تفاوت هاست اشتراکی با هاست اختصاصی

تفاوت هاست اشتراکی با هاست اختصاصی در چیست؟

خواندن این مطلب 5 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1402/04/17

شما که میخواهید یک کسب و کار اینترنتی داشته باشید، تهیه هاست اولین قدمی است که برای راه اندازی سایت‌تان باید بردارید. اگر شما آشنایی چندانی با انواع هاست ها و ویژگی های مختلف هر یک از آنها نداشته باشید، ممکن است در هنگام انتخاب هاست خود دچار سردرگمی شوید و سوالات زیادی ذهن تان را درگیر کند. قبل از هر چیزی باید بدانید هاست اشتراکی و اختصاصی چیست و چه ویژگی هایی دارند؟ کدام یک برای چه سایتی مناسب هستند؟ ما قبلا در مقاله بهترین هاست هاستینگ های برتر ایران را بررسی کرده‌ایم که تمام این شرکت ها، هاست اشتراکی و هاست اختصاصی را ارائه می کنند.

کلآ 3 مدل هاست داریم که شما می توانید بسته به نوع وب سایت و نیازتان یکی از هاست ها را انتخاب کنید:

۱- هاست اشتراکی
۲- سرور مجازی (vps)
۳- سرور اختصاصی

اینجا تعریف مختصری از سرور مجازی داشته باشیم؛ در این مقاله در مورد سرور مجازی صبحت نمی کنیم در آینده نزدیک به صورت تخصصی به بررسی سرور مجازی می پردازیم.

سرور مجازی سرویسی است بین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی، در این نوع هاست همچنان سخت افزار سرور بین استفاده کننده گان از VPS به اشتراک گذاشته می شود. اما با استفاده از تکنولوژی مجازی، پارتیشن بندی می شود که هر پارتیشن منابع اختصاصی خودش را دارد و می تواند تقریبا مانند یک سرور اختصاصی کامل پیکربندی شود. برای آشنایی بیشتر با این سرویس به مقاله بهترین سایت خرید سرور مجازی مراجعه کنید.

ابتدا تعریفی از هاست اشتراکی و هاست اختصاصی داشته باشیم و در ادامه به مزایا و معایب شان می پردازیم.

مقایسه هاست اشتراکی و سرور اختصاصی

هر دو این هاست ها وظیفه ذخیره و حفظ اطلاعات سایت شما را برعهده دارند و طرز کار آنها یکی است. اما هاست اشتراکی و اختصاصی ویژگی های مربوط به خودشان را دارند که سبب تفاوت آنها شده است. مهمترین تفاوت هاست اشتراکی با هاست اختصاصی نوع ذخیره کردن اطلاعات وب سایت روی سرور است. در هاست اشتراکی یک سرور به چندین قسمت تقسیم شده و هر یک از این قسمت ها وظیفه میزبانی یک سایت مجزا را خواهند داشت. اما در هاست اختصاصی یک کاربر تمام فضای موجود روی یک سرور را دریافت می کند. در ادامه بیشتر در این باره صحبت می کینم تا شما تفاوت هاست اشتراکی و هاست اختصاصی را به خوبی درک کنید، و بهترین انتخاب را برای سایت‌تان داشته باشید.

مقاله پیشنهادی: بهترین هاست وردپرس

هاست اشتراکی چیست؟

همانطور که گفته شد در هاست اشتراکی یک سرور به چندین قسمت تقسیم شده و هر یک از این قسمت ها وظیفه میزبانی چندین سایت را خواهند داشت.

برای درک بهتر برای شما مثال می زنیم. یک اتوبوس واحد را در نظر بگیرید. این اتوبوس را می توان یک سرور دانست. همانطور که وظیفه اتوبوس رساندن مسافران به مقصد است، وظیفه سرور نیز رساندن اطلاعات یک سایت به مخاطبین است. حال روی هر یک از صندلی های این اتوبوس یک مسافر مشخص نشسته است. شما می توانید کل اتوبوس را به صورت اختصاصی در اختیار خود داشته باشید (سرور اختصاصی) یا اینکه آن را با چند نفر شریک باشید و اجازه دهید اتوبوس شما و چند نفر دیگر را به مقصد برساند.

هاست اشتراکی چیست

هاست های اشتراکی (سرورهای share)، سایت ها را محدود می کنند که به صورت لحظه ای بیش از حد مجاز از منابع سرور استفاده نکنند. منظور از منابع سرور، هارد دیسک، CPU، RAM، پهنای باند و غیره است. در صورتی که نیاز یک سایت بیش از حد زیاد است یعنی در روز چندین هزار بازدید کننده دارد یا فایل های سنگینی در سایت آپلود کرده باشد باید به دنبال خرید سرور مجازی یا خرید سرور اختصاصی باشد.

هاست اشتراکی مناسب سایت های کوچک تا متوسط با حجم نه چندان بالایی از کاربران است که نیاز به منابع بالایی از سرور ندارند و متوسط تعداد بازدیدکننده گان سایت آنها کم بوده و به عبارت دیگر ترافیک سایت شان عادی است.

مزیت اصلی هاست های اشتراکی هزینه پایین آنهاست. به خاطر اینکه منابع بین چندین سایت تقسیم می شود به همان نسبت هزینه کاهش می یابد. برای تعداد سایت هایی که می توان روی یک سرور میزبانی کرد استانداردی وجود ندارد و این عدد بسته به نوع سرویس، نوع سخت افزار، سایت ها و … می تواند متفاوت باشد.

مزیت دیگر هاست اشتراکی اینکه کاربران آن نیازی به داشتن اطلاعات فنی برای نگه داری و تنظیمات سرور ندارند و این مسئولیت بر عهده شرکت هاستینگ است. کاربران می توانند از طریق کنترل پنل (سی پنل یل دایرکت ادمین) که شرکت ارائه دهنده هاست در اختیار آنها قرار می دهد، سایت خود را مدیریت کنند.

مزایا هاست اشتراکی

  • هاست اشتراکی از قیمت پایین تری برخوردار است.
  • تنظیمات و نگه داری هاست های اشتراکی بر عهده شرکت های هاستینگ است، به همین خاطر نیازی به داشتن اطلاعات تخصصی زیادی نیست.
  • نیازی به تهیه لایسنس های مورد نیاز سرور نخواهید داشت.
  • نیازی به نصب و آپدیت سیستم عامل و کنترل پنل نیست.
  • و …

معایب هاست اشتراکی

از آنجایی که برای ارائه میزبانی اشتراکی، سرور میزبان به چندین قسمت جدا تقسیم می شود، منابعی که ارائه شده مشترک است. به عنوان مثال به دلیل ترافیک بالای وب سایت های قرار گرفته روی یک سرور، سرعت نیز به همان نسبت کاهش می یابد. البته اگر تعداد سایت هایی که روی سرور نگهداری می شوند کنترل شوند و اصطلاحآ سرور oversell (اورسل یعنی فروش بیش از حد مجاز) نباشد، دچار چنین مشکلاتی نخواهید شد.

هاست اختصاصی چیست؟

هاست اختصاصی همانطور که از اسمش معلوم است، نوعی سرور که منابع سخت افزاری آن فقط به شما اختصاص می یابد. این سرور با شخص دیگری به اشتراک گذاشته نمی شود. چنین سروری، کارایی و امنیت زیادی دارد. در مقابل برای تهیه هاست اختصاصی هزینه ی بیشتری باید پرداخت کنید.

اگر بخواهیم تفاوت هاست اشتراکی و سرور اختصاصی را با مثال عنوان کنیم، باید بگوییم در سرور اختصاصی تمام اتوبوس تنها به یک نفر تعلق پیدا می کند. این بدین معنا است که شخصی اتوبوس را به صورت دربست کرایه کند و از راننده بخواهد او را به مقصد برساند. البته همان شخص می تواند در صورت تمایل چند نفر از دوستانش را نیز همراه خود سوار کند. در سرور اختصاصی نیز به همین شکل است. هر سرور با انتخاب کاربر از وب سایت یا وب سایت های او میزبانی می کند.

هاست اختصاصی چیست

مزایا هاست اختصاصی

هاست اختصاصی دارای منابع بسیار زیادی است از آنجایی که در سرور اختصاصی تمام سرور به یک کاربر اختصاص داده می شود، تمام منابع سرور در اختیار او قرار می گیرد. در نتیجه سایت از سرعت و قدرت بیشتری برخوردار است. به همین خاطر برای سایت های پرترافیک هاست اختصاصی گزینه مناسب تری است.

در نظر داشته باشید ممکن است وبسایتی اصلا به سرور نیاز نداشته باشد یا هزینه های ناشی از نگهداری سرور برای برخی قابل قبول نباشد. پس در انتخاب هاست مناسب با دقت بالا عمل کرد.

معایب هاست اختصاصی

تمام منابع سرور در اختیار یک نفر قرار می گیرد، به همین دلیل هزینه آن در مقایسه با سرویس های دیگر بسیار بیشتر است.

مسئولیت بهینه سازی سرورهای اختصاصی برعهده خود فرد است، به همین خاطر باید اطلاعات تخصصی کاربر در زمینه پیکربندی سرور و ارتقاء آن بالا باشد.

نتیجه گیری

به انتهای این مطلب رسیدیم، امیدواریم با خواندن این مقاله با هاست اشتراکی و هاست اختصاصی آشنا شده باشید و همچنین تفاوت هاست اشتراکی با هاست اختصاصی را درک کرده باشید در انتها به شما پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه هاست مقاله تفاوت هاست لینوکس با هاست ویندوز را مطالعه نمایید.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *