از چندین وب‌سایت میزبانی می‌کند که باعث کاهش امنیت آن می‌شود. به‌همین دلیل است که در خیلی از مواقع، باتوجه به مشکلاتی که برای سرور ایجاد می‌شود، اطلاعات وب‌سایت از بین می‌رود یا در زمان قطعی سرور، وب‌سایت نیز Down شده و اطلاعات آن فراخوانی نمی‌شود.

مزایای سرویس هاست ابری چیست؟

مزایای هاست ابری

احتمالاً باتوجه به توضیحاتی که در بالا در مورد هاست های ابری خوانده‌اید، متوجه شده‌اید که نسبت به هاست‌های اشتراکی مزیت‌های خیلی بیشتری دارند. اما در اینجا، در مورد مزیت‌های میزبانی ابری بیشتر توضیح می‌دهم.

1- پایداری بالا و پایین آمدن احتمال Down شدن سایت

یکی از مواردی که برای وب‌سایت‌ها اهمیت زیادی دارد، این است که سرور هیچ‌زمان قطع نشود و سایت همیشه در حالت UpTime قرار داشته باشد. در هاست‌های اشتراکی معمولی، چون وب‌سایت تنها بر روی یک سرور میزبانی می‌شود، همیشه احتمال این وجود دارد که بنا به دلایلی، سرور برای مدت کوتاهی از کار بیفتد. اگر ارتباط وب‌سایت و سرور قطع شود، وب‌سایت تا زمانی که سرور دوباره در دسترس قرار بگیرد، در حالت Down است.

اما در سرویس‌های هاست ابری، چون وب‌سایت به‌طور هم‌زمان بر روی چندین سرور در چند نقطه جغرافیایی متفاوت میزبانی می‌شود، احتمال این‌که همه‌ی سرورها در یک زمان از دسترس خارج شوند بسیار کم است. بحث پایداری و آپ‌تایم بالا در وب‌سایت‌هایی که ترافیک بالایی دارند، اهمیت زیادی دارد.

2- سرعت مناسب

بحث مهم دیگری که اهمیت آن در هاست های ابری به‌وضوح مشخص می‌شود، سرعت مناسب وب‌سایت است. در سرویس‌های هاست معمولی، بارِ چندین وب‌سایت بر روی یک سرور است و همین باعث می‌شود که در برخی مواقع، سرعت بارگذاری وب‌سایت پایین بیاید. اما در هاست ابری قضیه کاملاً متفاوت است.

سرورهای میزبان ابری در چندین مکان مختلف فعال هستند و هر کاربری که وارد وب‌سایت می‌شود، اطلاعات وب‌سایت را از نزدیک‌ترین سروری که به کاربر نزدیک است فراخوانی می‌کند و همین موضوع باعث افزایش سرعت می‌شود.

3- افزایش امنیت وب‌سایت

از دیگر مزیت‌های میزبانی ابری می‌توان به امنیت مناسب اشاره کرد. باتوجه به این‌که اطلاعات هر وب‌سایت بر روی چندین سرور مختلف نگه‌داری می‌شود، در صورت حمله هکرها به یکی از سرورها، مشکلی برای اطلاعاتی که در دیگر سرورها وجود دارند پیش نمی‌آید.

4- هزینه مناسب

هزینه هاست ابری در مقایسه با خرید سرور مجازی و یا اختصاصی بسیار مناسب است. در سرویس‌های هاست ابری، شما می‌توانید منابع سرور را براساس نیازتان بهینه کنید و هزینه‌ی آن را پرداخت نمایید. گرچه در مقایسه با هاست‌های اشتراکی معمولی هزینه‌ی خیلی بالاتری دارد، اما وقتی به مزیت‌های هاست‌های ابری نگاه کنید، خواهید دید که هزینه‌ای که برای آن پرداخت می‌کنید، در مقایسه با مزیت‌های آن خیلی هم زیاد نیست.

5- از بین نرفتن اطلاعات

در هاست‌های اشتراکی معمولی، اگر اتفاقی برای سرور پیش بیاید، مثلاً یکی از قطعات آن مثل هارد بسوزد، اگر هاستی برای بک‌آپ وجود نداشته باشد، تمامی اطلاعات از بین می‌رود! همچنین امکان وقوع خطراتی مثل آتش‌سوزی هم وجود دارد. اما در هاست ابری، به دلیل توزیع سرورها در چند مکان مختلف، احتمال کمی وجود دارد که تمامی اطلاعات شما از بین برود. چون اطلاعات شما به صورت پراکنده در سرورهای مختلف نگه‌داری می‌شوند.

هاست ابری بخریم یا هاست اشتراکی؟ چه تفاوت‌هایی دارند؟

من مزیت‌های خرید هاست ابری را کامل توضیح دادم و همچنین در برخی مواقع، با هاست اشتراکی مقایسه کردم. اما این‌که سرویس میزبانی ابری بخرید یا هاست اشتراکی، می‌تواند به نوع وب‌سایت شما، میزان ترافیک و … بستگی داشته باشد. چراکه امکان دارد برخی از صاحبان وب‌سایت‌ها، به دلیل هزینه هاست ابری از خرید آن صرف‌نظر کنند.

اما با قابلیت‌های خوب هاست ابری مطمئناً ارزش خرید و استفاده کردن را دارد. در اینجا هم به‌طور خلاصه چندمورد از تفاوت‌هایی که هاست های ابری و هاست اشتراکی دارند را می‌آورم:

• هاست‌های اشتراکی تنها بر روی یک هاست از یک سرور فعال هستند، اما هاست ابری به صورت هم‌زمان، بر روی چند هاست از چند سرور مختلف فعال است و وب‌سایت‌ها را میزبانی می‌کند.

• احتمال از دست‌رفتن اطلاعات در هاست اشتراکی نسبت به هاست ابری بسیار بیشتر است.

• مدت‌زمان Down بودن سرورِ هاست‌های اشتراکی نسبت به هاست‌های ابری بیشتر است.

اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری در زمینه هاست اشتراکی بدست بیاورید، پیشنهاد می‌کنم مقالات هاست اشتراکی چیست و بهترین هاست اشتراکی را مطالعه کنید.

هاست وردپرس ابری چیست؟

هاست وردپرس ابری چیست

پیش‌تر در مقاله هاست وردپرس چیست دیدیم که هاست وردپرس مزیت‌های زیادی دارد. اما هاست وردپرس ابری، طبیعتاً قدرت و توان خیلی بیشتری نسبت به هاست‌های اشتراکی معمولی دارد. در هاست وردپرس معمولی، منابع برای وردپرس بهینه می‌شوند (با توجه به نوع ساختار وردپرس که با PHP طراحی شده است).

اما هاست ابری وردپرس، طبیعتاً سرعت و پایداری بسیار بالاتری نسبت به هاست‌های وردپرس معمولی دارد. اگر یک وب‌سایت وردپرسی پربازدید دارید، می‌توانید از هاست ابری وردپرس استفاده کنید تا مشکلی از بابت سرعت، امنیت، پایداری برای‌تان پیش نیاید.

نکات مهم هنگام خرید هاست ابری

در قسمت‌های قبل، در مورد هاست ابری خیلی توضیح دادم و همچنین مزیت‌های آن را نیز بررسی کردم. اما با این‌حال، برای این‌که بتوانید هاست ابری مناسبی را تهیه کنید، چند نکته مهم را توضیح می‌دهم تا در خرید با مشکل مواجه نشوید.

• اعتبار شرکت هاستینگ: سعی کنید از شرکتی هاست ابری بخرید که اعتبار بالایی داشته باشد. معمولاً شرکت‌های باسابقه، سرویس‌های باکیفیتی نیز ارائه می‌دهند.

• جزئیات پلن میزبانی ابری: به جزئیات پلن‌ها دقت کنید و پلنی را انتخاب کنید که دقیقاً مطابق با نیازتان باشد.

• نحوه پشتیبانی و کیفیت آن: پشتیبانی هاستینگ هم خیلی مهم است. اما از کجا بدانیم کیفیت پشتیبانی شرکت چطور است؟ می‌توانید نظرات کاربران را در شبکه‌های اجتماعی بخوانید یا خودتان از راه‌های ارتباطی مثل: چت آنلاین، تیکت و تماس تلفنی نحوه پشتیبانی را بررسی کنید.

• سخت‌افزارهای استفاده شده: در سرویس‌های میزبانی ابری معمولاً از سخت‌افزارهای باکیفیت استفاده می‌شود. مثلاً در اکثر آن‌ها، از هاردهای پرسرعت NVME استفاده می‌شود. اما به‌طور کلی، اطلاعات سخت‌افزارها را به دقت مطالعه کنید.

از کجا هاست ابری بخریم؟

از کجا هاست ابری بخریم؟

گرچه هاستینگ‌های زیادی سرویس‌های میزبانی وب ابری را ارائه می‌دهند، اما پیشنهاد می‌کنیم در خرید هاست ابری دقت کافی را به خرج دهید. با توجه به بررسی‌های انجام شده هاست ابری ایران سرور بهترین گزینه برای خرید است. ما پیش‌تر مقاله بهترین هاست ابری را منتشر کرده‌ایم که برای آشنایی بیش‌تر و انتخاب بهتر در خرید هاست های ابری، پیشنهاد می‌کنم این مقاله را نیز بخوانید.

جمع‌بندی نهایی

باتوجه به اطلاعاتی که در مورد سرویس هاست ابری مشاهده کردید، احتمالاً به‌خوبی می‌دانید که هاست ابری چیست و همچنین می‌توانید سرویس مناسب خود را انتخاب کنید. هاست‌های ابری باتوجه به قابلیت‌هایی که دارند، می‌توانند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشند. همچنین برای خرید هاست ابری هم یک پیشنهاد داشتیم که می‌توانید از آن استفاده کنید.

نویسنده: محمد افراسیابی از دی‌ام بام

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *