تفاوت هاست و سرور

تفاوت هاست، سرور مجازی و سرور اختصاصی در چیست؟

خواندن این مطلب 5 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1402/04/17

در مقاله قبلی در مورد تفاوت هاست اشتراکی با هاست اختصاصی صحبت کردیم، ممکن است افرادی که تازه وارد فضای وب شده‌اند، آشنایی کاملی با هاست و سرور مجازی و اختصاصی نداشته باشند از همین رو در ادامه می خواهیم به تعاریف، مزایا و معایب این سه بپردازیم. هاست و سرور تفاوت های اساسی با هم دارند که و خیلی ها فکر می کنند این ها میزبانی یکسانی هستند در حالی که اینطور نیست. در ادامه با های کانتنت همراه باشید تا این قضیه هاست و سرور یک بار برای همیشه در خاطرتان بماند.

برای بررسی بهترین شرکت های هاستینگ پیشنهاد می کنیم سری به مقاله بهترین هاست بزنید تا در خرید هاست بهترین انتخاب را داشته باشید.

هاست چیست؟

هاست چیست و چه کاربردی دارد

هاست فضایی است که اطلاعات سایت تان روی آن قرار می گیرد. این اطلاعات می تواند صفحات سایت، ویدیو، تصاویر و فایل صوتی باشد. هاست بخشی از سرور محسوب می شود که از لحاظ عملکرد و قدرت در سطح پایین تری از سرور قرار دارد؛ کلآ سرور می‌تواند به چندین قسمت تقسیم شود که به هر قسمت آن، هاست می گویند. یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست، میزبانی سایت ما را بر عهده دارد.

مزایا هاست

  • صرفه جویی در هزینه نسبت به سرور
  • مدیریت راحت تر
  • امنیت سرویس

معایب هاست

  • محدودیت منابع
  • دارای آپتایم پایین تر نسبت به سرور
  • محدودیت در کانفیگ سرویس متناسب با نیاز

بعد از اینکه مفهوم هاست و مزایا و معایب آن را متوجه شدید، برویم سراغ تعریفی از سرور و یک مثال کاربردی که این موضوع را بهتر فرا گیرید.

مقاله مرتبط: هاست چیست و انواع آن را بشناسید

سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی چیست

سرور نوعی کامپیوتر است اما با عملکرد خاص خودش. این دستگاه‌ قدرتمند از قطعات سخت‌افزاری تشکیل شده که بالاترین پردازش را دارد. سرورها بیشتر برای کسب و کار های بزرگ، سایت ها و نرم افزار های تحت وب پر بازدید، هاستینگ ها و … مناسب است و میزان هزینه انجام شده برای سرور برای این موارد صرفه اقتصادی داشته و می توانند متناسب با منابع و قدرتی که سرور در اختیار آنها قرار می دهد، به خوبی از آن استفاده کنند.

سرورها باید همیشه به صورت 24 ساعته به اینترنت متصل باشند. یک سرور، فضای خود را تقسیم می‌کند و هر بخش آن را در اختیار یک مشتری قرار می‌دهد. در اصل وقتی شما هاست میخرید، صاحب فضای کوچکی از این سرور می‌شوید. از 1 تا 100 سایت می‌توانند همزمان از یک سرور به صورت اشتراکی استفاده کنند.

مزایا سرور اختصاصی

  • دارای پردازنده قدرتمند
  • قابلیت کانفیگ و تنظیم گسترده مناسب با نیاز
  • دارای میزان حافظه RAM بالا و پیشرفته
  • فضای ذخیره سازی با حجم بالا همانند هاست دانلود
  • دارای پهنای باند بسیار قدرتمند
  • میزان ترافیک زیاد
  • دسترسی به روت

معایب سرور اختصاصی

  • هزینه بسیار زیاد
  • نیاز به تامین امنیت سرویس
  • نیازمند دانش فنی برای مدیریت سرور

یک مثال در رابطه با هاست و سرور اختصاصی

با این مثال ساده قضیه هاست و سرور در ذهن تان حک می شود؛ شما یک آپارتمان را تصور کنید که این آپارتمان 40 واحد دارد و هر واحد به شخصی اجاره داده شده است. در اینجا آپارتمان به طور کلی دارای یک فضای بسیار بزرگ که آن را یک سرور در نظر می گیریم و این آپارتمان دارای 40 واحد است که فضای کوچکتر از فضای کل آپارتمان دارند و به نوعی این واحد ها بخشی از آپارتمان محسوب می شوند که هر یک از واحدهای این آپارتمان یک هاست است. پس، سرور یک آپارتمان بزرگ است که یک واحد کوچک آن را به عنوان هاست اجاره می‌دهند.

در ادامه به مبحث سرور مجازی (vps) هم می پردازیم.

پیشنهاد می کنم مقاله بهترین هاست وردپرس را در همین زمینه بخوانید.

سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی چیست

سرور مجازی، کامپیوتری است که پارتیشن‌بندی شده تا هر پارتیشن سیستم‌عامل، فضای دیسک و پهنای باند مختص خود را داشته باشد. خرید سرور مجازی به وب سایت‌هایی پیشنهاد می‌شود که سطح متوسطی از ترافیک را دارند و برای همین نیاز دارند که از یک هاست اختصاصی استفاده کنند اما هنوز به منابع یک سرور اختصاصی کامل نیاز ندارند. سرور مجازی اجازه می‌دهد تا تعداد کمتری از کاربران بخش‌های اختصاصی فضای هارد دیسک، حافظه و قدرت پردازنده را به اشتراک بگذارند.

از دیگر ویژگی‌های خرید سرور مجازی می‌توان به عملکرد خوب آن اشاره کرد. برخلاف سرورهای مشترک که صدها کاربر به طور همزمان از یک سرور استفاده می‌کنند، این سرور به شما اطمینان می‌دهد که نسبت به دیگر کاربران مستقل باشید.

عملکرد سرور مجازی کاملا مشابه سرور اختصاصی بوده و از نظر هزینه از هاست اشتراکی گران‌تر و از هاست اختصاصی ارزان‌تر است.

مزایا سرور مجازی

  • افزایش بهره‌وری و عملکرد بالا
  • قابلیت اطمینان بالاتر نسبت به هاست اشتراکی
  • دارای میزان حافظه RAM بالا و پیشرفته
  • فضای ذحیره سازی با حجم بالا
  • دارای پهنای باند زیاد
  • دسترسی به روت اصلی

معایب سرور مجازی

  • قیمت آن نسبت به هاست اشتراکی بیشتر است.
  • برای مدیریت این سرور به دانش فنی بیشتری نیاز پیدا می‌کنید.
  • اگر تنظیمات سرور را به‌ درستی انجام نشود، ممکن است امنیت به خطر بیفتد.

برای اطلاعات بیشتر در مورد سرور مجازی پیشنهاد می‌کنم مقاله بهترین سایت خرید سرور مجازی را بخوانید.

چند نکته در رابطه با هاست و سرور

* عدم انتخاب سرور مناسب برای سایت، می‌تواند منجر به کندی سرعت سایت و در نهایت قطعی مکرر سایت شود.

* یکی از معایب سرور گفتیم نیاز به دانش فنی برای مدیریت سرور هست؛ اگر شما با نرم افزار‌های راه اندازی سرور آشنا نباشید، این کار می‌تواند برایتان پیچیده باشد و اصلاح اشکالات و خرابی‌های احتمالی سرورتان وقت و انرژی زیادی ازتون می گیرد.

* هر سرویس عمومی و اضافی نصب شده روی سرور‌های مشترک و هر سایت دیگر روی آن سرور می‌تواند یک کانال ورودی برای هکر‌ها باشد. همچنین حجم و انبوه درخواست‌ها روی سرور پایداری و سرعت آن را قطعاً کاهش خواهد داد.

* معمولآ سرویس های هاست دارای تنوع بسیار زیادی هستند که سرویس هاست اشتراکی رایج ترین و پرطرفدار ترین نوع سرویس هاست در سرتاسر دنیاست؛ در هاست اشتراکی منابع سرور در میان تمام کاربران هاستی که بر روی یک سرور قرار دارند، به صورت اشتراکی تقسیم شده و هر از گاهی استفاده زیاد یک هاست از منابع، باعث تاثیر بر روی عملکرد سایر هاست های آن سرور و همچنین از دسترس خارج شدن آن ها می شود.

فضای میزبانی قلب هر وب‌سایت اینترنتی است؛ برای انتخاب هاست مناسب با توجه به نیازی که دارید هاست بخرید.

در این مقاله به تعریف هاست، سرور اختصاصی و سرور مجازی مزایا و معایب شان پرداخیتم و فهمیدیم که هاست بخشی از سرور محسوب می شود که از لحاظ عملکرد و قدرت در سطح پایین تری از سرور قرار دارد؛ کلآ سرور می‌تواند به چندین قسمت تقسیم شود که به هر قسمت آن، هاست می گویند. یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست، میزبانی سایت ما را بر عهده دارد. و سرورهای مجازی را می‌توان مابین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی در نظر گرفت که از نظر هزینه از هاست اشتراکی گرانتر و از هاست اختصاصی ارزانتر است. امیدوارم با تفاوت های هاست، سرور مجازی و سرور اختصاصی آشنایی پیدا کرده باشید، اگر هر گونه سوال در این رابطه داشتید در قسمت کامنت ها منتظرتان هستیم. در مقاله بعدی میخواهیم به هاست پایتون بپردازیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *