بروزرسانیشده در تاریخ 1399/09/18
اگر به دنیای دیجیتال مارکتینگ روی آورده باشید، ممکن است عبارت محتوای evergreen یا همیشه سبز را شنیده باشید. این عبارت در دیجیتال مارکتینگ بسیار محبوب است و یکی از فاکتورهای مهم، برای موفقیت یک استراتژی محتوایی است. در این مقاله به این میپردازیم که محتوای همیشه سبز چیست و چگونه می توانیم محتوای همیشه سبز تولید کنیم و چرا اصلآ همچین محتوایی باید بنویسیم.
و در ادامه 5 فرمت برای نوشتن محتوای همیشه سبز به شما معرفی می کنیم که برای رشد ترافیک و درآمد وب سایتتان بسیار تاثیر گذار است.
محتوای همیشه سبز چیست ؟
EverGreen content یا محتوای همیشه سبز به محتوایی گفته می شود که همیشه تازگی دارد و با گذشت زمان جایگاه خود را از دست نمی دهد و از ارزش آن کاسته نمی شود. در واقع منظور محتوایی است که تاریخ انقضا ندارد و به مرور زمان قدیمی نمیشود و همیشه برای وب سایتتان ترافیک به همراه دارد.
در واقع شما باید محتوایی تولید کنید که پایدار بوده و در هر زمانی مفید و قابل استفاده باشد و از همه مهمتر، همواره برای مخاطبان و بازدیدگنندگان جذابیت و تازگی داشته باشد.
به عنوان مثال محتوایی که درباره سئو چیست است قابلیت این را دارد که محتوای همیشه سبز باشد، چرا که در تمامی ادوار زمانی مورد جستجو قرار می گیرد و موضوعیه که کهنه نمیشود.
چرا اسمش تولید محتوای همیشه سبز است؟
همانطور که از نام آن پیداست، محتوای همیشه سبز پایدار و ماندگار است و تاریخ انقضا ندارد. این اصطلاح از نام درختان کاج گرفته شده است که سمبل جاودانگی هستند و در تمام فصول سال برگهای سبز دارند، بر خلاف درخت هایی که در فصول مختلف یا رنگ آن ها تغییر می کند یا دچار ریزش برگ هایشان می شوند.
3 دلیل برای اهمیت محتوای همیشه سبز
آیا به این فکر کردهاید که اصلاً چرا محتوای همیشه سبز را روی وبسایت داشته باشیم؟ به این 3 دلیل محتوای سبز اهمیت دارد:
- ترافیک جستجوی بیشتری به وبسایتتان هدایت میشود؛
- با بهینهسازی محتوایتان برای موتورهای جستجو (سئو)، سایتتان جایگاه خوبی در صفحات جستجو خواهد داشت؛
- ممکن است وبلاگنویسان یا کسبوکارهای مرتبط به کسبوکارتان به مطلبتان لینک بدهند و به این ترتیب بازدید از صفحهتان بیشتر خواهد شد؛
چه محتوایی همیشه سبز به حساب نمیآید؟
قبل از شروع نوشتن یک محتوای همیشه سبز، باید بدانید که چه نوع محتوایی، محتوای همیشه سبز به حساب نمیآید. تشخیص این دو محتوا از یکدیگر باعث میشود در انتخاب موضوعات و مقالات خود حساسیت بیشتری به خرج دهید.
- مقالات خبری: مقالات خبری هرگز نمیتوانند همیشه سبز باشند زیرا این نوع محتوا تاریخ انقضا دارد و ارزش خود را از دست میدهد. ممکن است یک فردی که دنبال خبر خاصی باشد، خبر شما را بخواند اما این نوع محتوا، ترافیک منظمی را به سایت شما وارد نمیکند.
- مقالات آماری: نوع دیگری از محتوا که همیشه سبز به حساب نمیآیند، محنواهای آماری است. این نوع محتواها که به ارائه اطلاعات آماری در یک بازهی زمانی خاص میپردازند بعد از مدتی منقضی میشوند، زیرا با گذشت زمان آمار جدیدی جایگزین آن میشود.
- مقالات ترند شده: مقالاتی که به ترندهای روز میپردازند و یا در بازههای زمانی خاص ترند میشوند، جز مقالات سبز به حساب نمیآیند. به عنوان مثال مقالاتی که مخصوص فصل زمستان است و در آن فصل کاربرد دارند، مخصوص همان فصل است و در زمانهای دیگر سال خوانده نمیشوند.
این محتواها شاید در هنگام نوشتن طی دورهای کوتاهمدت محبوب باشند، اما زودگذر هستند و پس از اینکه دوره آنها گذشت، دیگر کسی سراغشان نمیرود. بنابراین این محتواها همیشه سبز محسوب نمیشوند.
حالا بیایید ببینیم چه محتوایی همیشه سبز است.
محتوای سبز در چه قالبهایی نوشته میشود؟
- محتواهایی که به یکی از اشکال زیر نوشته میشوند میتوانند همیشه سبز باشند:
- محتواهایی که موضوعی را بهشکل فهرستوار ارائه میکنند؛
- محتواهایی که نکاتی را درباره موضوعی بیان میکنند؛
- محتواهایی که عنوان آنها با کلمه «چطور» یا «چگونه» آغاز میشود؛
- محتواهایی که محصولی را نقد و بررسی میکنند؛
- محتواهایی که در قالب برخی از انواع ویدئوها یا اینفوگرافیک تهیه شدهاند.
البته این بدان معنا نیست که اگر محتوا را در چنین قالبهایی بنویسید خودبهخود محتوای همیشه سبز خواهید داشت، بلکه بدان معناست که این قالبها بیشتر از سایر مدلها در تهیه محتواهای ماندگار به شما کمک میکنند.
5 قالب محتوای همیشه سرسبز که باید بدانید
تا الان فهمیدیم محتوای همیشه سبز چیست و با اهمیت استفاده از این فرمت محتوا آشنا شدیم؛ در ادامه به بررسی 6 مثال از محتوای همیشه سبز می پردازیم تا با نوشتن این نوع محتواها آشنا شویم.
1. راهنمای چگونه
راهنمای چگونه یکی از رایج ترین قالب های محتوای همیشه سبز به شمار می آید. در این قالب محتوایی، شما وظیفه دارید محتوایی تولید و منتشر کنید که راه حل انجام یک مسئله را به مخاطبانتان ارائه کند. بهتر است دایره پاسخگویی به سوالات مخاطبانتان را وسیع در نظر بگیرید تا بتوانید مخاطبان بالقوه کسب و کارتان را شناسایی کنید.
مقاله زیر از این فرمت محتوایی استفاده کرده:
2. راهنما مبتدی
قرار نیست همه حرفه ای باشند، اما توجه داشته باشید که افراد بالاخره از نقطه ای باید شروع کنند. بنابراین در سایت های کانتنت سعی کردم ابتدا از مقالات مبتدی بنویسم و کم کم سطح مقالات رو ارتقا بدم.
این نوع محتوای همیشه سبز در وب سایت ما نقطه شروع و ورود به حرفه کسب و کار اینترنتی و بازاریابی اینترنتی را ارائه می دهد. البته محتوای این قالب محتوایی باید مفید و صادقانه و بدور از هرگونه کلیشه ای باشد.
این فرمت محتوایی می تواند نقش بسیار زیادی در یادگیری و تبادل اطلاعات داشته باشد. اگر می خواهید مطلبی را به دیگران آموزش دهید باید خودتان درک عمیقی از آن داشته باشید.
نمونه راهنمای مبتدی:
3. چک لیست و آموزش
موضوع محتوای همیشه سبز در این بخش به صورت کامل از عنوان آن مشخص است. به این صورت که شما می توانید لیستی از موارد کاربردی و مطرح در هر زمینه ای طراحی کنید تا مردم با استفاده از آن مطالبی را آموخته و راهنمایی شوند که چطور به صورت هدفمند، انتخاب های درست و دقیقی داشته باشند.
4. پاسخ به سوالات متداول
این نوع محتوای همیشه سبز می تواند بسیار مفید باشد. در واقع با مشخص کردن سوالات مخاطبانتان و پاسخ به آنها به نوعی محتوای آموزشی تولید کرده اید که برای کاربران بسیار ارزشمند است. حتما این نوع محتوا را بروز کنید. گاهی اوقات اطلاعات غلط در این قالب محتوای همیشه سبز می تواند برایتان گران تمام شود.
5. در مورد بهترین ها
اگر به عنوان یک بازاریاب بتوانید بهترین ها در حوزه فعالیتتان را شناسایی و آنها را بررسی و یا در موردشان مطلب بنویسید، می توانید ترافیک پایداری را به سایتتان روانه کنید.
توجه داشته باشید برند هایی را انتخاب کنید که به نوعی با کسب و کارتان مرتبط هستند و سراغ کلمات نامرتبط با جستجوی بالایی نروید.
در ادامه نمونه ای از محتوای همیشه سبز با قالب بهترین ها که در سایت های کانتنت منتشر شده است را می توانید بررسی کنید.
6. در مورد ابزارها و یا منابع حوزه فعالیتتان بنویسید.
این قالب محتوای همیشه سبز افرادی را هدف می گیرد که به صورت تخصصی حوزه فعالیتتان را دنبال می کنند. البته ممکن است کسب و کارهای محدودی وجود داشته باشند که این قالب محتوای همیشه سبز را پوشش دهند.
مقاله زیر نمونهای از این قالب همیشه سبز هست که در های کانتنت منتشر شده.
ایدههای بیشتر برای نوشتن محتوای همیشه سبز
- چطور بهترین محصول را انتخاب کنیم؛
- چطور کاری را در طول زمان انجام دهیم؛
- فهرست بهترین ابزار رایگان و پولی سئو؛
- بهترین کتابها برای هدف خاص؛ (مثلا بهترین کتاب های دیجیتال مارکتینگ)
- اشتباهات رایج در یک صنعت خاص؛
- تاریخچه یک موضوع یا محصول؛
- «بزرگترین» یا «کوچکترین» از موضوع خاصی؛
- «بهترین» یا «بدترین» برای رسیدن به هدفی خاص؛
- واژهنامه جامع درباره یک موضوع؛
- هر چیزی که باید درباره «…» بدانید؛
- مطالب مشاورهای یا آموزشی؛
- مقالات تاریخی؛
معرفی برترین سایتهای همیشه سبز
در پایان بهتر است شما را با بزرگترین تولیدکنندگان محتوای همیشه سبز در جهان آشنا کنیم؛
- Wikipedia
- about.com
- answers.com
- wikihow
- imdb.com
- ehow.com
این سایتها بیشترین تعداد مقالههای همیشه سبز را در طیف وسیعی از موضوعات روز دارند. برای نمونه، ویکی پدیا برای بیشتر از نیمی از جستجوهای گوگل در اولین صفحه و جزو پنج نتیجه اول بالا میآید.
جمع بندی و سخن پایانی
تولید محتوای همیشه سبز (Evergreen Content) برای رشد و بقاء هر وبسایت ضروری است. در این مطلب سعی کردیم شما را با انواع محتوای همیشه سبز آشنا کنیم و اهمیت آن را توضیح دادیم. همچنین ایدههایی در اختیارتان قرار دادیم تا با کمک آن بتوانید محتوای سبز تولید کنید.
نظر شما دربارهی محتوای همیشه سبز چیست؟ آیا تاکنون با انتشار یک محتوای همیشه سبز توانستهاید ترافیک سایت خود را افزایش دهید؟ نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما و همراهان های کانتنت در زیر همین پست به اشتراک بگذارید.
محتوا های همیشه سبز واقعا نقش مهمی توی جذب کاربر توی مراحل مختلف دارن… چه توی اینستا چه توی سایت
ایده هایی که میدین واقعا کاربردی هست
بله دقیقا همینطوره
محتوای همیشه سبز با یه خورده سئو می تونه تو دراز مدت ترافیک روانه کنه و کهنه نشدنش دیگه عالیه