هاست چیست و انواع آن را بشناسید (راهنمای جامع)

خواندن این مطلب 6 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1400/05/21

هاست یا فضای میزبانی یکی از مهمترین ارکان ساختن سایت است. پیش تر در مقاله ای با عنوان «انتخاب هاست مناسب» در مورد نکاتی که قبل از خرید هاست باید بدانید توضیحاتی دادیم، در این مقاله قصد داریم به صورت اختصاصی به معرفی انواع هاست، تعریف هاست، سرور و فرق هاست لینوکس با ویندوز بپردازیم.

هاست چیست و چه کاربردی دارد؟

هاست چیست و چه کاربردی دارد

هاست فضایی است که اطلاعات سایت شما بر روی آن قرار می گیرد. این اطلاعات می توانند صفحات وب سایت، عکس ها و یا هر نوع فایل دیگری باشند.

هاست به بخشی از سرور گفته می‌شود؛ این سرور می‌تواند به چندین قسمت تقسیم شود که به هر قسمت آن، هاست گفته می‌شود. یعنی هر بخش از این سرور به عنوان یک هاست، میزبانی وب‌سایت من و شما رو برعهده دارد.

بعد از اینکه متوجه شدید مفهوم هاست چیست، بریم بیشتر در مورد سرور و تفاوتش با هاست صحبت کنیم.

سرور چیست و با هاست چه فرقی دارد؟

سرور نوعی کامپیوتر است اما با عملکرد خاص خودش. این دستگاه‌های قدرتمند از قطعات سخت‌افزاری تشکیل شدند که بالاترین پردازش را دارند. از سرورها برای مواردی مثل میزبانی وب استفاده می‌شود. به همین دلیل این دستگاه‌ها یاید همیشه به صورت 24 ساعته به اینترنت متصل باشند.

یک سرور، فضای خود را تقسیم می‌کند و هر بخش آن را در اختیار یک مشتری قرار می‌دهد. در اصل وقتی شما هاست میخرید، صاحب فضای کوچکی از این سرور می‌شوید. از ۱ تا ۱۰۰ سایت می‌توانند همزمان از یک سرور به صورت مشترک استفاده کنند.

برای درک بهتر، سرور را ساختمان بزرگی تصور کنید که یک واحد کوچک از آن را به عنوان هاست اجاره می‌کنید.

مقاله پیشنهادی: 25 سوال متداول درباره هاست و دامنه

انواع هاست چیست

انواع هاست چیست

هنگام خرید هاست با انواع متفاوت هاست روبرو می‌شوید. ما در اینجا 6 دسته‌بندی از شایع‌ترین نوع هاست‌ها را خدمت شما معرفی می‌کنیم.

1. هاست اشتراکی (Shared Web Hosting):

هاست اشتراکی یعنی وب‌سایت شما با چندین وب‌سایت دیگر از یک هاست مشترک استفاده می‌کنند. مزیت این نوع هاست هزینه پایین آن است چرا که هزینه بین تعداد وب‌سایت‌های روی هاست تقسیم می‌شود.

بزرگ‌ترین اشکال هاست‌های اشتراکی سرعت پایین سایت است چون چندین وب‌سایت از یک هاست هم‌زمان استفاده می‌کنند سرعت وب‌سایت قاعدتا کم خواهد بود. البته اگر تازه سایت راه‌اندازی کرده‌اید نگران نباشید این هاست می‌تواند کارتان را راه‌بندازد. اما وقتی که بازدیدکنندگان سایت تان زیاد شود، دیگر این هاست مناسب شما نخواهد بود.

2. سرور اختصاصی (Dedicated Web Server):

وقتی شما یک سرور اختصاصی دارید، به این معنی است که یک سرور فیزیکی را از یک شرکت میزبانی اجاره می‌کنید. با این سرور اختصاصی، منابع شما با هیچ وب‌سایت دیگری مشترک نیست و شما می‌توانید به‌صورت کامل از امکانات این سرور استفاده کنید.

در صورتی که سایت‌تان روزانه ترافیک بالایی دارد، می توانید یک سرور اختصاصی بگیرید. البته هزینه سرور اختصاصی به‌طور قابل‌توجهی بالاتر از هاست اشتراکی و VPS است!

3. سرورهای مجازی (VPS):

همان‌طور که از نامش برمی‌آید، تمام ابعاد VPS مجازی است. تکنولوژی مجازی‌سازی وسیله‌ای است که در آن یک سرویس قدرتمند به چند سرور مجازی تقسیم می‌شود. در حالت کلی سرورهای مجازی را می‌توان مابین هاست اشتراکی و سرور اختصاصی در نظر گرفت که از نظر هزینه از هاست اشتراکی گران‌تر و از هاست اختصاصی ارزان‌تر است.

مقاله مرتبط: خرید سرور مجازی

4. هاست وردپرس (WordPress Hosting):

با افزایش محبوبیت وردپرس، بسیاری از ارائه دهندگان هاستینگ یک میزبانی به نام “هاست وردپرس” را ارائه می‌دهند.

به‌طور خلاصه، هاست‌ وردپرس به طور ویژه برای وردپرس بهینه شده‌اند و سرعت و امنیت بهتری برایتان فراهم می‌کنند. درواقع شاخصه‌های اصلی هاست وردپرس امکان پیکربندی دقیق‌تر و سرعت بارگزاری بیشتر و عملکرد بهتر آن‌ها می‌باشد.

از نظر قیمت هاست وردپرس زیاد ارزان نیست اما می‌توانید یک هاست مناسب برای سایت‌های وردپرسی باشد.

مقاله مرتبط: بهترین هاست وردپرس

5. هاست ابری (Cloud Based Web Hosting):

هاست ابری اشاره به یک فناوری هاستینگ نسبتاً جدید است که به صدها سرور شخصی امکان کار با یکدیگر را می‌دهد، طوری که یک سرور غول‌پیکر به نظر می‌رسد. مزیت میزبانی ابری این است که اگر به‌صورت غیرعادی مقدار زیادی ترافیک به وب‌سایت شما روانه شود، برنامه هاست ابری مقدار ظرفیت ترافیک را افزایش می‌دهد و مانع از کار افتادن (Down شدن) سایت شما می‌شود.

6. هاست رایگان ( Free Web Hosting):

در آخر هم هاست وسوسه‌انگیز رایگان؛ ابتدا اینرو از من به یادگار داشته باشید که “هیچ ارزانی بی دلیل نیست!” هاست های رایگان بیشتر جنبه ی تبلیغاتی دارد و شرکت‌های هاستینگ این سرویس را معمولا با هدف جذب مشتری و تست خدمات ارائه می‌دهند. می‌خواهم بگویم زیاد روی این هاست های رایگان حساب نکنید!

قضیه اینجاست که نگهداری سرور در دیتاسنتر، پشتیبانی هاست و خود شرکت هاستینگ کلی هزینه دارند. حالا به نظر شما این منطقی که هاست به صورت رایگان تقدیم مشتری شود؟ قاعدتا نه! هاست رایگان وجود دارد. اما قضیه این است که هر چقدر پول بدهیم همان‌قدر آش می‌خوریم! این نوع سرویس محدودیت‌های خیلی زیادی دارد که به ریسکش نمی‌ارزد.

منظور از سیستم عامل هاست چیست؟

همانطور که می دانید سرورها یک جورهایی کامپیوترهای پرقدرت هستند. سرور هم مثل کامپیوتر شخصی به سیستم عامل نیاز دارد. به این منظور دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس استفاده می‌شوند. خب حالا سیستم عامل سرور چه ربطی به ما دارد؟ قضیه اینجاست که باید ویندوز یا لینوکس بودن هاست‌مان را انتخاب کنیم. با ما همراه باشید تا آشنایی مختصری با این دو سیستم عامل داشته باشیم:

هاست با سیستم عامل ویندوز

این سیستم عامل توسط شرکت مایکروسافت ارائه می‌شود. هاست ویندوزی از سایت‌هایی پشتیبانی می‌کند که با زبان برنامه نویسی ASP و NET نوشته شدند. پس اگر زبان سایتتان PHP است دور این سیستم عامل را خط بکشید! در هاست‌های ویندوزی معمولا از کنترل پنل Plesk ، Website panel و SolidCP استفاده می‌شود.

سرورهای ویندوزی از دیتابیس MYSQL و سیستم مدیریت محتواهای اختصاصی پشتیبانی می‌کنند. پس اگر سیستم مدیریت محتوای اختصاصی و دست نویسی با ASP و NET داشته باشید، ویندوز به خوبی پاسخگوی شماست.

هاست با سیستم عامل لینوکس

هر چند ما اسم ویندوز را بیشتر شنیده‌ایم، اما در زمینه هاستینگ لینوکس بیشتر مورد استقبال است. چون این هاست به خوبی از زبان برنامه‌نویسی PHP پشتیبانی می‌کند. و اینجاست که برنامه‌نویسان PHP عاشق هاست لینوکس می‌شوند! با این نوع هاست انواع سیستم‌های مدیریت محتوای وردپرس، جوملا، دروپال، مجنتو و… پشتیبانی می‌شوند.

با هاست لینوکس می‌توانید از پنل‌های مدیریتی محبوبی مثل Cpanel ،Direct admin استفاده کنید. علاوه بر این، از نظر پشتیبانی دیتابیس، هاست لینوکس با پایگاه داده MYSQL به خوبی سازگار است.

هاست لینوکس بخریم یا ویندوز؟

هاست لینوکس بخریم یا ویندوز

حقیقتا نمی‌شود برای تمام سایت‌ها یک نسخه واحد پیچید. هر کدام از این دو سیستم عامل، شرایط و تفاوت‌های خاص خودشان را دارند. به همین دلیل بهتر است انتخاب شما براساس نیاز سایتتان باشد. یعنی ببینید سایت تان با چه زبانی نوشته شده است؟

به جز مشخصات بالا، هاست لینوکس و ویندوز از نظر مواردی مثل سرعت و امنیت یکسان هستند. چون مواردی مثل سرعت، بیشتر از اینکه به سیستم عامل ربط داشته باشد به سخت افزار سرور وابسته‌ است.

اگر شما سایت وردپرسی دارید، بهتر است از هاست لینوکس استفاده کنید. درحالی‌ که امکان اجرای MySQL و PHP در سرورهای ویندوز وجود دارد اما تصویری که شما از سایت WordPress دریافت می‌کنید کاملاً متفاوت خواهد.

مقاله مرتبط: چگونه هاست و دامنه بخریم؟

از چه هاستینگی یک هاست خوب بخریم؟

برای تهیه هاست می توانید عبارت هایی مثل خرید هاست خوب، خرید هاست و … را در اینترنت سرچ کنید تا با انواع شرکت‌های هاستینگ روبه‌رو شوید! حالا سوال اینجاست که کدام‌ شرکت ارائه دهنده هاست خدمات بهتری را به مشتریان عرضه می‌کند؟

شما بجای اینکه چند روز در انجمن ها، گروه های تلگرامی و پشتیبانی هاستینگ ها بگردید و وبگردی کنید، ما یک مقاله دلی با عنوان “بهترین هاست” آماده کرده‌ایم که پیشنهاد می کنم این راهنمای خرید هاست را حتمآ بررسی کرده تا متناسب با کسب و کارتان یک هاست خوب بخرید.

نتیجه گیری

در این مقاله به بررسی اینکه هاست چیست و تفاوتش با سرور و موارد دیگری پرداخیتم و فهمیدیم که یک هاست فضای کوچک‌تر شده‌ای از فضای سرور است که در اختیار سایت‌ها قرار داده می‌شود. هر سایت هم از طریق دامنه به یکی از این هاست‌ها متصل است که با مراجعه کردن به آدرس دامنه می‌توان به محتویات یک هاست دسترسی داشت. امیدوارم با یک هاست و دامنه‌ی مناسب به زودی صاحب قشنگترین سایت‌های دنیای وب شوید ?

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تجربه درآمدیم از دیجیتال مارکتینگ

توی این وبینار می‌خوام بهت بگم چطوری با دیجیتال مارکتینگ به ۲۰+ میلیون درآمد رسیدم.