بروزرسانیشده در تاریخ 1400/05/21
همانطور که میدانید، ما برای راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی به هاست و دامنه نیاز داریم تا بتوانیم سایت موردنظرمان را برای کاربران نمایش دهیم. شما دو راه پیش رو دارید؛ اول می توانید از هاست های پولی استفاده کنید که در مقاله ای با عنوان “بهترین هاست” به معرفی برترین شرکت های هاستینگ ایران پرداختیم. راه دوم استفاده از هاست رایگان است؛ خیلی ها بخاطر مشکلات مالی قادر به خرید هاست نیستند و دنبال هاست رایگان هستند.
اکثر افرادی که از هاست های رایگان برای میزبانی سایتشان استفاده میکنند، از معایب و خطرات آن آگاه نیستند، وگرنه برای سایت اصلیشان هیچوقت هاست رایگان نمیگرفتند. در این مقاله قصد داریم به معرفی برخی از مزایا و معایب استفاده از هاست رایگان و چندین ارائه دهنده هاست رایگان خارجی و ایرانی بپردازیم. پس اگر دنبال هاست رایگان هستید، خواندن این مقاله خیلی کمککننده خواهد بود.
پیشنهاد من برای شما اینکه برای سایتهای تستی از هاست رایگان استفاده کنید!
هاست رایگان چیست؟
هاست یک بخشی از سرور است که تمام فایلهای مربوط به وبسایت در آنجا قرار میگیرد یا به اصطلاح میزبانی میشود. اگر آشنایی زیادی با واژهی هاست ندارید پیشنهاد میکنم ابتدا سری به مقالهی هاست چیست؟ بزنید!
احتمالا در وبگردی هایتان با عبارت هاست رایگان سروکار داشته اید. آیا ممکن است شرکتهای هاستینگ این همه هزینه برای تهیه سرور، دیتاسنتر، نگهداری و تعمیر سرورها پرداخت کنند و کلی انرژی مصرف شود و در نهایت این خدمات به صورت رایگان در اختیار ما قرار گیرد؟
پاسخ بله است!!! هاست رایگان وجود دارد، اما نه به همان کیفیت و امکاناتی که هاست های پولی فراهم می آورند. قدیما گفته اند هرچقدر پول بدی همان قدر آش می خوری، این موضوع در مورد هاست هم صدق می کند. هاست هایی که رایگانند، در مقابل هاستهایی که خریداری میشوند، از لحاظ سرعت، فضای هاست، پشتیبانی و این موارد تفاوتهای چشمگیری دارند که در ادامه، با مزایا و معایب استفاده از هاست رایگان آشنا میشویم.
مسلما هاستینگ هایی که امکان ارائه هاست رایگان دارند؛ یک هدف مهم پشتش هست! بهترین حالتی که می توان تصور کرد، اینکه شما به عنوان یک کاربر وسوسه می شوید تا از هاست رایگان استفاده کنید. بعد از مدتی که کارتان را شروع کردید احساس کمبود هایی می کنید، در اینجا تبلیغاتی به شما ارائه می شود، که با ارتقاء حساب خود از رایگان به پولی از شر محدودیت ها خلاص می شوید و شما هم فورا یکی از گزینه های پیشنهادی پولی را انتخاب کرده و حسابتان را ارتقاء می دهید. ?
مزایای هاست رایگان کدامند؟
در اینجا به مزایای استفاده از هاست رایگان میپردازیم که در پایان، میتوانید در مورد استفاده کردن یا نکردن از آن، تصمیم بهتری بگیرید. هرچند پیشنهاد خود ما این است که از هاست رایگان استفاد نکنید، با اینحال چندین مزایا دارد که در ادامه به آنها اشاره میکنم.
1. رایگان بودن
بزرگترین مزیت هاست رایگان، همین رایگان بودن آن است! قطعاً افراد زیادی برای کاهش هزینهها، به دنبال هاست رایگان هستند تا بتوانند سایتشان را بر روی آن بارگذاری کنند.
خیلی ها می پرسند بهترین هاست رایگان را از کجا بگیریم؟ واقعیت اینکه بهترینی وجود ندارد. شاید بعضی از شرکت های ارائهدهندهی هاست رایگان امکانات بیشتری را نسبت به دیگر شرکتها در اختیار کاربر قرار دهند، با اینحال، اگر معایب استفاده هاستینگ رایگان را در ادامه بخوانید، میبینید که بعید است بهترینی در این زمینه وجود داشته باشد.
2. بهبود مهارت برنامهنویسی
اگر شما یک برنامهنویس باشید، برای اجرای کدهای خود به یک سرور نیاز خواهید داشت. عموما این نیاز برنامهنویسها توسط سیستمهای سرور مجازی مثل زمپ حل میشود. اما برای اجرای آنلاین کدها قطعاً استفاده از یک هاست رایگان بسیار مناسب تر خواهد بود.
شما با یک هاست رایگان میتوانید تمامی طراحی و کدهای خود را آپلود کرده و در قالب یک وبسایت واقعی به آن نگاه کنید! و میتوانید از دوستان یا کارفرمای خود بخواهید آن را ببینند و مشکلاتتان را با آن ها به اشتراک بگذارید درحالی که اگر کدها در سیستم خود شما باشند، دیگران به آن دسترسی نخواهند داشت.
3. انجام تست و دریافت بازخورد رایگان
شما با هاست رایگانی که در اختیار دارید، میتوانید تستهای رایگانی را برای یادگیری کار با قسمتهای مختلف هاست، نصب قالب ها، عملیات سئو و … انجام دهید. شما این امکان را دارید تا بتوانید قبل از اینکه از هاست اصلی (هاستی که میخواهید بخرید) استفاده کنید، بتوانید با قسمتهای مختلف هاست رایگان کار کنید. مثلاً کار با قسمت آپلود فایل، ایمیلها و … را به خوبی یاد بگیرید تا بعداً بتوانید از هاست اصلی به خوبی استفاده کنید.
مقاله پیشنهادی: هاست دانلود
معایب هاست رایگان کدامند؟
با وجود مزیت هایی کم هاست رایگان، معایب متعددی هم وجود دارند، که باعث شده تا توصیه شود، اگر قصد برپایی یک سایت حرفهای دارید، بهتر است از فکر استفاده از هاست رایگان درآیید!
1. محدودیت فضای هاست و پهنای باند
خیلی از هاست های رایگان محدودیت هایی برای کاربران اعمال کرده اند، کند بودن هاست، فضای هاست را کم کرده اند، یا اینکه پهنای باند محدودی برای آنها در نظر گرفته اند. اینا در ابتدای کار چندان به چشم نمی آیند، اما با گذشت زمان که کاربران سایت افزایش یافت مشکلات کاملا خودنمایی می کنند. از اینجاست که ایده ارتقاء هاست به ذهنتان خطور می کند.
2. وجود تبلیغات مزاحم
اکثر شرکتهایی که هاست های رایگان ارائه میدهند، پس از اینکه شما سایتتان را راهاندازی میکنید، این امکان برای آنها وجود دارد که بدون اجازه شما، تبلیغات دلخواهشان را روی سایت شما نمایش دهند و شما هم هیچ کنترلی روی آنها ندارید، چراکه در زمان ساخت اکانت، این شرایط را پذیرفتهاید!
به هر حال تبلیغات هم یکی از راههای خوب برای درآمدزایی است و شرکتهای هاستینگ، در ازای میزبانی رایگانی که در اختیار شما قرار میدهند، تصمیم میگیرند که با نمایش تبلیغات بر روی وبسایت شما، درآمدی هم داشته باشند.
3. عدم پشتیبانی مناسب
یکی از دلایل مهمی که نباید از هاست رایگان استفاده کنید، پشتیبانی است. این موضوع بسیار بااهمیت است؛ چرا که در هاست باکیفیت شما در هر ساعت از شبانهروز که مشکلی برای وبسایت پیش بیاید پشتیبان ها در دسترس هستند و خیلی زود وارد عمل شده و مشکل را رفع می کنند. اما در یک هاست رایگان اینطور نیست. فرض کنید مدت طولانی سایت تان از دسترس خارج شده در این زمان هیچکس پاسخگوی شما نخواهد بود!
به یاد داشته باشید حتی اگر بهترین هاست را هم تهیه کرده باشید، باز هم مشکلاتی به وجود می آیند. قطعاً زمانی که برای این نوع هاست هزینهای پرداخت نمیکنید، نباید توقع داشتن پشتیبانی به موقع هم داشته باشید.
4. آپتایم پایین
یک مورد مهم از معایب هاست رایگان، پایین بودن آپتایم است. یعنی در زمانهای مختلف وبسایت شما از دسترس خارج میشود! هیچ شرکت هاستینگی آپتایم 100% ندارد اما بسیاری از هاستینگها آپتایم بالای 99% را ارائه میدهند که این آپتایم بسیار مناسب است.
5. تأثیر منفی روی سئوی سایت
ممکن است بگویید هاست چه ارتباطی با سئو دارد؟! اما واقعیت اینکه چون هاست در سرعت سایت، پایداری، امنیت و … آن موثر است قطعاً در سئو هم تاثیر بسزایی دارد.
به عنوان مثال یکی از فاکتورهایی که تأثیر زیادی روی بحث سئو دارد، سرعت سایت است. هاست های رایگان بخاطر منابع سختافزاری و نرمافزاری ضعیف سرعت پایینی دارند، از اینرو یک فاکتور منفی برای سئو سایت است.
مقاله پیشنهادی: آیا هاست روی سئو سایت تاثیرگذار است؟
6. امنیت پایین
اگر حفظ اطلاعات وبسایت و کاربران برای شما مهم است، بهتر است هاست رایگان را فراموش کنید. عموما هاست های رایگان روی سرورهای اصلی شرکت نیستند، پس لزومی هم ندارد هزینه های زیادی برای حفظ امنیت آن بکنند!
به پیشنهاد من دنبال یک هاست معتبر باشید. شرکتهای هاستینگ در قبال هزینهای که دریافت میکنند، امنیت خوبی را برای سایت تان فراهم میکنند، درحالی که هاستهای رایگان امنیت خوبی ندارند و اغلب مورد حمله هکرها قرار میگیرند.
7. از دست دادن اعتبار
قطعاً یک سایت معتبر در یک هاست مجانی با کیفیت پایین میزبانی نمیشود. فرض کنید شما در یک هاست رایگان که مدام از دسترس خارج میشود، یا با یک دامنه تبلیغاتی در حال فعالیت هستید، سرعتی در حد حلزون دارید. با این اوضاع، چگونه انتظار دارید بازدیدکنندگان سایت به شما اعتماد کنند؟!
8. محدودیت در سختافزار و منابع
همانطور که گفتم، شرکتهای هاستینگ برای تهیه سرور، دیتاسنتر و نگهداری آنها هزینههای زیادی میکنند. بنابراین قراردادن بخش زیادی از این منابع به طور رایگان برای این شرکتها بصرفه نیست.
از اینرو منابعی که در هاست رایگان در اختیار دارید عملا در پایین ترین سطح ممکن خواهد بود که در بیشتر مواقع باعث می شود تا سایت از دسترس خارج شود و عملا هیچ فرقی با یک سایت نابود شده نخواهد داشت.
معرفی 4 سرویس هاست رایگان خارجی
معمولاً این شرکتها ارائه دهنده هاست رایگان، مسئولیتی در قبال سایت شما ندارند.
1.freehosting
شرکت فری هاستینگ به میزان نامحدودی پهنای باند و فضای هاست تا 10 گیگ را در اختیار کاربران قرار می دهد که قابل توجه است.
ویژگیهای فری هاستینگ
- فضای هاست: 10GB
- پهنای باند: نامحدود
- نوع پنل مدیریتی: Cpanel
- تعداد وب سایت مجاز برای هر کاربر:1
- تبلیغات: ندارد
2.UHostFull
این شرکت پا را فراتر نهاده و علاوه بر پهنای باند نامحدود امکان استفاده کاربر از فضای هاست نامحدود را نیز فراهم کرده است.
ویژگیهای یو هاست فول
- فضای هاست: نامحدود
- پهنای باند: نامحدود
- نوع پنل مدیریتی: Proprietary
- تعداد وب سایت مجاز برای هر کاربر:1
- تبلیغات: ندارد
3. 5gbfree
همانطور که از نامش پیداست به هر کاربر 5GB فضای هاست رایگان ارائه می دهد.
ویژگیهای 5 گیگ فری
- فضای هاست: 5GB
- پهنای باند: 20GB
- نوع پنل مدیریتی: Cpanel
- تعداد وب سایت مجاز برای هر کاربر:1
- تبلیغات: ندارد
4.infinityfree
هاست رایگانی که این سایت در اختیار شما قرار میدهد دارای مشخصات خوبی است. اما باز هم تأکید میکنم که حتماً دقت داشته باشید که معمولاً این شرکتها، مسئولیتی در قبال سایت شما ندارند.
ویژگیهای انفنتی فری
- فضای هاست: نامحدود
- پهنای باند: نامحدود
- نوع پنل مدیریتی: Cpanel
- تعداد وب سایت مجاز برای هر کاربر:1
- تبلیغات: ندارد
- ارائه گواهی SSL رایگان
معرفی 3 تا از بهترین هاست های رایگان ایرانی
چندین شرکت ایرانی هم امکان دسترسی کاربران به فضای هاست را فراهم کرده اند، در این بین می توان به موارد زیر اشاره کرد.
1. Gigfa
یکی از نخستین شرکت هایی که در ایران اقدام به ارائه هاست رایگان کرد، گیگفا است. امکاناتی که این هاستینگ برای کاربرانش در نظر گرفته از این قرارند:
ویژگیهای گیگفا
- ارائه 5.5 گیگ فضای میزبانی رایگان
- 200 گیگ پهنای باند
- امکان استفاده از 50 دامنه
- امکان تعریف 50 دیتابیس
- کنترلپنل Cpanel
- و…
2. XZN
این سرویس هم دارای میزبانی رایگان مناسبی است که البته در کنار آن، انواع دیگر هاست را میفروشد. امکاناتی که این هاستینگ برای کاربرانش در نظر گرفته از این قرارند:
ویژگیهای ایکس زد ان
- 1 گیگابایت فضا
- 100 گیگابایت پهنای باند
- 1 عدد دیتابیس
- قابلیت اتصال 1 عدد دامنه
- 1 عدد سابدامین
3. Cpanel
سی پنل یکی دیگر از شرکت های ارائه دهنده هاست رایگان است که تنها برای دامنه های ملی ایران (پسوند IR) این امکان فراهم است.
ویژگیهای سی پنل
- 100 مگابایت فضا
- 1 گیگابایت ترافیک ماهیانه
- آخرین نسخه سیپنل
- 2 عدد سابدامین
- 1 عدد دیتابیس
- قابلیت اتصال 1 عدد دامنه
- و …
پیشنهاد ما در مورد استفاده از هاست رایگان
سعی کنید تا جایی که امکانش هست، از هاست رایگان برای سایت اصلیتان استفاده نکنید. شما قرار است سایتی راهاندازی کنید که برایتان درآمدزایی داشته باشد و خرید هاست و دامنه سرهم 200 تومن هزینه دارد. من یک سال اولی که های کانتنت را راه اندازی کردم تنها هزینه ای که داشت 100 تومن برای دامنه و هاست دادم تمام! اگر شما هم واقعا میخواهید جدی کسب و کارتان را شروع کنید از هاست های پولی استفاده کنید تا دیگر استرس از دستدادن اطلاعاتتان را نداشته باشید و امنیت کامل به سر ببرید.
پیشنهاد میکنم که از هاست های رایگان تنها برای مواردی مانند ساخت سایت تستی استفاده کنید. هاست رایگان برای سایت تستی یک باید هست.
مقاله پیشنهادی: بهترین سایت خرید دامنه
سؤالات متداول در مورد استفاده از هاست رایگان
چند سوال متداول که شاید سوال شما هم باشد.
آیا هاست روی سئوی سایت تاثیرگذار هست؟
بله قطعا تاثیرگذار هست! هاست از جمله مواردی است که بر روی سئوی سایت نقش موثری دارد. مثلا هر چه سرعت بارگذاری سایت بیشتر باشد، از نظر سئو رتبه بهتری دارد. یا همیشه در دسترس بودن سایت؛ هاست هایی که کیفیت بالاتری دارند و همیشه در دسترس هستند یک مزیت محسوب می شوند.
هاست رایگان به درد چه سایت هایی میخورد؟
هاست رایگان بیشتر برای سایتهای تستی استفاده میشود. مثلاً اگر ما قصد داشته باشیم سئو را یاد بگیرم و هی A/B test کنیم در این حالت یک هاست رایگان با دامنه ir بهترین انتخاب هستند.
هاست رایگان خارجی بهتر است یا ایرانی؟
در اینکه کدام یک از فضاهای هاست رایگان، مناسب شما است بنا به نیازتان باید معیارهای متعددی را بررسی کنید، تا بهترین گزینه را بیابید. بسیاری از کاربران ترجیح می دهند، تا به دلیل پهنای باند و فضای هاست بیشتر از سرویس های خارجی استفاده کنند. اما برخی معتقدند که هاست های ایرانی به دلیل نزدیک بودن سرورها به کاربران ایرانی سرعتشان بیشتر است. البته این موضوع در مورد هاست های رایگان چندان صدق نمی کند.
برای درک بهتر هاست ایران یا خارج پیشنهاد می کنم مقاله هاست ایرانی یا خارجی کدام بهتر است؟ را بخوانید
آیا هاست رایگان همیشگی وجود دارد؟
به طور قطعی نمیتوان گفت هاستهایی که به صورت رایگان ارائه میشوند همیشگی هستند یا خیر. چراکه اکثر این هاستینگها، هر زمان که بخواهند میتوانند هاست را از حالت رایگان به پولی تغییر دهند.
سخن پایانی
به انتهای مقاله مزایا و معایب هاست رایگان رسیدیم؛ امیدوارم این مقاله مورد پسندتان قرار گرفته باشد و با استفاده از آن بتوانید از مزایا و معایب هاست های رایگان آگاه شده باشید و در نهایت با دید بازتری تصمیم نهایی خود را در استفاده از هاست رایگان بگیرید. آیا شما تاکنون از هاست رایگان استفاده کرده اید؟ تجربیات خود را با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید. در هفته پیش رو به بررسی بهترین هاست وردپرس خواهیم پرداخت.
خوشحالم که براتون مفید بوده
ممنون بابت کامنت خوبتون