هاست اشتراکی های کانتنت

هاست اشتراکی چیست و برای چه سایت‌هایی مناسب است؟

خواندن این مطلب 7 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1401/07/06

قبل از تعریف هاست اشتراکی و پاسخ به سوال هاست اشتراکی چیست؟ مفهوم هاست و سرور را برای شما تشریح خواهیم کرد تا شناخت کافی در مورد این مفاهیم داشته باشید. قبل از شروع مطلب از همراهی شما ممنونیم و از شما می‌خواهیم بعد از مطالعه مقاله پیش‌رو نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید و درصورتی‌که این مطلب برایتان مفید و کاربردی بود آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

در مقاله پیش‌تر “بهترین هاست اشتراکی” راجع‌به بهترین ارائه‌دهندگان میزبانی اشتراکی 4 هاستینگ را معرفی کردیم. حالا، در این برگ از های کانتنت یک راست می‌رویم سراغ تعریف هاست اشتراکی، مزایا و محدودیت‌های آن و جلوتر به شما می‌گوییم که هاست اشتراکی مناسب چه کسب و کارهایی است.

هاست به چه معنا است؟

هاست (Host) در زبان انگلیسی به معنای میزبان است و شامل بخشی از سرور می‌شود. یک سرور از چند بخش تشکیل شده است که به آن تقسیم‌بندی مجازی نیز می‌گویند. هر قسمت از تقسیم‌بندی مجازی هاست نامیده می‌شود. یعنی هر بخش از این سرور دارای هاست است و از یک وب‌سایت میزبانی می‌کند. آیا قصد راه‌اندازی یک سایت برای شروع کسب‌وکار را دارید؟ در اولین گام پس از ثبت دامنه نیاز است درصدد فراهم کردن یک فضای میزبانی یا همان هاست برای سایت خود باشید.

مقاله مرتبط: هاست چیست؟

هاست اشتراکی چیست؟

هاست اشتراکی چیست

هاست اشتراکی فضایی محدود روی یک سرور است و امکانات از قبل تعیین شده‌ای دارد. به گونه‌ای که به تنهایی میزبان چندین سایت خواهد بود. شاید این سوال برای شما مطرح شده باشد که چرا برخی افراد تمایل به استفاده از این نوع هاست دارند. برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که مهمترین دلیل استفاده کاربران از هاست اشتراکی، مدیریت و کم کردن هزینه‌ها هنگام محدودیت بودجه است.

برای راه‌اندازی یک سایت استفاده از خدمات هاست اشتراکی مقرون‌به‌صرفه خواهد بود زیرا با این روش همه کاربران بخشی از هزینه‌های نگهداری یک سرور را می‌پردازند و یک نفر به تنهایی بودجه زیادی را برای این امر اختصاص نخواهد داد. البته هنگام جستجو در مورد این سوال که هاست اشتراکی چیست به این نکته مهم توجه داشته باشید که هاست اشتراکی برای همه افراد با نیازهای گوناگون مناسب نخواهد بود و در ادامه مقاله در بخش معایب این نوع هاست به تفضیل توضیح خواهیم داد.

مقاله پیشنهادی: هاست وردپرس چیست؟

هاست اشتراکی چه مزایایی دارد؟

اکنون که پاسخ سوال مهمی مثل هاست اشتراکی چیست را دریافتید باید بدانید که مزایای فراوانی برای هاستینگ اشتراکی در نظر گرفته شده است و در این قسمت از مقاله شما را با برترین مزایای این نوع هاست آشنا خواهیم کرد.

1. مقرون‌به‌صرفه

هاست اشتراکی یک راه‌حل ارزان قیمت برای هاستینگ در نظر گرفته می‌شود، زیرا با مشارکت تعداد زیاد کاربران تامین هزینه‌های سرور و تقسیم بودجه برای آن راحت‌تر خواهد شد. به این ترتیب چند نفر هزینه هاستینگ را می‌پردازند و پرداخت هزینه هاست تنها بر عهده یک شخص نخواهد بود.

نکته دیگری که در مورد هزینه‌ها باید به آن توجه داشته باشید این است که سیستم عامل‌هایی که در هاست اشتراکی مورد استفاده قرار می‌گیرند معمولا لینوکس یا ویندوز هستند. چنانچه شما از لینوکس استفاده کنید، به مراتب می‌توانید ارزانتر از خدمات این نوع هاست بهره‌مند شوید و اگر از ویندوز استفاده می‌کنید باید هزینه بیشتری را متقبل شوید.

2. مدیریت آسان

راه‌اندازی و مدیریت هاست اشتراکی بدون زحمت و اتلاف وقت خواهد بود. زیرا امروزه شاهد آن هستیم که اکثر شرکت‌های هاستینگ یک کنترل پنل برای مدیریت وب‌سایت به مشتریان خود ارائه می‌دهند. از آنجا که پنل یک رابط کاربری ساده دارد، موقعیتی را برای مشتریان فراهم می‌کند تا وظایف و فرآیند‌های مربوط به نظارت و مدیریت عملکرد سرور خود را به راحتی بررسی کنند.

این نوع هاست نیازی به کانفیگ سرور ندارد. ضمنا استفاده از خدمات هاست اشتراکی نسبت به دانش فنی بالا بی‌نیاز است و مسئولیت پیکربندی و بهینه‌سازی سرور را شرکت هاستینگ برعهده می‌گیرد. مدیریت هاست اشتراکی بسیار آسان است و نگرانی خاصی برای امنیت اطلاعات وجود نخواهد داشت. به خاطر داشته باشید که فضا و منابع در سرور به اشتراک گذاشته می‌شود، اما تحت هیچ شرایطی اطلاعات وب‌سایت‌ها در دسترس سایر مالکین وبسایت‌های میزبانی شده قرار نخواهد گرفت.

3. داشتن وب سایت‌هایی پویا

وب‌سایت‌های پویا چه نوع وب‌سایت‌هایی هستند؟ این سوال هم همچون سوال هاست اشتراکی چیست بسیار پرتکرار است. اصطلاح وب‌سایت‌های پویا با توجه به ویژگی‌های پروفایل شخص و متفاوت دیده شدن آن تعریف می‌شود. حتما شما هم در برخی از وب‌سایت‌های خارجی مانند Twitter و Facebook شاهد تفاوت‌هایی بوده‌اید.

سیستم‌های مدیریت محتوای پویا که به CMS نیز معروف هستند، از WordPress و Joomla استفاده می‌کنند. بسیاری از سایت‌های پویا و CMSها از زبان‌های برنامه‌نویسی خاصی مانند Perl و Python یا PHP بهره‌ می‌برند. زیرا این زبان‌های برنامه‌نویسی خاص بر روی یک سرور اشتراکی قابل اجرا هستند.

4. میزبانی از چندین دامنه

با استفاده از هاست اشتراکی راه‌اندازی وب‌سایت‌های متعدد در فضای کاربری خود امکان‌پذیر خواهد بود. در چنین شرایطی تنها لازم است از اتصال دامنه‌هایی که خریداری می‌کنید اطمینان یابید. اگر شما علاقه‌مند به داشتن دامنه‌های مختلف برای وب‌سایت شخصی هستید و از اینکه در وبلاگ سرگرمی و یا کاری خود فعال باشید، لذت می‌برید بدون شک استفاده از خدمات هاست اشتراکی گزینه‌ای عالی برای شما خواهد بود.

5. پشتیبانی به موقع و حرفه‌ای

به‌طورکلی نگهداری این نوع هاست آسان است. زیرا مسئولیت اصلی مدیریت و نگهداری سرور بر عهده شرکت هاستینگ است. ضمنا شما با استفاده از خدمات هاست اشتراکی از پشتیبانی تیم حرفه‌ای و فنی برای آپدیت‌ها و به‌روز‌رسانی‌های نرم‌افزاری، نگهداری سخت افزارها بهره‌مند خواهید شد. همچنین شما دغدغه‌ای بابت حملات DDoS و قطع شبکه نخواهید داشت.

شما با انتخاب پشتیبان درجه یک درصورتیکه با مشکلی روبرو شوید، می‌توانید از پشتیبان خود راهنمایی دریافت کنید. زیرا این امکان فراهم شده که پشتیبان‌های خبره و کاربلد به صورت 24 ساعته پاسخگوی سوالات و ابهامات احتمالی شما باشند.

مقاله پیشنهادی: بهترین هاست وردپرس

هاست اشتراکی چه معایب و محدودیت‌هایی دارد؟

معایب هاست اشتراکی

اگرچه این نوع هاست مزایایی عالی دارد اما لازم است شما با محدودیت‌ها و معایب آن نیز آشنا شوید تا تصمیمی بهتر بگیرید. هاست اشتراکی در موارد زیر دارای محدودیت و مختص پلن خریداری شده است:

• میزان مصرف پردازنده

• حافظه جانبی

• فضای ذخیره سازی اطلاعات

• ترافیک ماهانه

امکان نصب نرم‌افزارهای دلخواه توسط هر یک از مالکین وب‌سایت‌ها بر روی سرور وجود نخواهد داشت. همچنین تنها از طریق کنترل پنل ارائه شده از سوی سرویس دهنده هاست می‌توانید به مدیریت وب سایت خود بپردازید. در سطوح مدیریت سیستم عامل نیز دسترسی به سرور امکان‌پذیر نخواهد بود. تنها برای یک وب‌سایت امکان افزایش منابع سرور مثل حافظه اصلی و پردازنده وجود دارد و این امر یکی از اصلی‌ترین محدودیت‌های این نوع هاست است.

1. سرعت پایین نسبت به سرور مجازی

یکی از محدودیت‌ها و معایب این نوع هاست کندی وب‌سایت شما هنگام افزایش فعالیت سایر کاربران است. البته این مشکل تا حدودی توسط مدیران سرور قابل کنترل خواهد بود. به‌طور کلی کاهش سرعت سایت گاهی اجتناب ناپذیر می‌شود.

2. عدم امکان استفاده از تمامی منابع سرور

وقتی در مورد اینکه هاست اشتراکی چیست توضیح دادیم متوجه شدید که دسترسی به منابع سرور در این نوع هاست محدود است. زمانی که از این نوع هاست استفاده می‌کنید، منابع سرور مانند cpu و حافظه با سایر افراد به اشتراک گذاشته می‌شود. پس انتظار در دسترس بودن کل منابع سرور مانند رم و Cpu غیر واقع بینانه است و قبل از انتخاب این نوع سرور باید به این محدودیت‌ توجه داشته باشید.

3. بلاک شدن ایمیل‌ها یا اسپم شدن آن‌ها

برخی از کاربران نسبت به قوانین هاست های اشتراکی بی اعتنا هستند و با ارسال ایمیل‌های اسپم موجب بلاک شدن آی پی سرور می‌شوند. در چنین شرایطی اعتبار موقتآ کاهش می‌یابد و منجر به اسپم شدن ایمیل‌های شما نیز خواهد شد.

4. آپتایم کمتر

وقتی عبارت هاست اشتراکی چیست را جستجو می‌کنید با اصلاح آپتایم نیز روبرو می‌شوید. آپتایم به معنای مدت زمان پاسخگویی سرور و یا مدت زمان در دسترس بودن وب سایت است. آپتایم نشان دهنده توانایی سرور در اداره و اجرای وب‌سایت است. از آنجا که در هاست اشتراکی تعداد کاربران زیاد است، با احتمال زیاد با UP TIME کمتر روبرو خواهید شد.

5. سایر خطرات

سرورهای اشتراکی، چندین وب‌سایت را میزبانی می‌کنند و به‌وجود آمدن هر مشکل و خطر احتمالی یک تهدید محسوب می‌شود. برخی از شرکت‌های ارائه دهنده این نوع هاست برای روبرویی با این مسائل در سرورهای اشتراکی دارای گواهینامه‌های SSL هستند.

مقاله پیشنهادی: هاست ووکامرس چیست؟

هاست اشتراکی مناسب سایت‌های کوچک

هاست مشارکتی

هاست اشتراکی مناسب سایت‌های کوچک و یا نهایت سایت‌های متوسط است؛ سایت‌هایی که حجم کاربران آن‌ها چندان بالا نیست و نیاز به منابع بالایی از سرور ندارند. این نوع میزبانی برای وب‌سایت‌هایی مناسب است که تعداد بازدیدکنندگان از سایت آن‌ها کم بوده و ترافیک سایت‌شان عادی است و تنظیمات پیشرفته یا پهنای باند بالایی نیاز ندارند. همچنین برای وب‌سایت‌ها و افرادی که فرصت و تخصص مدیریت سرور شخصی خود را ندارند، مناسب خواهد بود. حال ممکن این سوال برای شما پیش بیاید که در صورت رشد و ارتقا سایت‌های کوچک باید چه اقداماتی در راستای این نوع هاست انجام شود؟

درصورتیکه سایت‌های کوچک رشد وسیعی را تجربه کنند به منابع بیشتری نیاز خواهند داشت. در این صورت مالک وب‌سایت، از پلنی برای دریافت خدمات در سطوح بالاتر بهره‌مند خواهد شد. به این ترتیب میزبانی اشتراکی سایت او تغییر خواهد کرد و یا می‌تواند از راه‌حل‌های دیگر مانند سرور مجازی بهره ببرد.

از آنجا که سرورهای اشتراکی میزبان صدها کاربر (مشتری) است، پس هر کاربر با استفاده از پلتفرم میزبانی سرور اشتراکی امکان دسترسی به ابزار‌هایی مانند ترافیک ماهانه و بانک اطلاعاتی و میزان حجم فضای دیسک، حساب‌های ایمیل دسترسی خواهد داشت. همچنین حساب‌های FTP و سایر افزودنی‌های ارائه شده توسط هاست نیز در دسترس آن‌ها خواهد بود.

در همین راستا، نگاهی به مقاله بهترین سایت خرید vps  بیندازید تا با مزایا و معایب این سرویس و بهترین سایت خرید سرور مجازی آشنا شوید.

جمع بندی

ما در این مقاله به شرح سوال هاست اشتراکی چیست پرداختیم تا شما ضمن آشنایی با ویژگی‌ها و مزایای آن با محدودیت‌ها و معایبش نیز به خوبی آشنا شوید. اگر تمایل دارید از خدمات این نوع هاست استفاده کنید قبل از هر چیزی مقاله بهترین هاست های کانتنت را بررسی کنید تا هاستینگ های برتر ایران آشنا شده و باتوجه به نیاز کسب و کارتان انتخاب درستی داشته باشید.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *