بیوگرافی مانوئل اوهانجانیانس

بیوگرافی مانوئل اوهانجانیانس بنیان‌گذار ایسمینار

خواندن این مطلب 5 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1403/03/07

 مانوئل بنیان‌گذار ایسمینار و یک فعال اکوسیستم استارتاپ در ایران است. او متولد سال ۶۷ در گرگان بوده و در ۸ سالگی پدرش را از دست داد و به همراه مادر و خواهرش زندگی می‌کردند. در این مطلب می‌خواهیم کمی در مورد مانوئل اوهانجانیانس بیشتر بدانیم.

خاطرات کودک مانوئل اوهانجانیانس

تنها خاطره‌اش از پدرش این است که یک بار از کیف مادرش بدون اجازه پول برداشت و او برخورد جدی با مانوئل کرد! از آن روز به بعد حتی کیف همسرش را هم بدون اجازه باز نمی‌کند! مانوئل می‌گوید برخلاف پدرم که یک فرد فنی بود من اصلاً این ویژگی را ندارم.

مانوئل در دوران کودکی دوستان زیادی نداشت و تنهایی بازی می‌کرد. با ورود کامپیوتر به ایران مانوئل علاقه زیادی به کار کردن با آن پیدا کرد.

دوران تحصیل مانوئل اوهانجانیانس

ویژگی اصلی خانواده مانوئل اخلاق و ادب بوده و هست. ازاین‌رو دوران مدرسه مانوئل با آرامش طی شده؛ مانوئل عاشق درس ادبیات بود و همیشه نمرات عالی در این درس می‌گرفت.

بهترین خاطره مانوئل از دوران مدرسه‌اش گلزنی در فینال مسابقات فوتبال و قهرمانی تیم مدرسه است و او شادی خاص معلمش در آن بازی را هنوز به یاد دارد؛ اما مانوئل می‌گوید خیلی گذشته را به یاد نمی‌آورد و همیشه نگاهش روبه‌جلو است.

آشنایی مانوئل با کامپیوتر

سال ۸۰ عموی مانوئل که وضع مالی خوبی داشت برای فرزندش کامپیوتر خرید و مانوئل هر بار که به خانه عمویش می‌رفت خودش را با کامپیوتر مشغول می‌کرد. آن سال‌ها توانایی مالی خانواده مانوئل اجازه نمی‌داد که برای خودش یک کامپیوتر داشته باشد تا اینکه به واسطه مهاجرت عمویش به کانادا کامپیوتر او به مانوئل رسید! و او از این اتفاق بسیار خوشحال بود 🙂

از آن سال به بعد او وارد دنیای کامپیوتر شد و از راه وبلاگ‌نویسی و تبلیغات درآمد داشت. بر خلاف پسرعمه‌اش که یک کامپیوتر سطح بالایی داشت کامپیوتر مانوئل معمولی بود؛ اما او پول بیشتری می‌ساخت.

مانوئل

علاقه مانوئل به داشتن برند ماندگار

مانوئل از همان سال‌های نوجوانی علاقه زیادی داشت که یک برندی از خودش بسازد. از همان سال‌ها برندهای مثلی مانو پروداکشن و مانو تیم برای خودش داشت و همیشه در کارهایی که می‌کرد (ادیت فیلم، وبلاگ‌نویسی‌ها و…) لوگو و برند خودش را در آن کار قرار می‌داد.

اولین تجربه جدی کسب‌وکار مانوئل اوهانجانیانس

اولین تجربه کسب‌وکاری مانوئل در سال ۸۳ و با بازاریابی لوازم‌التحریر رقم خورد. آن سال‌ها او از بندر ترکمن به گرگان می‌رفت و بازاریابی انجام می‌داد و اولین سفارشش را به مبلغ ۲ میلیون تومان گرفت که یک تجربه بزرگی برایش حساب می‌شد. او در سال ۸۵ به‌خاطر گذران زندگی و برخلاف علاقه و توانایی‌هایش وارد کارهای فنی مثل جوش‌کاری، فرزکاری و… شد.

نکته: در سال ۸۵ او به همراه خانواده‌اش به تهران مهاجرت می‌کند. مانوئل تا سال ۸۹ با همان کامپیوتر پیش رفت و کار کرد! و در نهایت در سال ۹۰ یک لپ‌تاپ خرید.

قبولی در کنکور و داستان‌های کاری مانوئل اوهانجانینانس

در سال ۸۶ در کنکور و رشته مهندسی صنایع قبول شد. آن سال‌ها به کمک عمویش درس خواند و کارهای مختلفی هم انجام داد. از سرپرست ساختمان و کارگری ساختمان تا کار در کافی‌شاپ، سوپرمارکت و کارگاه تولیدی! تا اینکه به واسطه یکی از اساتیدش به کار مرتبط با مهندسی صنایع در شرکت داروپخش معرفی شد. برای اینکه به مصاحبه شغلی برود باید رزومه‌ای از خودش ارائه می‌داد و اینجا وبلاگ‌نویسی به کمکش آمد و او استخدام شد.

با استخدام در آن شرکت او به سمت یادگیری طراحی سایت و برنامه‌نویسی رفت. اما دلش می‌خواست پروژه‌های مرتبط با تحصیلش را هم انجام دهد و وارد پروژه بازطراحی استراتژی سازمان ایدرو شد.

ورود به این پروژه باعث شد مانوئل به تکاپو بیفتد و بیشتر یاد بگیرد و این اتفاق شروع ورود او به حوزه مشاوره مدیریت بود. تا اینکه در سال ۹۲ وارد مجموعه کاله شد.

مانوئل می‌گوید تمام تجربیات کاری من در خلق ایسمینار کمک زیادی کرد. در ادامه وارد داستان ایسمینار می‌شویم.

داستان تولد ایسمینار

داستان ایسمینار

در سال ۹۲ به جای مدیرعامل شرکتی که در آن کار می‌کرد در کلاس‌های دانشگاهی او در رشته فناوری اطلاعات شرکت می‌کرد. تمام کلاس‌ها به شکل مجازی برگزار می‌شد. نحوه برگزاری کلاس‌ها برایش جذاب بود و او شروع کرد به تحقیق در مورد این شیوه برگزاری کلاس و با وبینار َآشنا شد.

طی تحقیقاتش متوجه شد که در ایران هیچ وبسایتی وجود ندارد که کلاس‌های آنلاین را یک جا منتشر کند و در نهایت تصمیم گرفت یک وب‌سایت با عنوان مرجع برگزاری وبینار در ایران داشته باشد. او سایتش را راه‌اندازی و اولین وبینار را برگزار کرد. برگزاری وبینار نیاز به دانش بازاریابی و مذاکره و توانمندی‌هایی داشت که او در این سال‌ها در کارهای مختلفی در خودش ساخته بود.

بعد از برگزاری چند وبینار رایگان تصمیم گرفت وبینارهای پولی را هم برگزار کند. در آن سال ایسمینار مخاطب زیادی جذب کرد؛ اما به دلیل اینکه مانوئل می‌خواست ازدواج کند روند کار ایسمینار کند پیش می‌رفت و تصمیم گرفت با دوستش و خواهرش کار را ادامه دهد.

از سال ۹۲ تا ۹۳ مانوئل سال‌های سخت و پرفشاری را طی کرد و تمام کارهای وبینارها را به تنهایی انجام می‌داد. اما از ۹۳ به بعد همدلی تیم ۳ نفره آن‌ها بسیار به رشد کار کمک کرد.

انگیزه مانوئل برای ادامه دادن این بود که او همیشه می‌خواست برای خودش کار کند و مستقل باشد. به همین خاطر تمام تلاشش را برای رشد ایسمینار کرد و حتی انرژی‌های منفی اطرافیانش هم در این مسیر او را منصرف نکرد. او خودش را آدم تنبلی می‌داند؛ اما به قول خودش تنها چیزی که در آن تنبلی نمی‌کند کارهای ایسمینار است!

داستان مهاجرت و فروش ایسمینار

در سال ۹۵ به خاطر وجود شرایطی برای ارامنه مانوئل می‌توانست به همراه خانواده‌اش به امریکا مهاجرت کند. تمام کارهای اداری‌اش را کرد و تصمیم گرفت که دارایی‌هایش را به دلار تبدیل کند.

در حین تبدیل دارایی‌ها به ایسمینار رسید و از آن جایی که ایسمینار به سود نرسیده بود و فقط هزینه‌هایش را در می‌آورد؛ ۹۰ درصد آن را به قیمت ۱۲۰ میلیون تومان فروخت! آن روز وقتی قسط اول ایسمینار را دریافت کرد به شدت خوشحال بود و این پول را خرج مهمانی و سفر و خرید و… کرد! تا اینکه موعد قسط دوم رسید و خریدار ناراضی بود و درخواست عودت وجه و خسارت داشت!

این اتفاق باعث شد مانوئل همراه خواهر و همسرش تصمیم بگیرند تمام وقت برای ایسمینار وقت بگذارند. مانوئل و همسرش از کارشان بیرون آمدند و داستان شروع شد. اوایل فشار مالی زیادی تحمل کردند تا اینکه در مرکز نوآوری امیرکبیر پذیرفته شدند. ابتدای سال ۹۸ جذب سرمایه کردند و داستان جدید و جدی ایسمینار از آن جا شروع شد.

مقالات بیوگرافی مرتبط: عادل طالبیعلی حاج محمدی

حرف آخر از زبان مانوئل اوهانجانیانس

هر مسیر که شروع می‌کنید انتظار یک جاده مستقیم و هموار نداشته باشید. مسیر شما در هر کاری مثل ترن هوایی است و پیچ‌وخم‌های زیادی دارد.

هر موقع شکست خوردید به این فکر کنید که انتهایش چه می‌شود! به این نتیجه می‌رسید که بدترین اتفاقات یک روز فردا تمام می‌شود!

حرف مانوئل اوهانجانیانس

5/5 - (2 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *