چگونه سایت بسازیم

چگونه سایت بسازیم ؟ [0 تا 120?]

خواندن این مطلب 19 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1400/11/26

چگونه سایت بسازیم ؟

یکی از متداول ترین سوالاتی که افراد در انجمن ها، شبکه اجتماعی ها و کامنت مطالب سایت ها و جاهای مختلف دیگر می پرسند، اینکه ما چگونه یک سایت بسازیم

من اصلا کد نویسی بلد نیستم.

آیا بدون کد نویسی می توانم یک سایت حرفه ای بسازم ؟

یا سرمایه لازم برای طراحی سایت را ندارم چطور یک سایت رایگان درست کنم ؟

این سوالات ممکنه، سوال شما هم باشد اگر اینطور هست، پیشنهاد می کنم تا انتهای مقاله با من همراه باشید.

من در این مقاله قصد دارم شما را با سایت ساز آسان و همه کاره وردپرس که کاملا رایگان هست، آشنا کنم. طوری که خودتان بعد خواندن مقاله و عملی کردن آن، بلافاصله با کمترین سرمایه ممکن سایت‌تان را در کمتر از 1 ساعت راه اندازی کنید.

این مقاله به صورت متن قدم به قدم از انتخاب دامنه تا راه اندازی وردپرس هست. در آینده نزدیک همین مقاله را به صورت یک ویدیو رایگان روی سایت قرار خواهم داد.

خبر خوب!

برای اینکه یک سایت بسازید، نیازی به هزینه های هنگفتی به شرکت های طراحی سایت و برنامه نویس ها ندارید. بنابراین به هیچ یک از زبان های برنامه نویسی نظیر html ،css ،js و php احتیاجی نیست. شما خیلی راحت می توانید با سایت ساز ها و سیستم های مدیریت محتوای کاملاً رایگان (وردپرس، جوملا، دروپال و …) یک سایت حرفه ای و رایگانی را راه اندازی کنید.

در ادامه به طور کامل شما را با سستم های مدیریت محتوا آشنا خواهم کرد.

توصیه من به شما اینکه، به جای مراجعه به شرکت های طراحی سایت، خودتان دست به کار شوید و سایت دلخواه خود را راه اندازی کنید. بعد از اینکه این مطلب را مطالعه کردید، مطمئنم جواب سوالی را که چگونه سایت بسازیم بدست می آورید. و بعد از آن می توانید تصمیم نهایی خود را بگیرید که، کار طراحی سایت خود را به شرکت های طراحی سایت واگذار کنید یا خودتان یک سایت رایگان درست کنید.

یک پیشنهاد: مقالاتی که در سایت‌ های کانتنت نوشته شده‌اند، ارتباط‌ نزدیکی با یک دیگر دارند.

از این رو سطری با عنوان پیش‌نیاز این مقاله نوشته شده است که پیشنهاد می‌کنم برای درک بهتر موضوع، آن را مطالعه کنید.

پیش‌نیاز این مقاله: کسب و کار اینترنتی چیست

سایت چیست؟

مفهوم وب سایت را خیلی ساده خدمت تون عرض می کنم.

سایت مکانی در اینترنت می باشد که شامل مجموعه‌ای از صفحات به هم پیوسته است که از طریق یک آدرس قابل دسترسی هستند. که متعلق به یک شخص خاص می باشد. هر کسی می تواند در اینترنت سایت هایی با نام های مختلف داشته باشد و روی آنها فعالیت کند.

چرا باید سایت داشته باشیم؟

دنیای امروز با سرعت عجیبی در حال حرکت هست، و هر روز ما شاهد دستاوردها و تکنولوژی های جدید هستیم. بنابراین ما باید یک بخشی کوچکی از این بازار را برای خود در دست بگیریم، تا از قافله عقب نمانیم. کافی ست به تجربیات خودمان در داخل کشور نگاه کنیم، کسب و کارهای زیادی رفته رفته کم رنگ شده اند و جای خودشان را به ابزارهای مدرن تری مثل: اپلیکیشن های آنلاین، سایت ها و … داده‌اند.

از یه سری جهت رشد و پیشرفت در این زمینه ها اتفاق خیلی خوبی هست، اما در این میان باید توجه داشته باشیم که مشاغل و ابزارهایی در حال حذف شدن هستند. تنها کار هوشمندانه ای که ما باید انجام بدیم اینکه، خودمان را با این تغییرات سازگار کنیم تا در آینده جای خوب ماجرا باشیم؛ بنابراین بهترین تصمیم این است که، خودمان را با شرایط کنونی سازگار کنیم.

قرار نیست کار خارق العاده انجام بدهیم.

همین که بدانیم این روزها دنیا به چه سمتی حرکت می کند، می تواند آینده و درآمد و رشد ما را تثبیت کند. همانطور که می دانید در این روزها کسب و کار اینترنتی در ایران روز به روز در حال گسترش هست و جای کار زیادی دارد. امیدوارم شما هم به این جمع روی بیاورید.

ساخت سایت را از کجا شروع کنیم؟

در گذشته نه چندان دور وارد شدن به فضای اینترنت کار سخت و پر هزینه و زمانبری بود و سایت های کمتری در وب حضور داشتند و در حوزه های مختلف دانش کافی وجود نداشت؛ اما امروزه در هر حوزه ای که جستجو کنید، سایت های زیادی با اطلاعات فراوانی را می توانید پیدا کنید، و همین باعث شده که شما با کمترین هزینه، خیلی راحت سایت دلخواه خود را طراحی کنید.

با روش های مختلفی شما می توانید صاحب یک سایت در فضای وب شوید. ابتدای کار شما باید این قضیه را روشن کنید که قراره خودتان دست به کار شوید و سایت دلخواه خود را طراحی کنید یا نه می خواهید هزینه های زیادی را به شرکت های طراحی سایت بدید تا سایتتان را طراحی کنند.

اهداف خود را از راه اندازی سایت قبل از شروع کار مشخص کنید

هدف وب سایت

اهدافی که دقیق و منظم برنامه ریزی شده باشند، به احتمال زیاد اجرا می شوند!

راه اندازی سایت در اینترنت مثل تاسیس یک کسب و کار در دنیا واقعی است.

همانطور که کسب و کارهای بدونه هدف و برنامه ریزی در دنیای واقعی با شکست مواجه می شوند، سایت هایی که هدف خاصی از راه اندازی سایت ندارند اینها هم با شکست کسب و کار اینترنتی رو به رو می شوند.

هدف شما از راه اندازی سایت چیست؟

  • می خواهید چه کار کنید چه هدفی دارید؟
  • آیا هدفتون دست یافتنی ست یا نه، فقط یه رویا ست که در ذهن خود بزرگش می کنید.
  • توقع دارید به چه درآمدی برسید؟
  • قراره چه نیاز از جامعه را برطرف کنید؟
  • آیا قصد دارید خدمات بهتری از رقبا ارائه دهید و نیاز اساسی مردم را رفع کنید؟
  • چطور باید این کارها را انجام بدهید؟
  • چه برنامه ای برای افزایش ترافیک سایت و فروش سایت تان دارید؟
  • آیا برنامه منظمی جهت تولید محتوا برای سایت دارید؟ و …

این سوالات، سوالاتی که شما باید جوابش را بدانید. اگر جواب این سوالات را می دانید و برای قدم به قدم این کارها برنامه خاصی را تدارک دیدید، خیلی خوب می توانید شروع به راه اندازی سایت کنید. اما اگر بدون هدف می خواهید یک سایت بالا بیارید 100% با شکست مواجه می شوید.

بالا آوردن سایت کمتر از یک ساعت زمان می برد، کار خیلی راحتی است. اما پایه اصلی هدفی که برای سایت دارید.

پیشنهاد می کنم مقاله برنامه ریزی کسب و کار اینترنتی را مطالعه کنید.

مزایای راه اندازی سایت

  • هزینه کم: هزینه راه اندازی کسب و کار در فضای آنلاین، بسیار کمتر از راه اندازی کسب و کار فیزیکی است.
  • درآمد همیشگی: در فضای آنلاین 24 ساعته در دسترس هستید و می توانید فروش داشته باشید.
  • فروش اتوماتیک: کافیست کارهای اصولی (تولید محتوای هدفمند، سئو، ایمیل مارکتینگ و …) برای وب سایت خود را انجام بدید، بعد به صورت اتوماتیک محصولات بفروش می رسند.
  • راه اندازی سریع: کسب و کار اینترنتی برخلاف کسب و کار سنتی تنها با چند کلیک راه اندازی می شود.
  • جذب مشتریان بیشتر: برخلاف کسب و کار سنتی می توان به تمام مردم جهان خدمات ارائه کرد.
  • تبلیغات کم هزینه: اگر وب سایت شما در موتور های جستجو سئو خوبی داشته باشد به صورت 24 ساعته در حال تبلیغ شدن کاملا رایگان و هدفمند هستید.
  • و …

مقاله پیشنهادی: ایمیل مارکتینگ چیست

چگونه سایت بسازیم ؟

در این مقاله آموزشی قصد دارم به طور جامع از تهیه دامنه و هاست گرفته تا نصب و فعالسازی وردپرس و موضوعات لازم برای راه اندازی سایت همه را با شما عزیزان در میان بگذارم.

من برای این مقاله حدود 2 هفته وقت گذاشتم. به امید اینکه شما با 20 دقیقه وقت گذاشتن و چند ساعت عملی کردن مباحث، یک سایت حرفه ای راه اندازی کنید.

برای طراحی سایت چند راه پیش روی دارید:
  1. استفاده از سیستم مدیریت محتوای رایگان مثل وردپرس که به راحتی و بدون هیچ هزینه ای می توانید سایت خودتان را طراحی کنید.
  2. استفاده از شرکت های طراحی سایت که با پرداخت هزینه معینی می توانید سفارش خود را بدهید و در زمان تعیین شده وب سایت تان را تحویل بگیرید.
  3. استفاده از سایت ساز های ایرانی که با پرداخت هزینه کمی می توانید سایت را خودتان به سلیقه شخصی تان بسازید.

شما با استفاده از این سه روش می توانید برای کسب و کار خود سایت طراحی کنید.

در اینجا ما با روش کاملا رایگان سیستم های مدیریت محتوا وردپرس کار می کنیم. با استفاده این سیستم شما می توانید با کمتر از چند صد هزار تومان سایت دلخواه خود را بسازید.

اما در روش ساخت سایت توسط برنامه نویس ها و شرکت های طراحی سایت شما باید با این افراد قرارداد ببندید، و سایتی که می خواهید را به آنها بگویید تا دقیق به گفته ی شما سایتتان را طراحی کنند.

این کار هزینه های زیادی برای مشتری دارد. اغلب شرکت های طراحی سایت با استفاده از همین سیستم های مدیریت محتوا (وردپرس) برای مشتریانشان سایت طراحی می کنند. این شرکت ها سیستم های مدیریت محتوا را با کمی تغییرات برای شرکت خود اختصاصی کرده و انواع سایت ها را طراحی می کنند؛ پس الان چرا خودمان دست به کار نشویم! و کارهای سایت خود را انجام دهیم و از هزینه های هنگفتی که به شرکت های طراحی سایت می دهیم، صرفه جویی کنیم.

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

سیستم مدیریت محتوا چیست

سیستم مدیریت محتوا یا Content Management System همانطور که از اسمش پیداست؛ سیستمی است که با کمک آن می توان محتوای وبسایت‌ را مدیریت کرد. شما می‌توانید به سایت خود متن، عکس، محصول، ویدیو اضافه کنید.

خب محتوای سایت شما هر چیزی که باشد سیستم مدیریت محتوا به شما کمک می‌کند، خیلی راحت بدون دانش برنامه‌نویسی و نوشتن حتی یک خط کد، بتوانید آن را مدیریت کنید. به عبارتی دیگر سیستم مدیریت محتوا یک نرم افزار تحت وب هست که می توان محتوا و ساختار سایت را مدیریت کرد. برای مثال وردپرس، جوملا، دروپال و … از جمله سیستم های مدیریت محتوای رایج هستند.

انواع سیستم های مدیریت محتوای رایگان برای طراحی وب‌سایت

همانطور که گفتم سیستم های مدیریت محتوا این امکان را به شما می دهند که بدون دانش برنامه نویسی یک سایت کاملا رایگان و حرفه ای با تمام امکانات طراحی کنید. سایت ساز های زیادی وجود دارد که شما می توانید از آنها برای ساخت وبسایت خود استفاده کنید.

در ادامه شما را با چند سایت ساز معروف آشنا خواهم کرد که برای طراحی و راه اندازی وبسایت تان می توانید از این سایت ساز ها استفاده کنید.

  1. وردپرس (wordpress)
  2. جوملا (joomla)
  3. دروپال (Drupal)
  4. دیتالایف (datalife)

البته! سیستم های مدیریت محتوای دیگری مثل پرستاشاپ، مجنتو، اپن کارت، توماتو کارت و … وجود دارند که برای طراحی سایت های فروشگاهی تنها مناسب هستند. مزایا و معایب هر یک از این سایت سازها خودش یک مقاله جامع می خواهد.

بنابراین در مقاله ” چگونه سایت بسازیم ” تنها به وردپرس می پردازم.

بعضی از افراد فکر می کنند برای طراحی سایت با سیستم های محتوای رایگان باید کار با تمام سایت ساز ها را یاد بگیرند!؟ در حالی که اصلا اینطوری نیست و تنها کافیست کار با یکی از این سایت سازها را یاد بگیرید و سایت خود را طراحی کنید.

یه سوالی که برای همه پیش می آید اینکه بهتره از کدام سایت ساز استفاده کنم ؟

پیشنهاد من به شما اینکه با وردپرس کار کنید.

وردپرس بهترین و قدرتمندترین سایت ساز در جهان هست، هم اکنون بیش از 70 درصد وب سایت های دنیا از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند. وردپرس کاملاً رایگان بوده و شما می توانید در کمتر از 10 دقیقه سایتتان را راه اندازی کنید. این سایت ساز زبان فارسی را پشتیبانی میکند و کار باهاش بسیار راحت بوده و این امکان را به شما می دهد که سایتتان را با هر شکل و شمایلی که دوست دارید، طراحی کنید.

وردپرس به خودی خود، یک سیستم وبلاگی ساده است. با کمک قالب و افزونه هایی که دارد، قابلیت های وردپرس را افزایش می دهد.

در بین CMS ها، وردپرس از همه محبوب تر است، به چند دلیل :

  • منابع آموزشی زیاد و کارکرد آسان وردپرس باعث شده که در کشور ما طرفداران زیادی داشته باشد.
  • همیشه رو بالا بردن امنیت وردپرس کار می کنند، مدام افزونه ها و هسته اصلی وردپرس بروزرسانی می شوند.
  • وردپرس اپن سورس هست و برنامه نویسان زیادی در سراسر جهان روی وردپرس کار می کنند و دائم در حال گسترش است و آپدیت ها همیشه به موقع انجام می شود.
  • با استفاده از افزونه های وردپرس هر کاری که فکرش را کنید، قابل انجام هست.
  • افزونه هایی که برای وردپرس ارائه می شود، خیلی بیشتر از افزونه های دیگر CMS ها است.
  • بیش از 90% ایده هایی که ما در ذهن مان داریم، کامل توی پلاگین ها هست.
  • و …

سیستم مدیریت محتوای مورد نظر خود را قبل از راه اندازی سایت مشخص کنید

انتخاب یک سیستم مدیریت محتوا مناسب، اصلی ترین مرحله‌ی راه اندازی سایت است. پس از راه اندازی وب سایت، باید با یک سیستم مدیریت محتوا، وب سایت خود را مدیریت کنید؛ توسط این سیستم مدیریت محتواها (وردپرس، جوملا) می‌توانید به وب سایت خود متن، عکس، محصول، ویدیو اضافه کنید، همچنین قالب و رنگبندی وب سایت خود را تغییر دهید.

بنابراین یکی از اساسی ترین قسمت های یک وب سایت، سیستم مدیریت محتوا می باشد. پس قبل از راه اندازی وب سایت، شما باید مشخص کنید که قراره سایتتان را با چه سایت سازی طراحی کنید. تا اینجا ممکن هست جواب سوالتان که ” چگونه سایت بسازیم ” گرفته باشید. در گام اول باید یک سایت ساز مناسب پیدا کنید و با آن سایت خود را طراحی کنید.

مراحل ساخت سایت را با هم مرور کنیم.

قبل از هر چیز باید هدف خود را از طراحی سایت مشخص کنید.

بعد اینکه هدف و برنامه کاری تان را مشخص کردید، باید CMS که قرار با آن سایت تان را بسازید، را مشخص کنید.

مرحله ی بعد انتخاب دامنه و هاست خوب است و در مرحله نهایی نصب وردپرس و تهیه قالب و …

چگونه سایت طراحی کنیم

سه مرحله ی اصلی برای ساخت وب سایت وجود دارد که باید آن ها را طی کنید:

مرحله اول : انتخاب نام دامنه مناسب و خرید دامنه

انتخاب نام دامنه مناسب

اولین مرحله برای راه اندازی سایت انتخاب دامنه مناسب است.

این مرحله یکی از مهم ترین مراحل راه اندازی کسب و کار اینترنتی است.

شما باید برای سایت تان یک نام مناسبی انتخاب کنید.

نام دامنه سایت تان همان نامی است که کاربران با آن نام، شما را می شناسند.

مثل آدرس سایت hicontent.net

برای انتخاب دامنه می توانید به سایت ایران سرور مراجعه کنید.

نام دامنه سایت، کت و شلوار نیست که هر وقت بخواهید عوضش کنید!

در همین راستا حتما بخوانید: چگونه هاست و دامنه بخریم؟

هنگام ثبت دامنه این نکات را فراموش نکنید!

۱) نام دامنه را با توجه به حوزه فعالیت کسب و کارتان، انتخاب کنید!

نام دامنه، اسم برندتان هست. پس باید دامنه ای انتخاب کنید که مناسب کسب و کارمان باشد. به عنوان مثال اگر می‌خواهید در زمینه وردپرس کار کنید، بهتر که در نام دامنه سایت تان از کلمات مثل wp, press استفاده کنید. یا اگر طراحی سایت کار می کنید کلمه web در دامنه باشد.

۲) تایپ ساده!

نام دامنه ساده تایپ شود. از کلماتی مثل و ، ق که سخت تایپ می شود، پرهیز کنید. تا جای که می توانید از کلمات ساده و روان استفاده کنید. طوری که مخاطب یک بار آن را دید، نام دامنه سایت تان درون ذهنش بماند.

۳) از حروف مخفف استفاده نکنید!

به هیچ وجه از کلمات مخفف در دامنه سایت تان استفاده نکنید. استفاده از کلمات مخفف هم در بعضی از شرایط خاص جایز است. مثلا آدرس سایت جشنواره وب و موبایل ایران به صورت مخفف iwmf است.

خودم شخصا بیش از 10 بار به این سایت سر زدم، تا حالا اسم دامنه تو ذهنم حک نشده! ?

۴) یک نام منحصر به فردی برای دامنه خود انتخاب کنید!

نام دامنه ای که انتخاب می کنید نباید تکراری یا زیاد با دامنه های دیگر مشابه باشد. برای اینکه در ذهن مخاطبان حک شود، باید منحصر به فرد باشد.

۵) کوتاه بودن دامنه!

سعی کنید نام دامنه از 10 حرف بیشتر نباشد. هر چقدر که طولانی تر باشد احتمال اشتباه تایپی بیشتر می شود. و برعکس هر چه کوتاه تر باشد در ذهن ماندگارتر است و قابلیت برندینگ بیشتری دارد.

۶) از خط تیره در نام دامنه استفاده نکنید!

خط تیره در دامنه باعث می شود که نام دامنه سایت تان به دو بخش تبدیل شود. و این کار باعث می شود که افراد زیادی نام دامنه تان را اشتباه تایپ کنند.

در این بخش به طور خلاصه به ۶ نکته بسیار مهم برای انتخاب دامنه مناسب پرداختم.

اگر قصد دارید دامنه بخرید، پیشنهاد می کنم مقاله بهترین سایت خرید دامنه را مطالعه کنید.

مرحله دوم : خرید هاست مناسب

خرید هاست مناسب

بعد از خرید دامنه، نوبت انتخاب یک هاست خوب برای راه اندازی سایت تان می باشد.

هاست چیست و چه کاربردی دارد؟

هاست یا همان فضای میزبانی، فضای اختصاصی برای شما در اینترنت است

که تمام فایل های سایت تان مثل تصاویر، نوشته ها، برگه ها و … را می توان در آن بارگذاری و ذخیره کرد.

دقیقا مثل کامپیوتر تان دارای هارد است.

که تنها فرقش با کامپیوتر شما اینکه همیشه روشن است و به اینترنت متصل می باشد.

تا مخاطبان تان همیشه به سایت شما دسترسی داشته باشند.

سعی کنید از یک شرکت معتبر، هم هاست و هم دامنه خود را خریداری کنید تا در آینده دردسر کمتری داشته باشید.

در همین راستا بخوانید: هاست چیست

هاست ها دو مدلی هستند:
  1. هاست ویندوز
  2. هاست لینوکس

اکثرا ما از هاست لینوکس استفاده می کنیم. چون با سیستم های سایت ساز مثل وردپرس که بر پایه زبان های برنامه نویسی php,html,css هستند سازگار است.

هاست ویندوز به اندازه لینوکس استفاده نمی شود! چون سایت های بر پایه asp، کم هستند.

هاست یکی از مهم ترین قسمت هر سایتی است که باید به درستی انتخاب شود.

بنابراین برای انتخاب یک هاست مناسب حتما به نکات زیر توجه کنید:

۱) ارائه پلن‌های مختلف

یک شرکت هاستینگ مناسب باید دارای انواع هاست با پلن‌های مختلف باشد تا نیاز مشتری را در هر سطحی، بتواند برآورده کند.

بررسی کنید آیا این شرکت برای زمانی که به منابع بیشتری نیاز دارید مناسب است؟

و هاستی که تهیه کرده‌اید قابلیت ارتقاء دارد؟

ممکنه پیش بیاید، سایت تان نیاز به منابع بیشتری داشته باشد، بنابراین این نکات را در نظر بگیرید تا بدون نگرانی به کار خود ادامه دهید.

۲) استفاده از شرکت های معتبر هاستینگ

حتما از یک شرکت معتبر هاستینگ استفاده کنید.

شرکت های هاستینگ زیادی وجود دارد اما اکثرا خدمات هاستینگ مناسبی ارائه نمی کنند.

از شرکت های هاستینگ که اعتبار دارند، هاست تهیه کنید.

شرکت هایی هستند که حدود 15 سال است که خدمات هاستینگ ارائه می کنند، این یک ملاک معتبر بودن آن شرکت‌ها را نشان می دهد.

یک راه ساده برای پیدا کردن هاستینگ معتبر نظرات مشتریان است. ببینید افراد چه تجربه ای با این شرکت ها دارند.

۳) امنیت بالا

یکی دیگر از نکات بسیار مهم که باید در انتخاب هاست به آن توجه کنید، امنیت بالای سرور است.

امنیت بالا هاست و سرور برای حفظ هر سایتی ضروری است.

ممکن که شما امنیت سایت تان را بالا ببرید اما از طریق هاست آسیب پذیر و نامناسب دچار حملات و ضرر های زیادی شوید و سایت تان هک شود.

این کار هم به سئو سایت تان، هم به اعتبارتان لطمه وارد می کند.

اگر منظور من از سئو رو متوجه نشدید. مقاله سئو چیست رو حتما مطالعه کنید.

۴) پشتیبانی دائم

پشتیبانی دائمی برای هر شرکت هاستینگ امری ضروری است.

بنابراین برای انتخاب یک هاست مناسب حتما توجه کنید که شرکت دارای پشتیبانی مناسب و دائم باشد.

داشتن پشتیبانی خیلی مهم است چون هرگاه هاست سایت تان دچار مشکل شد خیلی راحت می توانید با پشتیبانی تماس بگیرید تا مشکل تان را رفع کنند.

بعضی از شرکت ها تمام روز هفته به صورت 24 ساعته برای پشتیبانی در دسترس هستند.

کافیه به قسمت درباره ما و تماس با ما شرکت های هاستینگ بروید و از پشتیبانی سایت مطمئن شوید.

در رابطه با بحث پشتیبان گیری باید جواب سوالات زیر برایتان روشن شود:
  • در چه فواصل زمانی پشتیبان‌گیری انجام می‌شود؟
  • از چه مواردی بک آپ گرفته می‌شود؟ فایل‌ها یا دیتابیس، یا هر دو (بک آپ کامل)؟
  • آیا از طریق کنترل پنل امکان تهیه بک آپ وجود دارد؟
  • آیا خودتان می توانید بک آپ را بازگردانی کنید یا اینکه حتماً باید از پشتیبانی هاست کمک بگیرید؟
۵) آپتایم بالا

وقتی هاستی را می خرید، باید آپتایم (up Time) بالایی داشته باشد و همیشه فعال باشد.

چرا که آپتایم بالای هاست نشانه دهنده اینکه، سایت شما همیشه بالاست و پایین نمی آید.

اگر سایت شما همیشه بالا باشد، بازدیدکنندگان سایت تان دچار مشکل نمیشوند و حس اطمینان بیشتری به سایت پیدا میکند.

آپتایم 99% به بالا بسیار خوب است.

۶) نظرات و رضایت مشتریان

نظرات مشتریان از جمله مهم‌ترین مواردی است که در هنگام انتخاب هاست باید به آن توجه داشته باشید.

به توصیه من برای بررسی نظرات مشتریان فعلی تنها به نظرات مثبت موجود در وب‌سایت هاستینگ ها اکتفا نکنید، بلکه باید به فروم های هاستینگ و شبکه‌های اجتماعی مراجعه کنید و از کیفیت خدمات، پشتیبانی و … اطمینان پیدا کنید.

بعد از اینکه هاست مناسبی برای سایت تان تهیه کردید، باید دامنه و هاست سایتتان را به هم متصل کنید.

برای اتصال دامنه و هاست تان کافیست با شرکتی که دامنه و هاست را خریداری کردید، تماس بگیرید تا این کار را برای شما انجام بدهند.

برای خرید هاست ابتدا مقاله بهترین هاست را حتمآ بخوانید.

مرحله سوم : مراحل ساخت سایت با وردپرس

چگونه یک سایت حرفه ای بسازیم

در مرحله سوم بعد از این که دامنه و هاست را تهیه کردید، وقت آن رسیده که یک سایت حرفه ای با تمام امکانات راه اندازی کنید.

در این بخش من به صورت عملی آموزش ساخت سایت با سیستم مدیریت محتوای وردپرس را بهتون می گویم.

آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل

اگر تا اینجا مقاله را دنبال کرده باشید، می دانید که قبل از نصب وردپرس باید هاست سی پنل خود را تهیه کنید.

مرحله اول: دانلود وردپرس فارسی

به سایت وردپرس فارسی مراجعه کنید و آخرین نسخه وردپرس رو دانلود کنید.

مرحله دوم: آپلود وردپرس در هاست

بعد از ورود به سی پنل، وارد بخش file manager شوید.

فایل منجر سی پنل

در این صفحه پوشه‌ی public_html برای شما قابل مشاهده است.

این فایل ریشه‌ی هاست شما است و باید وردپرس را در این پوشه قرار دهید.

پس روی این پوشه کلیک کنید تا وارد آن شوید.

پابلیک اچ تی ام ال

بعد از کلیک روی public_html وارد بخش root هاست سی پنل می شوید.

حال برای نصب وردپرس روی سی پنل، از بخش بالا بر روی گزینه”Upload” کلیک کنید تا بتوانید فایل وردپرسی که دانلود کردید را آپلود و نصب کنید.

آپلود وردپرس

در این مرحله فایل وردپرس که دانلود کردید را روی هاست آپلود کنید.

برای این کار روی Select File کلیک کرده و سپس با انتخاب فایل منتظر بمانید تا آپلود به صورت 100٪ کامل شود.

آپلود فایل

بعد از اتمام آپلود به پوشه public_html برگردید و فایل آپلود شده رو از حالت زیپ خارج کنید (روی فایل کلیک راست کنید و گزینه extract رو کلیک کنید).

آموزش ساخت سایت

بعد از استخراج وردپرس یک پوشه با نام WordPress در Public_HTML ایجاد می شود که همه فایل های وردپرس در این پوشه استخراج شده است و شما با این فایل ها می توانید سیستم وردپرس را به سادگی نصب کنید.

وارد پوشه “WordPress” شوید و همه فایل های این پوشه را با استفاده از گزینه “Select all” انتخاب کنید، بعد از انجام این کار از منوی بالا گزینه move را انتخاب کنید تا بتوانید همه این فایل ها را از پوشه وردپرس به Public_HTML منتقل کنید.

انتقال فایل وردپرس به public

بسیار خوب اگر با من پیش رفته باشید دیگر آپلود و استخراج کردن وردپرس تمام شد و حالا می رویم سراغ نصب و راه اندازی وردپرس.

مرحله سوم: ایجاد دیتابیس برای وردپرس

وردپرس از پایگاه داده mysql برای پردازش اطلاعات استفاده می‌کند.

اطلاعات سایت شما باید در یک پایگاه داده ذخیره شود. برای این‌ کار باید برای وردپرس یک دیتابیس ایجاد کنید.

دیتابیس حکم مغز یک سایت را دارد.

برای ایجاد دیتابیس وردپرس به صفحه اصلی سی پنل رفته و مانند تصویر زیر از بخش DATABASES روی گزینه mysql databases کلیک کنید.

ساخت دیتابیس در سی پنل

بعد از کلیک روی گزینه MySQL® Databases مانند تصویر زیر باید یک دیتابیس بسازید.

یک نام دلخواه مانند site را در فیلد مورد نظر وارد کرده و سپس روی دکمه Create Database کلیک کنید.

بهتر است که برای امنیت بیشتر از یک نام بی معنی استفاده کنید.

نام دیتابیس

در این صورت دیتابیس ساخته شده و در صفحه جدید پیغام سبز رنگ با عنوان Added the database نمایش داده خواهد شد.

روی دکمه go back کلیک کنید تا مجددا به تنظیمات دیتابیس برگردید.

در این مرحله باید در قسمت Add New User یک نام کاربری برای دیتابیس خود انتخاب کنید.

در این قسمت باید برای پایگاه داده خود یک نام کاربری ایجاد کنید.

یک نام و یک رمز عبور انتخاب کنید سپس روی create user کلیک کنید.

این نام کاربری و رمز عبور را یاداشت کنید.

نام کاربری

توصیه می‌کنیم از یک اسم متفاوت در این بخش استفاده کنید که از نام دیتابیس جدا بوده و دیتابیس شما امنیت بیشتری داشته باشد.

بعد از وارد کردن نام دو فیلد مربوط به رمز را باید وارد کنید.

ایجاد پسورد قوی در سی پنل

برای اینکه از رمز قوی استفاده کنید، بهتر است روی دکمه Generate Password کلیک کنید که رمز پیشنهادی از سوی خود سی پنل استفاده شود.

توجه کنید: نام کاربری و پسورد رو ذخیره کنید چون در مراحل بعد نصب وردپرس روی سی پنل به این اطلاعات نیاز دارید.

یوزر در سی پنل

روی دکمه Create User کلیک کنید.

دوباره روی دکمه go back کلیک کنید تا به صفحه تنظیمات دیتابیس برگردید.

در این مرحله به بخش Add User To Database برید.

متصل کاربر و دیتابیس

حالا باید کاربر رو به پایگاه داده اضافه کنیم

کافیه از بخش Add User To Database اسم کاربر و پایگاه داده رو انتخاب کنید و روی دکمه Add کلیک کنید.

بعد از کلیک روی دکمه Add وارد صفحه مانند زیر می شوید.

از این بخش تیک ALL PRIVILEGES رو بزنید و روی دکمه Make change کلیک کنید تا تمام دسترسی ها به کاربر داده شود.

دسترسی های کاربر

مرحله چهارم: ورود به مرحله نصب وردپرس بر روی هاست

خب حالا هم فایل های وردپرس رو آپلود کردید و هم دیتابیس مورد نیاز رو ساختید باید به سراغ نصب وردپرس بریم.

برای نصب وردپرس کافیه آدرس سایتتون رو در بخش آدرس بار مرورگرتون بزنید تا وارد مرحله نصب وردپرس شوید.

طراحی سایت با وردپرس

بر روی گزینه بزن بریم! کلیک کنید تا وارد صفحه درخواست اطلاعات دیتابیس شوید.

در این بخش باید نام پایگاه داده، اسم کاربری و پسورد کاربری را وارد کنید. (همونایی که در مرحله سوم ساختیم)

چگونه سایت طراحی کنیم

بعد از پر کردن فیلدها طبق توضیحات ارائه شده بالا، روی دکمه فرستادن کلیک کنید تا صحت اطلاعات وارد شده بررسی شده و با صفحه زیر مواجه شوید.

بزن بریم رفیق

روی دکمه راه‌اندازی نصب کلیک کنید تا به مرحله وارد کردن تنظیمات ورود به وردپرس هدایت شوید.

اگر با این صفحه بالایی مواجه نشدید احتمالآ پایگاه داده و کاربر رو بهم متصل نکردید!

مرحله پنجم: وارد کردن تنظیمات ورود به وردپرس

در این مرحله به صفحه وارد کردن اطلاعات پایه‌ای سایت مانند نام، نام کاربری مدیر، رمز و ایمیل وارد خواهید شد.

ساخت سایت با وردپرس

در نهایت بعد از پر کردن این اطلاعات روی دکمه راه‌اندازی وردپرس کلیک کنید

تا عملیات نصب وردپرس بر روی هاست cpanel به صورت کامل تکمیل شود.

در این صورت با صفحه‌ای مشابه تصویر زیر مواجه می‌شوید. (صفحه لاگین وردپرس)

ورود به وردپرس

که کافیه با دادن اطلاعات مرحله قبلی (نام کاربری و رمز) وارد بخش مدیریت سایت وردپرسی خود شوید.

تبریک میگم طی این 5 مرحله ساده توانستید نصب وردپرس روی سی پنل را به راحتی انجام دهید.

یه توضیح مختصری م درباره قالب سایت بدم:

قالب سایت چیست؟

قالب (theme) ظاهر سایت شما است؛ قالب سایت همانند دکور و قفسه‌بندی فروشگاه‌ها در دنیای واقعی است. قالب سایت ترکیبی از رنگ، تصاویر و المان‌های موجود در ‌سایت مانند دکمه‌ها، منوها، فونت نوشته ها است، این موارد باعث می‌شود فروشگاه شما منحصر به فرد دیده شود.

تهیه قالب برای سایت

وقتی که وردپرس را نصب می کنیم، یک قالب آماده و پیش‌فرض برای ما فعال است، که امکانات خوبی ندارد. بنابراین پس از راه اندازی سایت برای اینکه سایتی با ظاهر زیبا داشته باشیم، نیاز هست یک قالب استاندارد را تهیه کنیم.

قالب های بسیاری بصورت رایگان و پولی در سطح اینترنت موجود هستند که شما می توانید از خود مخزن وردپرس قالبی را آزمایشی نصب کنید، یا در وب فارسی بگردید قالب های رایگان زیادی هست، که می توانید از آن ها استفاده کنید.

به نظر من اگر می خواهید یک قالب خوب و استاندارد برای کسب و کارتان داشته باشید یک بار هزینه کنید. شما می توانید از سایت های مثل راست چین، ژاکت و … قالب را تهیه کنید.

 

اگر کسب و کار شما اینترنتی نیست، متاسفانه شما دارای یک کسب و کار از رده خارج شده هستید.
بیل گیتس

جمع‌بندی:

به انتهای مقاله چگونه سایت بسازیم رسیدیم. در این مقاله سعی کردم 0 تا 100 مراحل ایجاد یک وب سایت حرفه ای را گام به گام توضیح بدم. در صورتی که در رابطه با این موضوع سؤالی دارید، در قسمت نظرات همین پست با من در میان بگذارید. ممنون از اینکه تا انتهای مقاله با من همراه بودید. امیدوارم مطالب چگونه سایت بسازیم مفید واقع شده باشد و از شما می خواهم هر چه زودتر سایت خود را با سیستم مدیریت محتوای وردپرس بالا بیارید و کسب و کار خود را توسعه دهید.

پیشنهاد می‌کنم اگر دنبال شغل برای نوجوانان هستید، سری به مقاله راه های کسب درآمد برای نوجوانان بزنید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *