بروزرسانیشده در تاریخ 1400/09/15
رپورتاژ چیست؟ قطعآ بعد از مدتی فعالیت در دنیای وب این سوال برایتان پیش آمده باشد که رپورتاژ آگهی چیست و نحوه نوشتن رپورتاژ چگونه است؟ رپورتاژ آگهی چیزی که به رشد رتبه سایت شما در گوگل کمک زیادی می کند و اگر بتوانید اصولی رپورتاژ برید، رتبه سایت تان در مدت زمان کوتاهی رشد چشمگیری خواهد داشت! در حال حاضر برای رسیدن به صفحات اول گوگل روی کلمات کلیدی سخت باید دست به دامان رپورتاژ باشید.
طبیعتاً قبل از هر چیزی باید ببینیم تلفظ درست این کلمه چیه؟ و بعدش به رپورتاژ چیست میپردازیم؛ ریپورتاژ ، رپرتاژ ، رپورتاج ، رپورتاژ اینا اسم هایی هست که اکثر وبمسترها به زبان می آورند اما قراره ما تلفظ درست این کلمه رو یاد بگیریم، از این به بعد “رپورتاژ” میگیم این درست ترین تلفظ هست.
اگه می خواهید با زیر و بم رپورتاژ آگهی و فاکتورهای حیاتی در این زمینه آشنا شوید و این سیگنال را در سئو سایت تان به بهترین شکل ممکن استفاده کنید، تا انتهای این مگاپست با ما همراه باشید.
رپورتاژ آگهی چیست؟
رپورتاژ آگهی یک متنی از سمت سایت شما که در یک سایت دیگری منتشر میشود و روی یک سری کلمات خاص از اون محتوا به سایت شما لینک داده میشود. در واقع شما از سایت های معتبری به سایت خودتون لینک میدید. اجازه بدهید با یک مثال رپورتاژ رو توضیح بدهم:
مثلاً شما میخواهید در یک شرکتی استخدام بشید و برای استخدام در اون شرکت شما به یک معرف نیاز دارید که اون شخص شما رو به مدیر شرکت معرفی کند و مدیر بخاطر حرف معرف، شما را استخدام کند و می گوید بخاطر حرف فلانی که تو رو تایید کرده من تو را استخدام می کنم؛ شما هم بعد از مدتی که کار کردید پروبال میگیرید و به یک آدم بانفوذی تبدیل میشوید. رپورتاژ هم دقیقآ معرف شماست؛ مثلاً در سایت دیجیاتو برای سایت های کانتنت رپورتاژ میگیریم و دیجیاتو به گوگل میگه این لینکی که در سایتم به های کانتنت دادم از نظر من خوب است، تو هم میتونی بهش اهمیت ویژهای بدی و گوگل برمیگرده میگه به واسطه اینکه سایت دیجیاتو، های کانتنت رو تایید کرده و بهش لینک داده، منم بهش رتبه خوبی میدم فکر کنم الان فهمیدین رپورتاژ چیست
انواع رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی، یک راه تبلیغاتی است که از سال 1945 معرفی شده و روز به روز با پیشرفت بیشتر، جلوهای متفاوتی را به خودش اختصاص داده است. این مدل تبلیغاتی انواع مختلفی دارد و هر کسب و کاری بنا به نیازش میتواند انتخاب کند که چه نوع رپورتاژی به کار ببرد. در ادامه به انواع رپورتاژ به طور خلاصه توضیحاتی را ارائه می دهیم:
1. رپورتاژ برای مجله ها و نشریات
مجلات و نشریات از ابتداییترین نوع رپورتاژها بهشمار میروند. مدیرات کسب و کارها اطلاعات مربوط به خدمات و محصولات خود را در قالب متن به صورت مقاله در این منابع منتشر میکنند تا مخاطبانی را جذب کسب و کارشان کنند. این راه یک منبع کسب درآمد خوب برای صاحبان این دفاتر به حساب میآمد که از شانس بد آنها با ورود تکنولوژیهای جدید این راه درآمدزایی برای آنها محدود شد.
2. رپورتاژ از نوع تصویری
مدل تبلیغات بعدی، از طریق تصاویر است که به جرات میتوان گفت اگر یک تصویر خوب و اطلاعات مفید منتشر شود، بهتر از صدها خط نوشته است. در حال حاضر در سایتها، شبکههای اجتماعی و تلویزیون این مدل را مشاهده میکنیم. تبلیغات تصویری بخاطر داشتن صدا، متن و تصویر در کنار هم بازدهی بیشتری خواهند داشت و طرفداران بیشتری نسبت به نوع قبلی پیدا کرده است.
این مدل تبلیغاتی بیشتر موجب اعتماد مخاطبان به کسب و کارتان میشود. برای مثال شما محصولاتی که در تلویزیون تبلیغ میشوند را بیشتر از فروشگاه میخرید یا محصولاتی که تا الان یکبار اسم آنها را شنیدهاید؟ خب قطعا جواب مشخص است که محصولات تبلیغ شده در تلویزیون برای شما اولویت خرید بیشتری دارد. پس درست اجرا کردن این مدل میتواند شما را نسبت به رقبا چند قدم جلوتر بندازد.
3. رپورتاژ خبری
در حال حاضر اکثر وب سایت ها از رپورتاژ خبری استفاده میکنند، اگر این مدل در مسیر درستی پیاده شود، بازخورد بسیار خوبی میتوان از آن گرفت. این نوع از رپورتاژ آگهی شبیه به مجلهها و نشریات است با این تفاوت که در سایتهای خبری، تکنولوژی و آی تی منتشر میشود و از این طریق میتوان اعتماد مردم را بیشتر جلب کرد. در رپورتاژ خبری هم آگهی دهنده هم سایتهای خبری سود میکنند و یک بازی دو سر برد به حساب میآید، یک طرف با انتشار محتوا و جذب مخاطب و دیگری با دریافت هزینه برای انتشار محتوای آگهی دهنده سود میکند.
تا اینجا سه نوع رپورتاژ را به صورت خلاصه توضیح دادیم، حالا نوبت شماست که با توجه به نوع کسب و کار و پرسونای مخاطب انتخاب مناسبی کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
در ادامه به بررسی مدل سوم یعنی رپورتاژ خبری بیشتر میپردازیم.
چه وقتی باید از رپورتاژ استفاده کنیم؟
یک رپورتاژ هدفمند و مناسب دربردارنده اطلاعات مربوط به دستاورد یا رویدادی خاص است. پیشنهاد میشود که برای به یادماندنیترین و مهمترین لحظات یا ترجیحاً نقاط عطف کسب و کار خود رپورتاژ استفاده کنید، به عنوان مثال:
- مراسم آغاز یا بازگشایی یک کار
- راه اندازی یک سایت جدید
- عرضه یک محصول یا خدمت جدید
- توسعه خط تولید یک محصول
- بازسازی برند (Rebranding)
- حضور در یک شبکه اجتماعی جدید
- بدست آوردن دستاورد یا پیشرفت مهم
- میزبانی از یک سمینار یا کارگاه
- حضور در یک رویداد محلی یا ملی
- گرامیداشت سالگرد یک اتفاق مهم
- دریافت یک جایزه معتبر
- سئو کلمات کلیدی مهم
- و …
مزایای رپورتاژ خبری چیست؟
خب حالا که با مفاهیم رپورتاژ چیست و انواع آن آشنا شدیم، بهتر است به سراغ مزایایش برویم. به احتمال زیاد با مطالعه بخش بالا تا حدی با مزایای این روش تبلیغاتی آشنا شدید اما در این بخش میخواهیم جامعتر به فواید رپورتاژ خبری بپردازیم.
1. تقویت سئو و حضور در نتایج اول گوگل
همانطور که میدانید گرفتن بک لینک از سایتهای اعتبار بالا باعث میشود وبسایت شما یک قدرت و اعتبار خوبی در زمینه سئو بگیرد. موتور جستجوی گوگل این لینکها را بهعنوان مُهر تأییدی میبیند که به وبسایتتان اعتبار بیشتری میدهد و این سیگنال باعث بهبود رتبه شما در نتایج جستجو و تقویت سئو میشود.
اکثرآ در رپرتاژها شما اجازه دارید 3 لینک فالو برای سایت تان ایجاد کنید. این موضوع باعث میشود بخشی از اعتبار صفحهی انتشار رپورتاژ، به صفحات وبسایت تان منتقل شود.
2. افزایش ترافیک سایت
هرچند هدف اصلی از انتشار رپورتاژ افزایش ترافیک نیست، اما اگر رسانه مقصد، موضوع درست و تولید محتوای اصولی نوشته شود، قطعا منجر به افزایش ترافیک سایت شما هم خواهد شد.
اگر تبلیغات را به صورت بنر یا روش دیگری ارائه دهید کاربران متوجه تبلیغاتی بودن آن خواهند شد. اما رپرتاژ در بین محتوای اصلی سایت منتشر شده و کاربر محتوای رپورتاژ را به چشم سایر مقالات وبسایت میبیند و همین شانس دیده شدن و مطالعهی آن را بیشتر میکند و در نهایت باعث بیشتر شدن ترافیک به سایت شما خواهد شد.
3. مناسب برای تمامی کسب و کارها
یکی دیگر از مزیت های رپورتاژ خبری این است که تمام کسب و کارها، چه بزرگ و چه کوچک میتوانند با اهداف مختلف از این روش بازاریابی استفاده کنند. فرقی نمیکند کسب و کار شما یک نمونه B2B یا B2C باشد، مهم اینکه با منتشر کردن یک رپورتاژ خوب میتوانید حرف خود را به گوش کاربران زیادی برسانید.
4. کمک به برندسازی و افزایش اعتبار برند
یکی دیگر از مزایای انتشار رپورتاژ در سایتهای بزرگ و معتبر اینکه افراد از برند شما آگاهی بیشتری پیدا کرده و با دید خوبی به کسب و کارتان نگاه میکنند. به عنوان مثال حضور در یک سایت خبرخوان و معرفی محصولات تان باعث میشود کاربران بیشتری پیدا کنید و اعتبار کسبوکارتان نیز افزایش مییابد.
5. هزینه نسبتآ مناسب
معمولاً در تمام وبسایتها، هزینهی درج یک رپورتاژ آگهی نسبت به دیگر روشها مثل درج بنر یا لینک در سایدبار پایینتر است. شما با پرداخت هزینهی کمتری میتوانید یک صفحه از وبسایتهای مطرح را به معرفی سایت خود اختصاص داده و در آن به معرفی کسب و کار خود بپردازید.
6. افزایش ترافیک سایت
با توجه به اینکه رپورتاژ خبری حاوی چند لینک به سایتتان است، تعدادی از کاربران که آن را مطالعه میکنند ترغیب میشوند که وارد سایت شما شوند. و هر چه محتوای شما آموزنده و حرفه ای باشد، قطعا برخی از بازدیدکنندگان رپورتاژ تبدیل به بازدیدکننده سایت شما هم میشوند.
چگونه گوگل رپورتاژ آگهی را شناسایی میکند؟
یکی از مهمترین نکاتی که هنگام راه اندازی رپرتاژ باید بهش توجه کنید، طبیعی بودن روند لینک سازی داخل متن و تولید محتوای آموزنده و به دور از تبلیغاتی بودن است. با توجه به این که رپورتاژ تبلیغ پولی است، اگر گوگل کوچکترین مورد غیر طبیعی را در رپورتاژ مشاهده کند، ممکن است شما به جای افزایش رتبه با کاهش رتبه مواجه شوید. اما به طور کلی ما به الگوریتم های گوگل دسترسی نداریم و اطلاعات زیادی از روند شناسایی و برخورد گوگل با رپورتاژ آگهی مشخص نیست اما در ادامه به مواردی که باعث میشود گوگل به رپورتاژمان شک کند میپردازیم و با رعایت همین موارد کاری کنیم که ردپایی ازمون باقی نماند.
3 موردی که در رپورتاژ گوگل را به شک می اندازد:
- انتشار محتوای کپی و بی کیفیت، و قرار دادن چند لینک با کلمه کلیدی هدف
- لینک سازی برای یک صفحه تنها با انکرتکست کلمه کلیدی اصلی
- محتوای اطراف لینک حالت تبلیغاتی داشته باشد
اشتباهاتی که نباید در خرید رپورتاژ آگهی انجام دهید!
1. استفاده از متن و محتوای تکراری ممنوع
گوگل روی محتوای کپی بسیار حساستر از قبل رفتار میکند به طوری که اگر رپورتاژهایی را با یک متن از سایت های مختلف خریداری کنید تمامی آن ها را یکی تلقی کرده و برای سایت تان بازدهی خوبی نخواهد داشت، بنابراین لازم است که برای هر رپورتاژ محتوای یونیک و اختصاصی نوشته شود.
2. محتوای رپورتاژ را طولانی ننویسید
اگر محتوای رپورتاژ بیش از حد طولانی شود کاربر حوصله خواندن محتوا را نخواهد داشت و سراغ مطلب دیگری می رود. امروزه اکثر سایت ها به اشتباه محتوای رپورتاژ را طولانی می نویسند، ولی غافل از اینکه طولانی شدن مطلب به نوعی فراری دادن کاربر است. هیچ کاربری به مطلب طولانی و خسته کننده علاقه ندارد. پس بهتر است مطلبی در حد 1000 کلمه مفید و کاربردی بنویسید.
3. رپورتاژ هایی که به صورت پکیج هستند را نخرید
برای بهبود سئو سایت و بالا بردن کلمات کلیدی به نتایج اول باید صبر و حوصله داشته باشید و نباید عجولانه عمل کنید. از این رو توصیه میکنم به فکر خرید پکیچ رپورتاژی نباشید؛ زیرا شما با خرید این پیکج ها، حدودآ در 10 سایت درج آگهی در بازه زمانی کوتاهی به سایت تان لینک میدهید و گوگل به کارتان شک میکند و همچنین هزینه زیادی برایتان دارد.
اگر اقدام به خرید پکیج آگهی کردهاید، از ناشر بخواهید که رپورتاژ های شما را در فواصل از پیش تعیین شده (به صورت غیر منظم) منتشر کند.
4. تبلیغ زیاد در محتوای رپورتاژ ممنوع
کاربران امروزه دنیای دیجیتال را دست کم نگیرید تنها با اسکرول کردن متوجه تبلیغاتی بودن متن خواهند شد. قرار نیست تنها روی تبلیغ تمرکز کنید بلکه متن باید به گونه ی باشد که وقتی کاربر آن را می خواند حس کند با یک مطلب آموزنده و بی طرف مواجه است. بهترین محتوای رپورتاژ در قالب داستان نوشته می شود که در آن به تبلیغ ها به صورت ریز اشاره شده و محتوا دارای نکات آموزنده زیادی است.
5. همه لینک ها را به صفحه اصلی ندهید
یکی از اشتباهات رایج دیگر که گریبان گیر سایت های زیادی است اینکه همه لینک ها را به امید پیشرفت بیشتر به صفحه اصلی ارجاع می دهند در حالی که هوشنمدانه ترین کار اینکه لینک ها را پخش کنید و یک لینک را به صفحه اصلی و مابقی را بین مهمترین صفحات پخش کنید.
6. در سایت آگهی دهنده برای گرفتن لینک بیشتر زیادروی نکنید
خیلی ها بر این باورند که هر چقدر لینک های زیادتری در محتوا رپورتاژ قرار دهند، سیگنال مثبتی دریافت خواهند کرد، ولی کاملا برعکس است. به یاد داشته باشید اگر لینک های زیادی از سایت های آگهی دهنده بگیرید نه تنها فایده ای برای پیشرفت کسب و کارتان نخواهد داشت بلکه بازهم شما را در معرض اثرات منفی قرار می دهد. توصیه می شود در هر محتوا 2 لینک قرار دهید یکی به صفحه اصلی و دیگری هم به صفحه هدف تان که می خواهید رتبه بگیرید. اگر احیانآ کلمات کلیدی بیشتری در متن داشتید که نیاز است آن ها را به رخ گوگل بکشید، کافیست آنها را بولد کنید.
7. انتخاب رسانه نادرست
مهمترین نکته برای اینکه بتوانید بهترین نتیجه را از یک رپورتاژ بگیرید این است که رسانه ای که برای درج رپورتاژ انتخاب میکنید با حوزه کاریتان مرتبط باشد و دامین آتوریتی بالا و الکسای خوبی داشته باشد؛ در نظر بگیرید هر چقدر محتوای شما عالی باشد اما در بستر اشتباهی منتشر شود راهی برای دیده شدن پیدا نمیکند و شما به هدفی که برای آن محتوا دارید نخواهید رسید.
8. متن با نگارش غلط
در نوشتن متن رپورتاژ نکات نگارشی را رعایت کنید؛ نگارش غلط میتواند نتیجه ی مثبت رپورتاژ را کاهش بدهد و خواننده با دید پایین تری محتوا را بخواند. پس سعی کنید به صورت صحیح و درست متن رپورتاژ آگهی را بنویسد تا کاربر از خواندن محتوا لذت تمام را ببرد. برای نگارش اصولی متن میتوانید از ابزارهای آنلاین یا نرم افزار ویراستار ورد استفاده کنید.
5 استراتژی لینک سازی در رپورتاژ آگهی
1. کلمه کلیدی اصلی (Exact Match)
یعنی دقیقاً روی کلمه کلیدی اصلی لینک داده شود. مثلاً اگر کلمه کلیدی شما بهترین هاست است، دقیقا روی کلمه بهترین هاست لینک بدهید. این مدل از لینکسازی برای سئوی سایت بسیار موثر است و میتواند به رتبهبندی سایت کمک کند. البته توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از این روش موجب میشود از سوی گوگل جریمه شوید. (پیشنهاد میشود اولین رپورتاژ آگهی تان را روی کلمه اصلی در یک رسانه قدرتمند بروید)
2. انکر تکست هم معنی (LSI Anchor Text)
به کلمات کلیدی که گوگل هنگام جستجو به کاربران پیشنهاد می دهد LSI گفته می شود. برای مثال اگر کلمه کلیدی شما قالب آموزشی باشد، قالب آموزشی وردپرس، بهترین قالب آموزش آنلاین مترادفهای این کلمه کلیدی هستند. این نوع لینکسازی در موفقیت سایت شما بسیار تأثیرگذار بوده و رتبه شما را در نتایج جستجو بهبود میبخشد.
3. انکر تکست Broad match
یعنی قبل یا بعد از کلمه کلیدی اصلی یک پسوند و پیشوند آورده شود. این انکر تکست مربوط به زمانی است که کلمه کلیدی صفحه هدف، بخشی از انکرتکست را شامل شود. به عنوان مثال کلمه کلیدی یک صفحه همکاری در فروش باشد و ما از عبارت همکاری در فروش چیست یا آموزش همکاری در فروش به عنوان انکر تکست استفاده کنیم.
4. انکر تکست Naked Link یا اصطلاحا لینک لخت
در این انکر تکست خبری از متن لینک شده نیست و تنها از URL صفحه به عنوان متن لینک استفاده میشود. توجه داشته باشید که استفاده از انکر تکست URL فرآیند لینک سازی را طبیعی تر میکند و سئو صفحه را بهبود میبخشد. لینک پایین نمونه ای از انکر تکست Naked Link است.
https://hicontent.net/best-sms-panel
5. انکر تکست کلمه کلیدی + برند
این نوع انکر تکست شامل نام برند و کلمه کلیدی است. برای مثال عبارت بهترین دور های کانتنت، انکر تکست بسیار خوبی است که شامل نام برند های کانتنت و کلمه کلیدی اصلی سایت است. این روش خطری برای سئو ندارد و برای برندسازی بسیار مفید میباشد.
پر استفاده ترین انکر تکست ها در رپورتاژ آگهی کلمه کلیدی اصلی، کلمه کلیدی + برند و انکر تکست Broad match است؛ سعی کنید از این انکر تکست ها استفاده کنید. تقریبآ تمام رسانه های درج رپورتاژ امکان گذاشتن 3 لینک فالو را میدهند، شما هم سعی کنید در تمام رپورتاژها لینک به برند را داشته باشید.
مقاله آموزش رپورتاژ طی بازه زمانی های مشخص بروز رسانی خواهد شد …
نتیجه گیری
در پایان مقاله باید گفت که این روش یکی از بهترین و معتبرین روشهای بهبود رتبه سایت است که در درجهی اول دید سایت شما را با جذب مخاطبان بیشتر به سایت بهبود میبخشد و در نهایت با لینک ارزشمند از طرف سایت های دیگر گوگل رتبهی سایت تان را در نتایج جستجوی بالا میکشد. حالا اگر با مفهوم رپورتاژ چیست و همچنین اهداف خرید رپورتاژ آگهی کامل آشنا شدید، و می خواهید برای کسب و کارتان رپورتاژ بخرید پیشنهاد می کنم از پلتفرم رپورتاژ آگهی تسمینو استفاده کنید. اگر هم تخفیف از این مجموعه خواستید به آیدی پایین در تلگرام بهم پیام بدید تا برایتان تخفیف لحاظ کنم.
kingresearcher@
سلام وقت تون بخیر
مقاله رپورتاژ چیست تون جامع ترین مقاله ای بود که خوندم. من برای آپدیت کردن رپورتاژ از گذاشتن کامنت استفاده میکنم کلآ محتوای رپورتاژ بروز میکنه و تا الان برای رپورتاژهام خیلی ازش نتیجه مثبتی گرفتم
سلام محمد جان
خیلی ممنون بابت کامنت ارزشمندت کامنت گذاری برای آپدیت رپورتاژ عالیه