هزینه تولید محتوا سایت

هزینه تولید محتوا سایت چقدر است؟ (تعرفه ۱۴۰۳)

خواندن این مطلب 6 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1402/11/24

شاید شما هم این جمله را شنیده‌اید که محتوا پادشاه است. اما اگر یک قدم به عقب برگردیم می‌بینم که نویسنده است که پادشاه را خلق می‌کند. از این‌رو اهمیت انتخاب یک نویسنده محتوای کاربلد برای کسب‌وکارهای آنلاین بسیار بالاست و صاحبان وب‌سایت هر چه هزینه کنند، چندبرابرش را برداشت می‌کنند.

من هم مثل هر مدیر سایتی سال‌ها با چالش‌های هزینه تولید محتوای متنی درگیر بودم و با نویسنده‌های بی‌کیفیت ولی گران زیادی سروکله زدم! اما در این مقاله می‌خواهم یک‌بار برای همیشه پرونده تعرفه تولید محتوا و هزینه‌های نوشتن محتوا برای سایت را ببندم.

فرقی نمی‌کند که نویسنده باشید یا کارفرما، این محتوا برای شماست تا یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فکریتان را حل کنید. پس تا انتهای با من همراه باشید.

هشدار: اگر به دنبال این هستید که این محتوا یک عدد برای هزینه تولید محتوای متنی به شما بدهد لطفاً این مقاله را نخوانید.

قبل از اینکه وارد بحث اصلی تعرفه تولید محتوا شویم بیاید تکلیفمان را روشن کرده و ببینیم نویسنده و کارفرما چه مسئولیت‌هایی دارند.

قبل از شروع هر پروژه واضح و شفاف موارد زیر را با کارفرما مشخص کنید.

موضوع مورد توافقتوضیحات
توافق در دستمزدکلمه، مقاله‌ای، ساعتی، نحوه تسویه حساب
توافق در نحوه انجام کارمدت زمان برای تحویل کار، بارگزاری در سایت، طراحی تصاویر
توافق در جزییات کارجزئیات موجود در بریف (منابع محتوا، ویژگی تصاویر، لحن، عناوین، تعداد کلمات و…)

وظیفه نویسنده چیست؟

بر اساس تجربه‌ای که من داشتم وظیفه اصلی یک نویسنده سایت این است که یک محتوا یونیک، خوانا و سئو شده به کارفرما تحویل دهد.

اینکه از او بخواهیم تحقیق کلمه کلیدی انجام دهد، عناوین را مشخص کند، تصاویر را طراحی کند یا حتی محتوا را بارگذاری کند اصلاً در وظایف یک نویسنده محتوا نیست؛ اما با توافق با کارفرما می‌تواند این خدمات را ارائه داده و هزینه‌اش را هم بگیرد.

یک نویسنده حرفه‌ای قبل از شروع هر پروژه باید همان ابتدا از کارفرما بریف (شیوه‌نامه) دقیق بخواهد و جزئیات را به‌صورت دقیق بپرسد تا ساختار متن، شناخت مخاطب و ایده برایش واضح شده و بهترین محتوا را طبق انتظار کارفرما ارائه دهد.

وظیفه کارفرما چیست؟

هر کارفرما به‌عنوان صاحب پروژه یا کسب‌وکار باید روی تمام جوانب کارش احاطه داشته باشد و از تولید محتوای متنی، سئو و… سر در بیاورد تا بتواند با نویسنده تعامل سازنده‌ای داشته باشد.

وظیفه اصلی او این است که قبل از شروع سفارش دقیقاً مشخص کند چه می‌خواهد و در یک بریف آماده خواسته‌هایش را به‌صورت کتبی برای نویسنده آماده و ارسال کند.

بریف می‌تواند در مورد مخاطبان، لحن نوشته، حساسیت‌های نگارشی، ساختار محتوا، عناوین، زیر عناوین، مقدمه و بدنه محتوا، لینک‌های داخلی، کال تو اکشن‌ها، تعداد کلمات، کلمه کلیدی اصلی و فرعی، توضیحات متا و… باشد.

پیشنهاد: اگر دوست دارید یک نمونه شیوه‌نامه محتوایی داشته باشید، حتماً عضو کانال تلگرام های کانتنت شوید. شیوه‌نامه محتوایی های کانتنت را آن جا برایتان بارگذاری کرده‌ایم.

آیا هزینه تولید محتوا سقف و کف دارد؟

هزینه تولید محتوا

تجربه ثابت کرده بازار تولید محتوای متنی آزاد است؛ یعنی کسی نمی‌تواند بگوید سقف یا کف قیمت این عدد است. چرا؟

اگر از دید یک کارفرما نگاه کنیم هر پروژه شرایط و زمان موردنیاز خودش را داشته و هر کارفرما بسته به نوع کسب‌وکارش انتظارات متفاوتی از نویسنده دارد. پس در این شرایط کاملاً پویا و سیال اصلاً تعیین سقف اشتباه است.

از طرفی اگر از سمت نویسنده هم نگاه کنیم برای مثال یک نویسنده‌ای که توانایی نوشتن ۵۰۰۰ کلمه در روز دارد را با نویسنده‌ای که روزی ۱۰۰۰ کلمه می‌تواند بنویسد مقایسه کنیم:

نویسنده اول اگر کلمه‌ای ۱۰۰ تومان هم بگیرد می‌شود روزی ۵۰۰ هزار تومان و برایش مناسب است؛ اما این عدد برای نویسنده دوم مناسب نخواهد بود.

این فقط بحث سرعت نوشتن است. اما مواردی مثل موضوع محتوا، ترجمه یا تألیفی بودن، ساختار محتوا و… خیلی روی نوشتن و طبیعتاً روی قیمت اثر می‌گذارد. مثلاً زمان، انرژی و دقتی که محتوایی مثل بهترین شرکت های تولید محتوا از من گرفت در برابر محتوایی مثل لیست بهترین نویسنده های محتوا قابل مقایسه نیست؛ بنابراین سقف و کفی نداریم و همه چیز نسبی است!

ارتباط کیفیت محتوا و نرخ تولید محتوا یک‌بار دیگر مثال دو نویسنده‌ای که قبل‌تر برایتان زدم را مرور کنید. آیا می‌توانید تشخیص دهید که نویسنده‌ای که کلمه‌ای ۱۰۰ تومان می‌گیرید در مقایسه با کسی که ۳۰۰ تومان می‌گیرد کیفیت پایین‌تری ارائه می‌دهد؟ احتمالاً با من هم نظر هستید که خیر!

حتماً نویسنده اول به‌خاطر مهارت و سرعتش می‌تواند با این قیمت بنویسد و برایش به‌صرفه است. شاید هم بسیار باکیفیت‌تر و اصولی‌تر از نویسنده دوم (نویسنده گران‌تر) بنویسد!

اینجا فقط در مورد سرعت کار حرف زدیم، اما فقط سرعت ملاک نیست و به عوامل مختلفی که هر نویسنده برای خودش در نظر گرفته بستگی دارد.

قیمت بالا نشان‌دهنده کیفیت بالای محتوا نیست، همان‌طور که قیمت پایین نشان‌دهنده بی‌کیفیت بودن آن نیست!

همان‌طور که گفتیم این بازار آزاد بوده و هیچ معیار و ملاکی برای تعیین سطح وجود ندارد. پس تعرفه تولید محتوا می‌تواند هر قیمتی با هر کیفیتی باشد و هیچ ارتباط مستقیمی بین قیمت و کیفیت وجود ندارد. تعیین قیمت از سمت نویسنده با فیلترهای خودش انجام می‌شود این کارفرما است که باتوجه به شرایط، انتظارات و بودجه‌اش باید تصمیم بگیرد با او کار کند یا نه.

* ویژگی‌های نویسنده ۶ دانگ که برای تعیین نرخ تولید محتوا باید در نظر بگیرید؛ به نظرم نویسنده‌ای که ادعا می‌کند با کیفیت می‌نویسد باید در موارد زیر خودش را ثابت کند:

۱. تسلط به سئوی محتوا

اینکه یک نویسنده بتواند پاراگراف‌ها را استاندارد و خوانا و مبتنی بر search intent و شناختش از مخاطب بنویسد، از کلمات کلیدی اصلی و فرعی به صورت متعادل استفاده کند، لینک‌های داخلی را در جای مناسب خودش که به کاربر کمک کند قرار دهد و… همه نشان می‌دهد که او سئوی محتوا را بلد است.

۲. ایده‌پردازی و داستان‌سرایی

صرف اینکه فقط می‌توانید بنویسید نمی‌تواند دلیلی باشد که نویسنده خوبی هستید. یک نویسنده حرفه‌ای و کاربلد قدرت ایده‌پردازی و داستان‌سرایی دارد و در جای مناسب از کلمات، عبارات، تمثیل‌ها و داستان‌هایی استفاده می‌کند که تأثیر محتوا را چندبرابر کرده و مخاطب را با نوشته‌اش هیپنوتیزم و او را تا انتهای محتوا با خودش همراه می‌کند.

۳. اصول نگارشی

پایه و اساس نوشتن صحیح و اصولی، رعایت نگارش و املای درست است. اگر غیر از این باشد کلاً کار خراب می‌شود!

۴. بازاریابی محتوا

این هنر نویسنده است که بداند چطور برای مخاطب بنویسد و روند محتوا را طوری پیش ببرد که مخاطب به خرید یا اقدامی که به آن دعوت شده ترغیب شود. این‌طور نویسنده‌ها گوهر نایاب هستند، اگر پیدایشان کردید به‌راحتی از دستشان ندهید.

انواع تعرفه‌ها

در هر صنفی که به صورت فریلنسری خدمات ارائه می‌شود، روش‌های مختلفی برای تعیین تعرفه وجود دارد. برای خدمات تولید محتوا متداول‌ترین روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

تعرفه ساعتی: شاید این روش در ایران جواب ندهد، اما می‌تواند یک گزینه مناسب با ترکیب گزینه‌های بعدی باشد.

تعرفه کلمه‌ای: این نوع تعرفه متداول‌ترین و اصلی‌ترین روشی که در وب فارسی برای تعیین نرخ تولید محتوا استفاده می‌شود. اگر چه نقد به آن وارد است اما می‌تواند راهکار مناسبی باشد.

تعرفه پروژه‌ای: در صورتی که کارفرماها بپذیرند و نویسنده هم اخلاق کاری را رعایت کند، این روش می‌تواند گزینه مناسب‌تری باشد.

عوامل مؤثر بر تعرفه تولید محتوای متنی

تعرفه تولید محتوای متنی

اگر چه گفتیم که تعرفه تولید محتوا به دلیل پویایی این حوزه نمی‌تواند با عوامل ثابتی تعیین شود؛ اما در کنار ویژگی‌هایی که برای یک نویسنده ۶ دانگ قبل‌تر مطرح کردیم، موارد زیر هم می‌توانند روی هزینه محتوانویسی اثر بگذارد:

  • تخصص نویسنده روی موضوع محتوا
  • سرعت نویسنده
  • سطح انتظارات کارفرما
  • تعهد و خوش‌قولی نویسنده
  • کیفیت محتوا (از سه جنبه ارزش مفهومی، سئو و اصول نگارشی)

 

بالاخره هزینه تولید محتوا در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اگر این محتوا را به‌دقت خوانده باشید حتماً متوجه شده‌اید که چرا عدد ثابتی برای نرخ تولید محتوا وجود ندارد! به همین دلیل است که در ابتدای مقاله گفتیم در این محتوا به دنبال عدد برای هزینه تولید محتوا نباشید.

پیشنهاد ما برای تعیین نرخ تولید محتوای متنی

برای کارفرماهای عزیز!

۱. در ابتدای مقاله در مورد بریف محتوایی یا شیوه‌نامه گفتیم. لطفاً به نویسنده‌ها کمک کنید تا بدانند شما چه می‌خواهید.

۲. در مورد سئو، تولید محتوا و بازاریابی محتوا مطالعه کنید تا بتوانید با نویسنده‌ها تعامل خوبی داشته باشید.

برای نویسنده‌های گل!

۱. دوست عزیز نویسنده‌ام، هیچ‌وقت آموزش و بهبود مهارتت را فراموش نکن. همیشه یاد بگیر و مهارتت را افزایش بده. (مقاله بهترین دوره تولید محتوا می‌تواند کمک‌حالت باشد.) یادت باشد که آموزش اولین قدم در مسیر موفقیت است.

۲. مهارتت را آن طور که هست نمایش بده.

۳. رزومه و نمونه کار خوبی بساز.

۴. برای کسب درآمد از تولید محتوا باید صبر داشته باشی و قدم‌به‌قدم رشد کنی.

۵. واقع‌بین باش و با فاکتورهای معقولانه نرخ خودت را مشخص کن و هیچ‌وقت از نرخی که تعیین کردی پایین‌تر نیا!

۶. سعی کن در یک حوزه متخصص شوی و فقط در مورد همان حوزه با قیمت خیلی خوب بنویس.

جمع‌بندی

از شما تشکر می‌کنم که تا اینجای مقاله با من همراه بودید. امیدوارم بحث نرخ تولید محتوای متنی که همیشه نقل محافل تولید محتوا و سئو است برای همیشه تمام شود و هر کسی باتوجه به مهارتش عادلانه‌ترین دستمزد را بگیرد.

در پایان می‌خواهم از شما دعوت کنم با افرادی که در مقاله کارشناسان محتوا به شما معرفی کردیم در تعامل باشید. چون ارتباط با بهترین‌های هر حوزه در رشد درآمد تولید محتوا به شما کمک می‌کند.

در پایان از شما می‌خواهیم تجربه‌تان را در مورد چالش‌های تعرفه تولید محتوا به ما بگویید تا این محتوا از هر لحاظ جامع‌ و کاربردی باشد.

5/5 - (3 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *