بروزرسانیشده در تاریخ 1402/11/29
اگر میتوانید حرف بزنید، با دیگران تعامل و منظورتان را منتقل کنید، پس میتوانید بنویسید. به نظرم محتوای متنی مادر دیگر محتواهاست؛ همه ما میتوانیم نویسنده محتوا باشیم به شرطی که در مسیر درست آموزش قرار بگیریم.
در مقاله راههای کسب درآمد از تولید محتوا به شما گفتیم که یکی از روشهای پول ساختن از محتوا، نوشتن محتوای متنی است. در این مقاله نقشه راه یادگیری تولید محتوای متنی رو با هم مرور میکنیم. پس اگر عاشق نوشتن هستید این مقاله خوراک شماست!
اهمیت تولید محتوای متنی
اگر وبسایت دارید پس حتماً اهمیت محتوای متنی را درک کردهاید. محتوای متنی علاوه بر بازاریابی محتوا و راهنمایی مخاطب برای خرید یا یک اقدام سودآور، به وبسایت شما در گوگل عزت و احترام میبخشد. در ادامه همراه ما باشید تا وارد مسیر آموزش تولید محتوای متنی شویم.
آموزش تولید محتوا را از کجا شروع کنیم؟
قدم اول: تعیین سطح
به نظرم شروع آموزش دیدن از تعیین سطح فعلیتان است. اینکه الان کجای کار هستید و چقدر با اصول محتوانویسی آشنایی دارید مسیرتان را برای آموزش دیدن مشخص میکند.
قدم دوم: انتخاب نوع آموزش
اگر اهل آموزش دیدن باشید میدانید که بینهایت آموزش – از بستن بند کفش تا ساخت موشک – در دنیای بیانتهای وب وجود دارد؛ این شما هستید که باید تصمیم بگیرید خودتان ساخت موشک را یاد بگیرید یا برای یادگیری بستن بند کفش پول بدهید!
در ادامه ۴ روش برای آموزش تولید محتوای متنی را با هم بررسی میکنیم:
1. خودآموز
اگر روحیه جستجوگر، صبر ایوب و زبان انگلیسی خوب دارید شاید این روش مناسب شما باشد. اگر انتخابتان یادگیری خودآموز است، لطفاً دوره منابع فارسی را خط بکشید و از محتواهای رایگان یوتیوب یا سایتهای مرجع استفاده کنید.
باید بگوییم که روش خودآموز برای افرادی مناسب است که سطح خوبی از مهارت محتوانویسی را دارند و به دنبال بهبود مهارتشان هستند. تجربه این افراد در انتخاب یک آموزش درست به آنها کمک خواهد کرد.
2. کارآموزی
این روش هم میتواند جواب باشد! اما دقت کنید برای کارآموزی حتماً چیزی به شما اضافه شود. نه اینکه فقط در محل کار حاضر شوید، یک سری کار پیشپاافتاده به شما بگویند، از شما کار بکشند و در انتهای دوره با یک خداحافظی شما را بدرقه کنند!
برای آموزش مهارتی مثل تولید محتوای متنی کارآموزی در صورتی میتواند به شما کمک کند که در جای درست و با برنامه آموزشی دقیق انجام شود. پس در انتخاب محل کارآموزی وسواس داشته باشید.
اگر مهارتی در محتوانویسی ندارید با توجه به شرایط خودتان این روش میتواند انتخاب خوبی برای یادگیری تولید محتوای متنی باشد.
3. کتاب
اگر اهل مطالعه هستید شاید مطالعه کتاب برای شروع آموزش برای شما مناسب باشد؛ اما برای حرفهای شدن نه!
به یاد دارم در دوره نوجوانی از سر علاقه به شنا یک کتاب آموزش شنا خریدم؛ اما هیچوقت شناگر ماهری نشدم!
باید مواظب باشید شما هم در دامی که من گرفتارش شده بودم نیفتید! هیچکس با مطالعه کتاب شناگر نشده، بنابراین انتظار نداشته باشید با مطالعه کتاب یاد بگیرید که محتواهای جذاب و اصولی بنویسید. برای ماهرشدن در مهارت تولید محتوا باید مایو بپوشید و در اقیانوس کلمات شیرجه بزنید.
اگر هیچ اطلاعاتی در مورد محتوانویسی ندارید و بهتازگی وارد دنیای نوشتن شوید، توصیه میکنم در مرحله اول یک کتاب در مورد محتوا نوشتن بخوانید.
4. شرکت در دوره آموزشی
اما بهترین و اصلیترین روش (از نظر ما) برای یادگیری تولید محتوای متنی، شرکت در یک دوره آموزشی و آموزش دیدن از یک متخصص است. در این روش شما طی یک زمان مناسب، آموزش اصولی میبینید و با تمرین و رفع اشکال به یک سطح معقول از مهارت میرسید.
ما در مقاله بهترین دورههای آموزش تولید محتوا چند دوره را به شما معرفی کردیم؛ اما برای تولید محتوای متنی پیشنهاد اول و آخر ما دوره نوین آکادمی است. (برای تخفیف ویژه حتماً در تلگرام به ما پیام دهید)
قدم سوم: پیدا کردن یک آموزش درست و اصولی
حالا که روش اختصاصی خودتان را برای یادگیری تولید محتوای متنی پیدا کردید وقتش رسیده که یک آموزش خوب انتخاب کنید.
ویژگیهای یک آموزش تولید محتوای متنی درست و اصولی چیست؟
فرقی نمیکند که روش خودآموز را انتخاب کردید یا دوره آموزشی، اگر بخواهیم در مورد ویژگیهای مهم یک دوره آموزش تولید محتوای متنی صحبت کنیم نکات زیر مهم هستند:
پوشش کامل مباحث: هر چند در های کانتنت به واژههای جامع و صفر تا صد حساسیت داریم! اما یکی از مهمترین ویژگیهای یک دوره آموزشی خوب این است که دوره باید تا جایی که میشود موضوعی را از قلم نیندازد.
عملی بودن: اصلیترین راه برای یادگیری مهارتی مثل تولید محتوا آموزش عملی است. دوره تولید محتوایی که صرفاً تئوری باشد مثل یادگیری رانندگی با دیدن فیلم است! شما باید در عمل ببینید گاز و ترمز کجاست و آنچه یاد گرفتهاید چطور استفاده میشود.
پشتیبانی: ما در های کانتنت بارها از اهمیت تمرین گفتهایم. با تمرین است که مهارتتان را به چالش میکشید و ذهنتان را برای نوشتن آماده میکنید. اما تمرینات شما در صورتی برایتان مفید خواهد بود که توسط مدرس و متخصص این کار بررسی شود و برای اصلاح به شما بازخورد بدهد. دوره بدون پشتیبانی زنبور بدون عسل است!
توجه: این سه فاکتور در مورد ۴ روش آموزش تولید محتوای متنی مشترک و مهم هستند؛ اما اگر انتخابتان شرکت در یک دوره آموزشی پولی است حتماً مقاله فاکتورهای مهم انتخاب دوره آموزشی را مطالعه کنید.
خب حالا که تا اینجای مقاله آمدهاید و مسیر یادگیری تولید محتوای متنی را متوجه شدید، بهتر است ۲ نکته تکمیلی و مهم را هم با شما در میان بگذاریم:
نکته ۱: اگر واقعاً برای یادگیری تولید محتوای متنی کمر همت بستید فقط به آموزشهای فنی اکتفا نکرده و در کنار آن روی مهارتهای نرم هم کار کنید. مهارتهایی مثل فن بیان، مذاکره، صبر، مدیریت زمان، اعتمادبهنفس و… بهشدت روی عملکرد فنی شما اثر میگذارد و نباید از کنار آن بهسادگی عبور کنید.
نکته ۲: شاید بتوانیم آموزش دیدن را ۵۰٪ مسیر یادگیری یک مهارت بدانیم. ۵۰٪ دیگر مسیر ماهرشدن در هر مهارتی، تمرین و اجراکردن دانستهها، تکرار اقدامات، بازخورد گرفتن و بهبود خودتان است. یعنی نیمی از این مسیر را باید کار عملی کنید تا به نتیجه خوبی برسید. پس با صبر و لذت در این مسیر قدم گذاشته و عضله تولید محتوا در ذهنتان را با زیاد نوشتن تقویت کنید!
خب نوبت به جمعبندی مطالب رسیده
کلام آخر
در این مقاله سعی کردیم نقشه راه یادگیری تولید محتوای متنی را به شما بدهیم تا در این مسیر سردرگم نباشید. اگر قصد دارید به دنیای محتوا قدم بگذارید به شما تبریک میگوییم؛ چون مهارتی را انتخاب کردید که شاهرگ حیات کسبوکارهای آنلاین است. بدانید که نوشتن اصلاً کار کمارزش، کماهمیت و البته راحت نیست و صبر، تمرین و بهبود میخواهد.
امیدوارم این مقاله در مسیر آموزش به شما کمک کند. اگر قصد دارید در مورد تولید محتوا، سئو و از این جنس حرفها بیشتر و بهتر با هم حرف بزنیم در کانال تلگرام های کانتنت منتظر شما هستیم.
دیدگاهتان را بنویسید