بروزرسانیشده در تاریخ 1401/08/02
اگر دارای کسبوکار اینترنتی هستید، احتمالاً میدانید که با تهیه درگاه پرداخت اینترنتی برای کسبوکار خود به راحتی میتوانید سرعت انجام تراکنشها و در نهایت شانس فروشتان را بالا ببرید. اینطور نیست؟! اما در این میان مسئلهی مهمی که وجود دارد انتخاب یک درگاه با قابلیتهای کاربردی است که بتواند چالشها و دغدغههای شما را در راه هموار کردن پرداخت آنلاین حذف کند و امکانات مناسبی را هم پیش روی شما قرار بدهد.
با این اوصاف باید بدانید که بین شرکتهای پرداختیاری که از ارائهدهندگان درگاه پرداخت هستند رقابت بزرگی وجود دارد، طوری که مدام به دنبال ایجاد بهترین خدمات و قابلیتها میروند. اما در این رقابت شرکتهایی هم مثل رایان پی هستند که با خیال راحت میتوانید سراغ آنها بروید و از قابلیتهای درگاه پرداخت آن برای کسبوکار خود در فضای وب یا شبکههای اجتماعی و حتی در پرداختهای مربوط به امور شخصی بهره ببرید؛ البته برای اینکه به طور کلی با درگاه پرداخت اینترنتی و ویژگیهای و قابلیتهای آن آشنا بشوید و انتخاب مناسبی داشته باشید، پیشنهاد میکنیم در ادامهی این مطلب با ما همراه باشید.
درگاه پرداخت اینترنتی چیست؟
به احتمال زیاد تمام افرادی که با دنیای اینترنت سروکار دارند یا خرید اینترنتی انجام دادهاند، کموبیش با درگاه پرداخت آشنا هستند. درگاه پرداخت آنلاین سیستمی است که در بستر اینترنت انجام تراکنشهای مالی را سرعت میبخشد و مثل پلی میان واریزکننده و دریافتکننده قرار میگیرد. در واقع وقتی شما این سیستم را برای کسبوکار خود راهاندازی میکنید مشتری بعد از انتخاب محصولات و خدمات دیگر با چالشهایی مثل رفتن تا دم عابر بانک، محدودیت سقف پرداخت، عدم دسترسی به کارت روبهرو نیست و در هر مکان و زمانی میتواند خرید خود را تکمیل نماید.
فکر میکنید چه نوع درگاه پرداختی برای کسب وکار شما مناسب است؟
قبل از اینکه به سمت دریافت درگاه پرداخت بروید، لازم است بدانید که به طور کلی دو دسته درگاه یعنی درگاه پرداخت مستقیم و درگاه پرداخت غیر مستقیم یا همان واسط وجود دارد؛ در کل شرایط دریافت درگاه واسط برای بسیاری از کسبوکارها راحتتر است و طرفداران بسیاری هم دارد. در زیر به طور مختصر به معرفی این دو دسته میپردازیم.
درگاه پرداخت مستقیم: یادتان باشد در ایران و در حال حاضر دوازده شرکت با نام psp ارائه دهندگان اصلی خدمات پرداخت هستند که زیر نظر بانک مرکزی و سایت شاپرک فعالیت میکنند و بیشتر آنها زیر مجموعهی یک بانک بزرگ هستند. اگر دارای شرایط و مدارک لازم از جمله اینماد و مجوزهای کسبوکار هستید، میتوانید از طریق یکی از pspها اقدام به دریافت درگاه پرداخت مستقیم کنید. از مزایای اصلی درگاههای مستقیم این است که بدون کارمزد هستند و نام برند یا کسب وکار شما روی صفحهی سیستم به نمایش درمیآید، اما مراحل دریافت آن و شرایط و مدارک نسبتاً سختی دارد، به علاوه این درگاه امکانات و قابلیتهای کمتری نسبت به درگاه واسط دارد و افزونههای کمتری را پشتیبانی میکند.
درگاه پرداخت واسط: این نوع درگاهها را میتوانید از شرکتهای پرداختیار تهیه کنید. این شرکتها با یک یا چند شرکت psp قرارداد میبندند تا بتوانند با ایجاد یک سری زیرساختها به کسبوکارهایی که شرایط لازم مثل مجوز و پروانه کسبوکار ندارند درگاه پرداخت ارائه کنند؛ البته این شرکتها در برابر هموار کردن مسیر دریافت درگاه، مقدار کارمزدی را که معمولاً یک درصد است با سقف مشخص از هر تراکنش کسر میکنند. در کل درگاههای واسط دارای امکانات بیشتری هستند و به افزونههای بیشتری هم متصل میشوند.
شناخت امکانات و خدمات درگاه رایان پی
تا اینجا احتمالاً با تعریف درگاه پرداخت و انواع آن آشنا شدهاید. اما حالا نوبت آن است که با ویژگیهای کلی درگاه پرداختی که شرکتهای پرداخت یار ارائه میدهند، آشنا بشوید. در این راستا بهتر است بدانید که شرکت پرداختیار رایان پی که دارای مجوز از سامانه شاپرک است در طی سالهای اخیر با تکیه بر نیروی مجرب و حرفهای گامهای محکمی در ارائهی درگاه پرداخت اینترنتی برداشته است و در این مسیر همچنان پویا عمل میکند. این شرکت با شرکت بهپرداخت ملت قرارداد دارد و تنها با تاییدیه احراز هویت و بدون ارائهی اینماد و مجوز کسبوکار دو سرویس درگاه پرداخت واسط برای وبسایتها و لینک پرداخت برای کسبوکارهای موجود در شبکههای اجتماعی و پرداختهای مرتبط با امور شخصی را ارائه میدهد.
لازم به ذکر است که رایان پی زمینه را برای متقاضیانی که شرایط لازم را برای دریافت درگاه مستقیم از شرکت به پرداخت را دارند و از طرفی میخواهند امکانات درگاههای واسط را هم داشته باشند به راحتی مهیا میکند. اما در ادامه به شرح مهمترین امکانات درگاه پرداخت واسط میپردازیم.
امکان گزارشگیری از تمام تراکنشها
از مهمترین چالشهایی که صاحبان کسبوکارها با آن مواجه هستند، کنترل تراکنشهای موفق و ناموفق و نگهداری فیشهای واریزی است. سیستم گزارشگیری رایان پی این چالش را پس میزند و به کمک آن شما به اطلاعات و گزارش کاملی از تاریخ، زمان، مشخصات و … تراکنشها دسترسی دارید و همین امر و آنالیز تراکنشها و مقدار خرید قطعاً میتواند در برنامهریزی بهتر شما برای آینده کمک کند.
سیستم تسهیم
بسیاری از کسبوکارها به شکل شراکتی است یا ذینفعانی از سود کار دارد. اگر کسبوکار شما هم به این شکل است با تسهیم حساب میتوانید مبلغ مربوط به هر شخصی را معین کنید تا واریز به حساب آنها انجام بشود و به این ترتیب حساب و کتاب شفاف و مورد اعتمادی داشته باشید.
تسویه (واریز) گروهی
در سیستم تسهیم رایان پی، امکان تسویه گروهی نیز وجود دارد، به طور مثال شما تمایل دارید شهریه سرویس مدارس رو از طریق درگاه پرداخت دریافت نمایید، سپس سهم حرکت از رانندگان را مشخص نمایید و در ابتدایی هر ماه از حساب یا کیف پول شما حقوق و تسویه آنها بصورت گروهی انجام شود.
کیف پول الکترونیکی
با وجود این امکان مشتری شما با شارژ کیف پول به راحتی و با سرعت بیشتری میتواند خرید خود را انجام بدهد. در واقع با داشتن کیف پول در رایان پی، شما به راحتی از موجودی و تسویه خود آگاه میشوید همچنین امکان جابجایی مبلغ بین کیف پولها قابل انجام است که فرایند مالی برای سازمانهای که دارای افراد ذینفع زیادی هستند را ساده، سریعتر و ارازانتر میکند.
روند تسویه حساب به شکل روزانه و خودکار
تسویه درگاههای واسط به دلیل اینکه واسط بین متقاضی و psp هستند کمی با تاخیر انجام میشود، اما معمولاً به شکل روزانه و خودکار است و برای این روند نیازی نیست به پنل مدیریت مراجعه کنید. تسویه رایان پی در روزهای تعطیل و به طور منظم انجام میگردد تا صاحبان کسب و کار دیگر نگرانی سرمایه در گردش خود نباشند. همچنین تسویه رایان پی رایگان است و بابت خدمات تسویه کارمزدی دریافت نمیکند.
با توجه به صحبتهایی که با تیم رایان پی داشتهایم، پیاده سازی فرایند حساب به حساب با بانکهای مختلف در جریان است تا خدمات تسویه آنی را نیز به خدمات خود اضافه نمایند.
همکاری در فروش
طراحان سایت، فروشگاهسازها، شرکتهای تولید نرمافزار و … که دارای مشتریان بیشتری هستند، با معرفی و استفاده از درگاه پرداخت رایان پی میتوانند در کارمزد هر تراکنش موفق شریک باشند و بصورت مادامالعمر درامد منفعل داشته باشند. طبیعتا این نوع همکاری برای دو طرف برد – برد خواهد بود.
اگر مقاله سیستم های همکاری در فروش را دیده باشید، رایان پی یکی از بهترین سیستم های همکاری در فروش در ایران است.
ویژگیها و مزایای درگاه پرداخت رایان پی
برای اینکه بتوانید انتخاب بهتری داشته باشید، لازم دیدم در این قسمت به صورت جزئیتر به بیان ویژگیهای و مزایای درگاه پرداخت رایانپی بپردازیم:
- از قدرتمندترین سیستمهای تضمین امنیت بهره میبرد.
- دارای بیشترین تعداد تراکنشها با پایداری بالا است؛ یعنی قابلیت مدیریت ۹۹ تراکنش همزمان در ثانیه را دارد.
- امکان قرارداد هوشمند را ایجاد میکند. به طور مثال کارمزد، نحوهی تسویه، مقدار درصد تسهیم در قرارداد هوشمند هر پذیرنده مشخص میشود و براساس این قرارداد عملیات مورد نظر را انجام میگردد و امکان سفارشی کردن قرارداد وجود دارد.
- دارای تسویه حساب روزانه و خودکار است که این روند در روزهای تعطیل هم انجام میشود.
- امنیت بالایی را طبق استانداردهای شرکت شاپرک ایجاد میکند.
- از افزونهها و نمونه کدهای مختلف مثل ووکامرس وردپرس بهره میبرد.
- امکان همکاری B2B را به بهترین شکل فراهم میکند.
- ارائهی درگاه پرداخت و لینک پرداخت در یک روز کاری و تنها با احراز هویت انجام میشود.
ویژگیها و امکانات لینک پرداخت رایان پی
همانطور که میدانید بعضی از افراد در فضای رسانههای اجتماعی فعالیت تجاری و کاری دارند و بنا به دلایلی از جمله هزینه بر بودن و نیاز به داشتن دانش فنی در فکر ساخت فروشگاه در وبسایت نیستند. در نتیجه برای برطرف کردن نیاز این دسته از صاحبان کسبوکارها درگاه پرداخت بدون سایت یا لینک پرداخت ارائه میشود.
این سرویس به شکل یک آدرس الکترونیکی است و از طریق پیامک، ایمیل، کانال تلگرام و هر کانال ارتباطی دیگری در اختیار مشتری قرار میگیرد تا او با لمس آن و ورود به صفحه پرداخت تراکنش را انجام بدهد. در این راستا هم لینک پرداخت رایان پی دارای ویژگیهای کاربردی است که از طریق آنها به طور مثال این امکان را دارید که یک فروشگاه ساده اما حرفهای بسازید و در اختیار مشتری قرار بدهید. از مزایا و امکانات این سرویس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان ساخت لینک اختصاصی برای هر محصول و خدمات
- امکان درج اطلاعات و توضیحاتی از محصولات مثل نام، موجودی، قیمت و …
- امکان به نمایش گذاشتن عکس محصولات مانند یک گالری در لینک
- ایجاد فیلدهای سفارشی
- تعیین مبلغ دلخواه یا ثابت برای محصولات
- امکان قرار دادن کد تخفیف یا جشنواره
- پرداخت کارمزد توسط مشتری یا صاحب کسبوکار
کارمزد درگاه پرداخت رایان پی
همانطور که اشاره کردیم شرکتهای پرداختیار برای سهولت مسیری که در دریافت درگاه ایجاد میکنند مقدار کارمزدی را از هر تراکنش کسر مینمایند. در این راستا شرکت رایان پی برای درگاه پرداخت اینترنتی کارمزد یک درصد تا سقف ۶۰۰۰ تومان را مشخص کرده است و لینک پرداخت هم دارای هزینهی ثابت ۵۰۰ تومان یعنی هزینهای کمتر از کارتبهکارت را دارد.
نحوه دریافت درگاه پرداخت رایان پی
فرایند دریافت درگاه رایان پی در طی سه مرحله انجام میشود: 1. ثبت نام و درخواست اولیه 2. احراز هویت (با ارائه تصویر کارت ملی، شناسنامه و تصویر تعهد) 3. ثبت اطلاعات کسبوکار
برای کسب اطلاعات بیشتر و آموزش قدم به قدم دریافت درگاه رایان پی، میتوانید مقاله “آموزش ساخت درگاه رایان پی” را مطالعه نمایید.
سخن پایانی
در آخر باید بگوییم که اینروزها درگاه پرداخت اینترنتی جزء جدا نشدنی کسبوکارهای آنلاین است. برای اینکه بتوانید شانس فروش خود را بالا ببرید و مشتری را بعد از انتخاب محصول نگهدارید و به سمت تکمیل خرید و واریز پول هدایت کنید استفاده از این سیستم اهمیت خاصی دارد. اما قبل از هر اقدامی اگر میخواهید از شرکتهای پرداختیار درگاه پرداخت تهیه کنید باید ویژگیها و خدمات آن را شناسید. از این رو ما در این مقاله برای آشنایی بیشتر شما به معرفی درگاه پرداخت رایانپی پرداختی؛ همچنین برای آشنایی با درگاههای پرداخت اینترنتی دیگر پیشنهاد میکنم سری به مقاله بهترین درگاه پرداخت اینترنتی های کانتنت بزنید.
دیدگاهتان را بنویسید