ایمیل مارکتینگ چیست

ایمیل مارکتینگ چیست و هر آنچه لازم بدانید!

خواندن این مطلب 17 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1399/05/19

در خیلی از زمینه های خدماتی و محصولی، رقابت حساسی برای فروش و جلب رضایت مشتریان وجود دارد. به همین دلیل خیلی از شرکت‌ها به انواع بازاریابی روی آورده اند. رسانه ها و فرصت های زیادی در این چند سال اخیر برای پخش پیام به وجود آمدند، که یکی از این رسانه‌ها ایمیل است.

بازاریابی ایمیلی روز به روز در حال پیشرفت است و در حال حاضر Gmail به تنهایی بیش از ۲ میلیارد کاربر دارد.

ایمیل، یکی از ابزارهای سودمند برای کسب و کارهای اینترنتی است که از آن برای بازاریابی خدمات و محصولات استفاده می کنند.

در این مقاله قصد دارم شما را با مفاهیم مهم ایمیل مارکتینگ آشنا کنم. به طوری که پس از پایان این مطلب، بفهمید دقیقا ایمیل مارکتینگ چیست و چه اهدافی را دنبال می کند و چگونه یک ایمیل جذاب بنویسیم و مفاهیم مهم دیگری را یاد خواهید گرفت.

تاریخچه ایمیل مارکتینگ

قبل از این که بگویم ایمیل مارکتینگ چیست محض اطلاع خوب است بدانید که گری توئرک (پدر اسپم دنیا) در سال ۱۹۷۸ اولین ایمیل انبوه را به تقریبا ۴۰۰ مشتری فرستاد و از این طریق توانست ۱۳ میلیون دلار محصولات خود را به فروش برساند.

ایمیل مارکتینگ ممکن است در اوایل شروع، به اندازه شبکه های اجتماعی و حتی پیام رسان جذاب نباشد، اما یک روش کاملآ مؤثر برای ایجاد مخاطب است. که در حال حاضر، به یکی از کانال‌های بازاریابی پر استفاده تبدیل شده است.

حدودا تا سال ۱۹۹۰ بازاریابی با روش های سنتی مثل تلفن، پست و چاپ انجام می‌شد، اما در سال ۱۹۹۱ با معرفی و فراگیرتر شدن اینترنت، دریچه ی جدیدی به ارتباطات انبوه گشود و روشی کاملآ تازه، کم هزینه و ساده برای بازاریابان پدید آمد.

این سادگی و کم هزینه بودن ارتباط با مشتری، دردسرهای خودش را داشت. inbox افراد با انبوهی از ایمیل های آزار دهنده مواجه شده بود. به همین خاطر قوانینی تعیین شد که گیرنده می توانست ایمیلی که نمی خواهد را اسپم یا کلآ بلاک کند.

از این به بعد برای خیلی از صاحبان کسب و کار روشن شد که تنها ایمیل فرستادن و تبلیغ کردن کافی نیست و باید طبق استراتژی خاصی این کار را انجام بدهند.

ایمیل مارکتینگ چیست ؟

ایمیل مارکتینگ چیستایمیل مارکتینگ یا همان بازاریابی ایمیلی یکی از روش‌های بازاریابی است که کسب و کارها برای معرفی محصولات و خدمات خود از آن استفاده می‌کنند. و از طریق پست الکترونیک (Email) ارتباط کسب و کار خود را با مشتری های فعلی و بالقوه افزایش می‌دهند و افراد جدیدی را با کسب و کار خود آشنا خواهند کرد.

محتوای ایمیل‌ها معمولاً جنبه اطلاعاتی، تبلیغاتی و پیشنهادی دارند. یعنی در محتوای ایمیل‌ها مدیر سایت افراد را با محصولات و خدمات آشنا کرده و پیشنهادات هیجان انگیزی را برای آنها ارسال می کند.

البته بیشترین کاربرد ایمیل مارکتینگ جدا از فروش محصولات، اطلاع رسانی از جدیدترین مقالات سایت و برندسازی کسب و کار است.

ایمیل مارکتینگ به اصطلاح مثل شمشیر دولبه است. اگر آن را به درستی انجام دهید، مشتریان کسب و کارتان بیشتر و وفادارتر می‌شوند و فروش تان نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

اما اگر ایمیل‌های بی ارزش، بدون اصول خاصی برای مشتریان خود ارسال کنید، به برند خود لطمه وارد کرده و مشتریان خود را از دست می دهید.

پس سعی کنید ایمیل های خوبی را برای مشتریان تان ارسال کنید.

مهمترین هدف های ایمیل مارکتینگ چیست؟

  • اطلاع رسانی از محصولات و خدمات جدید کسب و کار
  • ارسال ایمیل برای افزایش کاربران جدید
  • وفاداری برای مشتریان قدیمی
  • افزایش فروش بیشتر محصولات و خدمات
  • تاثیر زیاد در برندسازی
  • ارتباط بیشتر با مشتریانی که قبلاً از سایت خرید کردند یا عضو سایت هستند

پیشنهاد می کنم مقاله تولید محتوا چیست را مطالعه کنید.

چرا باید به ایمیل مارکتینگ اهمیت بدهیم؟

چرا ایمیل مارکتینگ

راه‌های زیادی برای تبلیغ یک محصول یا خدمت وجود دارد که هم‌اکنون یکی از محبوب‌ترین روش‌ها استفاده از شبکه‌های اجتماعی و کمک گرفتن از اینفلوئنسر مارکتینگ ها است.

اما همچنان ایمیل مارکتینگ کم رنگ نشده و یکی از بهترین شیوه های تولید سرنخ و وفادار سازی مشتری است.

بازاریابی ایمیلی به سه دلیل زیر مهم است:

1. ایمیل یک راه ارتباطی خوب است.

بنا به گزارش Statista حدود ۹۰ درصد از شاغلین آمریکایی در طول روز ایمیل شخصی خود را چک میکنند. همین درصد نشان دهنده این است که، بازاریابی ایمیلی هنوز هم یک شیوه بروز برای ارتباط با مشتری است.

2. لیست خود را دارید.

اگر شرکت شما در یک شبکه اجتماعی با فالوور های زیاد فعالیت دارد و یه لیست از مخاطبان را دارد ممکن این لیست از بین برود یا اینکه مخاطبان هدف شما نباشد.

اما در زمینه ایمیل مارکتینگ شما می توانید یک لیست جامع و ارزشمند از مخاطبان هدف تان داشته باشید و آنها را ابد نگه دارید.

3.ایمیل بازدهی بهتری دارد.

خدمات و محصولاتی که در ایمیل ها معرفی می شوند، شانس بیشتری برای فروش دارند. پس اگر می‌خواهید یک شیوه بازاریابی را انتخاب کنید، ایمیل یکی از بهترین گزینه هاست که یک شیوه تبلیغاتی ساده بوده و می تواند بازدهی خوبی را برای شما ایجاد کند.

چه کسب و کارهایی از ایمیل مارکتینگ استفاده می‌کنند؟

اغلب شرکت هایی که حضور پر رنگی دارند، برای بیشتر دیده شدن، فروش بیشتر، آگاهی از برند و … ترجیح می‌دهند از ایمیل برای بازاریابی استفاده کنند.

رقابت سفت و سخت بین سایت‌های E-Commerce (تجارت الکترونیک) باعث شده که ایمیل مارکتینگ همچنان روشی ثابت باشد.

کم هزینه‌ بودن و سادگی، بازاریابی ایمیلی را به ابزاری تبدیل کرده که تقریباً در دسترس تمام کسب و کارها قرار گرفته است.

یک کسب و کار کوچک هم می‌تواند لیست ایمیلی تهیه کرده و برای محصولات خود فروش ایجاد کند. اندازه این کمپین ایمیل مارکتینگِ ممکن است در حد کسب و کارهای بزرگ نباشد، اما اگر صاحب کسب و کار کوچک بداند ایمیل مارکتینگ چیست و کمپین را اصولی با هدف‌ مشخص اجرا کند، چه بسا نتیجه‌اش خیلی بهتر از کمپین‌های بزرگی باشد، که اجراکننده آنها اصلا نمی‌داند ایمیل مارکتینگ چیست!

بنابراین هر کسب و کار آنلاینی می تواند از ایمیل مارکتینگ (بازاریابی ایمیلی) استفاده کند. در بعضی از حوزه ها، مثل حوزه من کسب و کار اینترنتی، ایمیل مارکتینگ خیلی خوب جواب می دهد. اما در حوزه هایی مثل (ارائه محصولات ساختمانی) شاید جواب ندهد. چرا که افراد این صنعت، اکثرا ایمیل ندارند یا اگر داشته باشند، هفته ای یک بار هم ایمیل شان را چک نمی کنند. در این سری از حوزه ها باید بازاریابی از طریق پیام یا تماس تلفنی را اجرا کرد.

در چه زمانی از بازاریابی ایمیلی استفاده کنیم؟

زمان ارسال بازاریابی ایمیلیبازاریابی ایمیلی کاربرد بسیار گسترده ای دارد که امروزه در یک سری موارد مشخص از آن استفاده می شود که در اینجا به بررسی آنها می پردازم:

1.خوش آمد گویی به کاربران جدید

یکی از کاربرد های ساده ایمیل این است که بعد از عضویت یک کاربر جدید در سایت یا خبرنامه بخواهید به او پیغام خوشامد گویی بفرستید و از اینکه با کسب و کار شما همراه است تشکر کنید.

2. خبرنامه ایمیلی

خیلی از کاربران در ازای دریافت یک هدیه رایگان و ارزشمند حاضرند ایمیل خود را در اختیار شما قرار دارند شما نیز می توانید از این فرصت استفاده کرده و رابطه تان را با آن‌ها قوی کنید تا در آینده به مشتریان وفادار تبدیل شوند.

3. اطلاع رسانی درباره محصول یا خدمت جدید

اگر قصد دارید به زودی محصول یا خدمات جدیدی ارائه کنید، بهتر است از مدتی قبل با استفاده از ایمیل این خبر را به کاربران سایت اطلاع دهید تا کاربران در جریان قرار گیرند.

4. ارسال اطلاعات خرید

از مهم‌ترین زمانهایی که می‌توانید از بازاریابی ایمیلی استفاده کنید وقتی است که بعد از خرید، فاکتور جزئیات خرید را برای مشتری ایمیل می‌کنید. البته اگر هوشمندانه عمل کنید می توانید در ایمیل خود پیشنهادات خرید جدید یا مرتبط با خرید فعلی نیز قرار دهید.

5. پیشنهادات و تخفیف های ویژه

اگر برای بازه زمانی مشخصی تخفیف یا پیشنهاد ویژه در نظر دارید، میتوانید از ایمیل مارکتینگ برای اطلاع‌رسانی به مخاطبان استفاده کنید و آنها را در جریان کار قرار دهید.

6. اطلاع رسانی رویدادها

ممکن است رویدادهای خاصی برگزار شود، که شما در آن حضور دارید یا این که مربوط به کسب و کارتان است. خیلی راحت و سریع با استفاده از ایمیل می توانید مخاطبان را در جریان رویداد قرار دهید و حتی از آنها دعوت کنید در آن رویداد شرکت کنند.

مزایای ایمیل مارکتینگ چیست

مزایای ایمیل مارکتینگ چیستحالا وقت آن رسیده که بعد از بررسی تاریخچه و تعریف ایمیل مارکتینگ و اهمیت و استفاده آن، کمی هم به مزایای ایمیل مارکتینگ بپردازم.

• شروع آسان

یکی دیگر از مهم‌ترین مزایای ایمیل مارکتینگ ساده‌بودن آن است، که باعث شده هر کسی با حداقل آموزشی بتواند ایمیل مارکتینگ را شروع کند.

و برای آغاز کار هم، نیازی به تیم متخصص و هزینه زیاد نیست! برای شروع می‌توانید از قالب‌های آماده همراه با متن و عکس استفاده کنید. البته بعضی از سرویس‌های ایمیل (Drag & Drop) به خوبی توانسته‌اند کار را برای کاربران مبتدی نیز ساده کنند.

• ایمیل مارکتینگ، یکی از روش‌های بازاریابی ارزان و به صرفه است

ایمیل مارکتینگ یکی از ارزان‌ترین ابزارهای بازاریابی است که نه‌ تنها نرخ بازگشت سرمایه خوبی دارد، بلکه با یک هزینه کم و با در اختیار داشتن یک لیست ایمیل درست می‌توانید به خروجی رضایت بخشی برسید.

کسب و کارهایی که بودجه زیادی برای تبلیغات ندارند، با استفاده از بازاریابی ایمیلی می توانند خدمات و محصولات خود را به مخاطبان معرفی کرده و بازاریابی کنند.

برای شروع راه اندازی سیستم ایمیل مارکتینگ، نیازی نیست هزینه کنید. سایت‌هایی مثل میلرلایت، به شما اجازه ارسال ایمیل رایگان تا 1000 نفر را می دهد. همچنین اگر اشتباه نکنم سایت میل چیمپ اجازه ارسال 2000 ایمیل رایگان را در اختیار تان قرار می دهد.

در ابتدای کار که مخاطبان و مشتریان زیادی ندارید، و همین میزان برای سایت تان کفایت می کند. بعدآ وقتی که کسب و کارتان توسعه پیدا کرد، می توانید برای ارسال ایمیل به افراد بیشتر، مقداری کمی هزینه کنید.

در ادامه شما را با 4 تا از ابزار های ایمیل مارکتینگ آشنا خواهم کرد.

• به کارگیری بازاریابی ایمیلی، می توان با هزینه کم، آزمون و خطا کرد

شما به کمک ایمیل، می توانید انواع مدل محتوا را برای مخاطبان خود بفرستید و ببینید که مخاطبان شما از چه نوع محتوایی بیشتر استقبال می‌کنند. مثلا می توانید ایمیل‌هایی با عناوین و متن‌های متفاوت و عکس های متفاوت برای افراد ارسال کنید و بررسی کنید چه مدل ایمیلی بهتر جواب می دهد.

نتایج آزمون و خطا، بهتون کمک می‌کند تا بیشتر به سلیقه مخاطب خود پی ببرید و بتوانید در بازاریابی برند خود بهتر عمل کنید.

• نرخ بازگشت سرمایه بالا

در این روزها کسب و کارهای اینترنتی به سختی حاضر به هزینه‌کردن هستند، و نمی توانند از پس هزینه های تبلیغاتی بر بیایند. از این رو موضوع نرخ بازگشت سرمایه اهمیت زیادی دارد.

نرخ بازگشت سرمایه یعنی بعد از اجرای بازاریابی ایمیلی، چند درصد از پول‌تان به شما باز می گردد و چه سودی می کنید.

بنابراین یکی از مزایای خوب ایمیل مارکتینگ این است که اگر حرفه‌ای و اصولی انجام شود، می‌تواند روشی بسیار موثر و قرون‌به‌صرفه باشد.

• ایمیل مارکتینگ، سریع جواب می دهد

بعد از اجرا ایمیل مارکتینگ شما می توانید خیلی سریع نتیجه آن را مشاهده کنید. برای شروع این کار، به لیست آدرس ایمیل افراد نیاز دارید تا با کمک سرویس ارسال ایمیل، پیامهای خود را برای مخاطبان بفرستید. بعد از اجرای ایمیل مارکتینگ، می توانید نتایج آن را نیز مشاهده کنید و از تجربه خود را برای ایمیل‌های بعدی استفاده کنید.

• ایمیل مارکتینگ برای تحلیل رفتار مشتری بسیار مناسب است

ایمیل مارکتینگ یکی از بهترین ابزارهای تحلیل و بررسی رفتار مخاطبان است.

شما می‌توانید بفهمید مخاطبان کدام ایمیل‌ها برایشان جذاب بوده، چه ایمیل‌هایی را باز کرده‌اند، روی کدام لینک‌ها کلیک کرده‌اند و نسبت به کدام ایمیل اقدامی انجام داده‌اند.

• ایمیل مارکتینگ، قابل اندازه گیری است

قابل اندازه گیری یعنی این که شما بعد از اجرای کمپین بازاریابی ایمیلی خود می توانید بررسی کنید که چه تعداد از کاربران شما ایمیل‌تان را باز کرده‌اند، چند نفر روی دکمه اقدام ایمیل کلیک کرده اند، چند نفر با آن ایمیل وارد سایت شده و در کل ایمیل‌ تا چه اندازه جذاب و مفید بوده است.

اندازه گیری این موارد کمک می کند، برای اجرای کمپین‌های دیگر خود موفق تر عمل کرده و ضعف های خود را بیابید و ایمیل‌هایی بنویسید که کاربرانتان از آنها استقبال کنند.

• بازاریابی ایمیلی، بسیار هدفمند اجرا می شود

اگر به خوبی با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و اطلاعاتی مثل: سن، جنس، علاقه مندی ها و نیازهای آن ها را به دست بیاورید، می توانید متناسب با نیازشان ایمیل هدفمند بفرستید.

با این کار، هر مخاطبی ایمیلی را دریافت می کند که به محتوای آن نیازمند بوده و مخاطب اصلی آن ایمیل است.

بنابراین با ایمیل مارکتینگ، می توانید خیلی هدفمندتر با مخاطبان خود در ارتباط باشید.

• استفاده از بازاریابی ایمیلی برای همه افراد امکان پذیر است

فرقی نمی کند که شما دارای یک شرکت بزرگ هستید یا به تازگی کسب و کارتان را شروع کرده اید، در هر صورت شما می توانید از ایمیل مارکتینگ برای معرفی کسب و کار خود و جذب مشتریان بیشتر نهایت استفاده را ببرید.

فراگیر بودن ایمیل مارکتینگ، یکی از مزایای مهم این روش بازاریابی محسوب می شود.

• ایمیل ابزاری انعطاف پذیر است

به خاطر انعطاف پذیری بالا ایمیل، می توان در استفاده از آن خلاقیت به خرج داد. شما می توانید با توجه به مخاطبان تان ایمیل تجاری خود را طراحی کنید و در ایمیل از متن، فایل، عکس، ویدئو، لینک و … استفاده کنید.

طراحی آزادانه ایمیل، این اجازه را به افراد می دهد که بدون هیچ محدودیتی ایمیل مناسب برای برندشان طراحی کنند و کمپین ایمیل مارکتینگ خود را با موفقیت هر چه تمام تر اجرا کنند.

• ایمیل، به تدریج باعث اعتماد سازی می شود

ایمیل، وفاداری افراد را نسبت به برند تان افزایش می دهد. فرض کنید که شما به مدت 1 سال، هر هفته مخاطبان سایت را از آخرین مقالات سایت، محصولات جدید و تخفیف ها و … مطلع می کنید.

و بعد این مدت مخاطب متوجه می‌شود که شما قصد دارید به او کمک کنید و نسبت به کسب و کارتان اعتمادش بیشتر می شود. این موضوع، روی فروش و سودآوری کسب و کارتان تاثیر مستقیم می گذارد.

معایب ایمیل مارکتینگ چیست

درست است که ایمیل مارکتینگ مزیت‌های زیادی دارد، اما هیچ سیستمی بدون عیب و نقص نیست! به همین دلیل ایمیل مارکتینگ نیز دارای یک سری معایب هست که در ادامه به آن‌ها می پردازم.

• اسپم

اگر ایمیل شما حاوی محتوای تبلیغاتی باشد، یا اگر نتوانید به درستی مخاطبان خود را هدف قرار بگیرید، ممکن است دریافت‌کنندگان، ایمیل‌های شما را حذف کرده یا آنها را به عنوان اسپم معرفی کنند.

باید حواس‌تان را کاملآ جمع کنید، با ارائه محتوای درست و اصولی از اسپم شدن ایمیل‌تان جلوگیری کرده و CTR بالایی بگیرید.

ایمیل‌های ارسال نشده

در برخی موارد احتمال کمی وجود دارد که پیام شما به مقصد نرسد. ضمن اینکه اگر از عباراتی مثل رایگان، حتما کلیک کنید و … استفاده کنید، انتظار اسپم‌شدن یا نرسیدن ایمیل به دست مخاطبان باشید!

• مشکلات طراحی

یکی از معایب استفاده از ایمیل مارکتینگ این هست که محتوای پیام باید در هر دستگاهی (گوشی، تبلت، کامپیوتر) به درستی نشان داده شود. و همین موضوع باعث شده که خیلی ها از پیام متنی در بازاریابی ایمیلی خود استفاده کنند که واقعا جذاب نیست.

انواع ایمیل در بازاریابی ایمیلی

انواع ایمیل در بازاریابی ایمیلیدر اینجا محض اطلاع‌تان می‌خواهم انواع ایمیل‌ها را در بازاریابی ایمیلی معرفی کنم. چنانچه می خواهید انواع ایمیل را بشناسید در این بخش با من همراه باشید.

1- ایمیل‌های خبری یا خبرنامه‌ها

این نوع ایمیل به‌ صورت اخبار کوتاه و حاوی پیام‌های تبلیغاتی نیز هستند که کسب و کارها برای مخاطبان خود ارسال می‌کنند و از این راه ارتباط خود را با آنها قوی می‌کنند.

2- ایمیل‌های اختصاصی

این ایمیل‌ها هم به طور ویژه درباره یک موضوع خاص با هدف خاصی برای کاربران ارسال می‌شوند.

3- ایمیل‌های تبلیغاتی یا اسپانسری

این ایمیل‌ها بیشتر برای کسب و کارهایی کاربرد دارد که هنوز جامعه هدف خود را تشکیل نداده‌اند. و دنبال جذب بازدیدکننده و مشتری بیشتر هستند. در این نوع ایمیل‌ها اطلاعاتی درباره خصوصیات شرکت،‌ محصولات و خدمات آن ارائه می‌شود.

4- ایمیل‌های پرورش مخاطب

این ایمیل‌ها را می‌توان گام بعدی استفاده از ایمیل‌های تبلیغاتی در نظر گرفت. شما در مرحله قبل بازدیدکننده و ترافیک مدنظر خود را جذب کرده‌اید و در حال حاضر این کاربران عضو وب‌سایت شما هستند.

در این مرحله، شما به سراغ ایمیل‌های پرورش مخاطب می روید و سعی دارید، پیشنهادهایی برای آنها مطرح کنید تا شرایطی برای تبدیل آنها به مشتری فراهم شود.

5- ایمیل‌های تبادلی

این روش از بازاریابی ایمیلی برای تبادل اطلاعات بین شرکت‌ها و کاربران استفاده می شود. خیلی از وب‌سایت‌ها، ایمیل‌های خوش‌آمدگویی را به صورت جدا دسته بندی می‌کنند، که از این نوع ایمیل‌ها هستند.

مراحل کلی طراحی ایمیل مارکتینگ

1- عنوان : نوشتن عنوانی جذاب، مختصر، مفید، مرتبط و بدون استفاده از کلماتی مانند روز بخیر و …

2- لوگو : قرار دادن لوگوی کسب و کار در بالای ایمیل

3- شماره تلفن : قرار دادن شماره تلفن در گوشه راست بالای ایمیل

4- زیر عنوان مناسب : نوشتن زیر عنوان مناسب جهت اینکه کاربر از موضوع ایمیل اطلاع بیشتری پیدا کند.

5- شروع صحبت : مشخص نمودن هدف از ارسال ایمیل به مخاطب

6- متن و تصویر : استفاده متناسب از متن و تصویر

7- اطلاعات تکمیلی مورد نیاز : نوشتن تمام اطلاعات مورد نیاز مشتری

8- ریسپانسیو بودن : مناسب تلفن همراه، تبلت و کامپیوتر

9- دکمه unsubscribe : قرار دادن دکمه لغو عضویت در انتهای ایمیل برای کاربران

10- سرور : طراحی ایمیل متناسب با همه سرور های ارائه دهنده ایمیل مانند جیمیل و یاهو

چگونه ایمیل‌ جذابی بنویسیم؟

چگونه ایمیل‌ جذابی بنویسیمهمانطور که در ابتدای مقاله بهتون قول نوشتن یک ایمیل جذاب را دادم، در این بخش چند نکته مهم را عنوان کردم که در جذابیت ایمیل تاثیر بسزایی دارند. فقط لازم است نکات زیر را در مورد نحوه نوشتن ایمیل‌ها رعایت کنید:

1. از موضوعات و زیر عناوین جذاب در ایمیل خود استفاده کنید

وقتی در بازاریابی ایمیلی به سراغ نوشتن ایمیل می‌روید، لازم نیست که چند صفحه‌ پر از متن بنویسید و در آن به توانایی‌های خود و به تبلیغ کردن بپردازید. سعی کنید موضوعات جذابی مانند تخفیف‌ها، محصولات جدید، جایزه‌ها و … را در ایمیل خود بگنجانید و ایمیل را به چند قسمت تقسیم کنید. این چند قسمت کردن و استفاده از زیر عنوان‌ها، باعث می‌شود که کاربر برای خواندن سایر بخش‌های دیگر، کنجکاو شود.

2. هر چه طول متن ایمیل کوتاه‌تر، بهتر!

یکی از عوامل مهم در موفقیت بازاریابی ایمیلی کوتاه بودن متن ایمیل است. همانطور که می‌دانید امروزه کاربران اینترنتی بسیار کم‌حوصله هستند و اگر آنها را با ایمیل‌های بلند خسته کنید، به احتمال زیاد ایمیل شما روانه‌ی سطل زباله سرور خواهد شد. پس به دنبال ایمیل‌های کوتاه و پر حجم بروید.

3. از نام و موضوع مشخص استفاده کنید

به یاد داشته باشید که اگر برای ایمیل‌های خود، یک موضوع مشخص انتخاب نکنید، سرورها آن را به عنوان ایمیل اسپم تشخیص داده و شانس خوانده شدن آن کاهش می‌یابد. استفاده از نام کاربر در ایمیل، باعث ایجاد صمیمیت بیشتر در ذهن مخاطب می شود. استفاده از عناوینی مانند «کاربر عزیز» یا «دوست عزیز» نه تنها جذابیت ندارد، بلکه احتمال حذف آن نیز بالا می رود. پس از اسم کوچک مخاطب استفاده کنید و ایمیل‌های‌تان را شخصی‌سازی کنید.

4. پاراگراف اول را جذاب بنویسید

اولین پاراگراف را تا می توانید جذاب بنویسید. چون که پاراگراف اول می تواند در خواندن سایر قسمت‌های دیگر ایمیل تاثیر زیادی داشته باشد. پس اگر ساعت‌ها برای نوشتن اولین پاراگراف ایمیل خود صرف می‌کنید، مطمئناً کار درستی انجام می دهید.

5. در پاراگراف دوم فقط بگویید که چه می‌خواهید

داستان تعریف کردن و استفاده از جملات سنگین در پاراگراف دوم به معنای فراری دادن کاربر از ایمیل است. سعی کنید خیلی واضح، بدون دردسر به آنها بگویید که هدفتان از ارسال این ایمیل چه بوده و می‌خواهید چه چیزی به آنها برسانید. صرفاً به تخفیف‌ها و … نپردازید، در کنار آن محصول و خدمات خود را به آن‌ها معرفی کنید. سعی کنید این دو مورد را در پاراگراف دوم قرار دهید. در این صورت نرخ بازگشت سرمایه در بازاریابی ایمیلی شما فوق العاده خواهد شد.

چند نکته مهم که در اجرای ایمیل مارکتینگ باید رعایت کنید.

• ابتدا یک سیستم ایمیل مارکتینگ خوب و معتبر انتخاب کنید. سیستم میلرلایت، ابزار خوبی برای ارسال ایمیل است.

• از کلمات کلیدی تخصصی کسب و کار خود در متن ایمیل استفاده کنید.

• بهتر است از تصاویر در ایمیل خود زیاد استفاده نکنید. استفاده زیاد از عکس، ممکن است باعث اسپم شدن ایمیل‌تان شود.

• ایمیل خود را به جوری طراحی کنید که در موبایل، تبلت و کامپیوتر ریسپانسیو باشد.

• داخل ایمیل‌تان، از دکمه های جذاب و Call to Action مناسب برای جذب مخاطب حتمآ استفاده کنید.

بهترین سرویس های ایمیل مارکتینگ

بهترین سرویس های ایمیل مارکتینگسرویس‌های مختلفی در زمینه ایمیل مارکتینگ وجود دارند. که هر کدام در زمینه‌هایی می‌توانند به شما کمک کنند. از طراحی یک ایمیل گرفته تا ارسال و دریافت بازخورد آن‌ها همگی می‌تواند توسط یک شرکت صورت گیرد.

در ادامه شما را با بهترین سرویس های ارائه دهنده ایمیل آشنا خواهم کرد.

MailerLite -1

یکی از بهترین سرویس های ایمیل مارکتینگ میلرلایت است که در ایران نیز نمایندگی دارد. این سرویس زبان فارسی را پشتیبانی کرده و می‌توانید با استفاده آن ایمیل‌های خود را به صورت راست چین شده ارسال نمایید. میلرلایت بیش از 730 هزار مشتری در سراسر دنیا دارد

از ویژگی‌های مهم سرویس میلرلایت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

• ایجاد و مدیریت انواع کمپین‌های بازاریابی ایمیلی

• طراحی بهترین صفحات فرود و پاپ‌آپ

• سیستم اتوماسیون حرفه‌ای و خودکارسازی کارها

• امکان ارسال مجدد به صورت خودکار

• امکان ارسال ایمیل به صورت انبوه و حرفه‌ای

• سیستم قدرتمند هدف‌گیری و بخش‌بندی مشتریان

• ارائه پلن‌های مختلف با توجه به نیاز کاربران

• ارائه انواع قالب‌های آماده برای کمپین‌های تبلیغاتی یا خبرنامه

• دارای ادیتور Drag & Drop

• ارائه گزارش‌های دقیق از تعداد ایمیل‌های باز شده، انصراف از عضویت، شکایت‌ از اسپم بودن و …

MailChimp -2

احتمالا اسم MailChimp بیشتر به گوشتان خورده است. میل چیمپ در کنار سرویس‌های دیگری مثل میلرلایت، یکی از بهترین سرویس‌های ایمیل مارکتینگ و ارسال انبوه ایمیل در سراسر دنیاست.

با این سرویس امکانات فراوانی در اختیار خواهید داشت. میل چیمپ به صورت هفتگی ۶ میلیارد ایمیل ارسال می‌کند. امکانات و پشتیبانی خوب از جمله دلایل محبوبیت این سرویس ارسال ایمیل شده است.

اما چه ویژگی‌های باعث شده میل چیمپ جزء یکی از بهترین سرویس ایمیل در انتخاب‌های کاربران و کسب‌و‌کارها باشد؟

• ارائه قالب‌های آماده و حرفه‌ای برای اهداف مختلف

• امکان ساخت قالب‌های سفارشی بدون دانش فنی

• ارائه ابزارهای ویژه برای شخصی‌سازی ایمیل‌های مخاطبان

• دارای ابزارهای تست و بهینه‌سازی محتوا

• هماهنگ با وردپرس، مجنتو، و بسیاری از سیستم های مدیریت محتوا دیگر

• امکان ارسال ایمیل انبوه به‌صورت تخصصی و حرفه‌ای

• ارائه سرویس‌های اتوماسیون و خودکارسازی فرایند ارسال ایمیل

• امکان استفاده از ویژگی بخش‌بندی مشتریان

• ارائه راهکارهای امنیتی مختلف

• ارائه گزارش‌های حرفه‌ای

GETRESPONSE -3

گِت ریسپانس بعد از دو سرویسی که معرفی کردم، بهترین سرویس ایمیل مارکتینگ به حساب می آید. استفاده از این سرویس تا ۳۰ روز رایگان است. بعدآ برای دریافت پلن‌های مختلف باید هزینه کنید.

ویژگی های این سرویس شامل موارد زیر است:

• سرویس حرفه‌ای بازاریابی ایمیلی و ارسال انبوه ایمیل

• امکان طراحی فرم های بسیار زیبا و ریسپانسیو

• امکان یکپارچه‌سازی با انواع سیستم های مدیریت محتوا

• سیستم پاسخگویی خودکار

• امکان استفاده از قالب‌های آماده

• ابزارهای اختصاصی برای فروشگاه‌های اینترنتی

• امکان ارائه طراحی‌ قالب‌های سفارشی و شخصی‌سازی شده

• طراحی نقشه سفر مشتری

• ارائه گزارش‌های دقیق

• A/B تستینگ

Constant Contact -4

کانستنت کانتکت یکی دیگر از ابزارهای ایمیل مارکتینگ و ارسال ایمیل انبوه است که شاید نسبت به سرویس‌های همچون میلرلایت، میل چیمپ نام آن را کمتر شنیده باشید، ولی یکی از بهترین سرویس ایمیل که توانسته نظر مخاطبان را جلب کند.

می‌توانید به مدت 60 روز و به صورت رایگان از سرویس‌های این شرکت استفاده نمایید و پس از پایان 60 روز می‌توانید پلن‌های مختلف آن را خریداری کنید.

برخی از ویژگی های کانستنت کانتکت :

• راه‌اندازی سریع انواع کمپین‌های ایمیلی به صورت گروهی و انبوه

• ارائه قالب‌های آماده متناسب با نیازهای مختلف

• امکان ساخت قالب‌های سفارشی با استفاده از ادیتور Drag & Drop

• امکان ارسال ایمیل‌های شخصی‌سازی شده

• ارسال ایمیل‌های خودکار در زمان‌های مشخص

• ارسال مجدد ایمیل‌های بازنشده به صورت خودکار

• امکان یکپارچه‌سازی با انواع سایت‌ها

• ارائه گزارش‌های لحظه‌ای

• و …

اصطلاحات رایج در ایمیل مارکتینگ

اصطلاحات رایج در ایمیل مارکتینگدنیای بازاریابی دائما در حال تغییر است. و دنیای تکنولوژی هم با سرعت خیلی زیادی در حال پیشرفت است. در چنین شرایطی اگر شما قصد دارید، یک کمپین بازاریابی دیجیتال را راه‌اندازی کنید، باید مداوم در حال بروز کردن خود باشید.

اصطلاحات مرسومی در دنیای ایمیل مارکتینگ هست، که پیشرفت، نحوه کار و مراحل روند کمپین را مشخص می کنند. اگر می خواهید یک کمپین موفق را هدایت کنید، باید با این اصطلاحات آشنا باشید. در ادامه به طور مختصر، به برخی از این اصطلاحات خواهم پرداخت.

• Acceptance Rate: نرخ تایید، اشاره به نرخ و تعداد ایمیل‌هایی که توسط سرویس ایمیل، پذیرفته شده است. این نرخ ایمیل‌های دریافت شده را نشان می‌دهد.

• Blacklist: لیست سیاه، لیستی است که آی‌پی هایی را به عنوان اسپمر شناسایی می‌کند و اجازه فرستادن دوباره آن ایمیل‌ها را نمی دهد.

• Clicks Per Delivered: نتیجه نسبت کلیک به ارسال است. یعنی ابتدا باید تعداد کلیک‌ها را اندازه گرفت و سپس رقم به دست آمده را تقسیم بر تعداد ایمیل‌هایی که فرستاده شده کرد.

Click-Through Rate: نسبتی است که با تقسیم تعداد کلیک‌ها بر روی یک لینک داخل ایمیل بر تعداد ایمیل‌هایی که باز شده حساب خواهد شد.

False Positive: به زمانی اشاره دارد که شما یک ایمیل کاملا سالم و ضداسپم را ارسال می کنید، اما به صورت اشتباهی تبدیل به اسپم می شود.

Subscribe: به عضو شدن کاربر در لیست ایمیل شما اشاره دارد.

• Unsubscribe: به لغو عضویت کاربر اشاره دارد.

Spam: همه ما با اسپم آشنایی داریم. وقتی ایمیلی که ارسال می کنید، از یک سری قوانین و الگوریتم‌های مشخص پیروی نکند، در لیست اسپم قرار می‌گیرد. در خیلی از موارد خود کاربر ایمیل شما را به لیست اسپم خود روانه می کند.

A/B تست در ایمیل مارکتینگ چیست؟

A/B تست در ایمیل مارکتینگ چیستتست A و B روشی است که با آن می توان دو نسخه از یک ایمیل را با هم مقایسه کرد، تا بهترین بازخورد و تجربه کاربری را با شناخت رفتار مخاطب بدست آورد.

در بازاریابی ایمیلی معمولا برای انتخاب عنوان ایمیل یا محتوا داخل آن، خیلی‌ها دچار تردید می شوند و بین مواردی که از بقیه بهتر است، بر سر دوراهی قرار می گیرند. در چنین شرایطی باید از  A/B تست استفاده کرد.

در این تست شما ابتدا دو گروه را انتخاب کرده، سپس دو نمونه ایمیل را ارسال می‌کنید. (سری A برای گروه اول و سری B برای گروه دوم)

سپس نرخ باز شدن و نرخ کلیک روی لینک را اندازه‌گیری می‌کنید. بعد می‌بینید که کدام نمونه (A یا B) موفقتر عمل کرده است. به این پروسه A/B تست می گویند.

پایان

به پایان مقاله ایمیل مارکتینگ چیست و مفاهیم مهم آن رسیدیم، در این مقاله به موضوعات اصلی بازاریابی ایمیلی و ضرورت آن و … پرداختم.

اگر در این زمینه سوالی در ذهن دارید، خوشحال می شوم در کامنت این مطلب با ما در میان بگذارید.

امیدوارم از این شیوه بازاریابی، برای رشد کسب و کارتان نهایت استفاده را ببرید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *