بروزرسانیشده در تاریخ 1403/05/14
یکی دیگر از کلیدهای موفقیت در برگزاری وبینار موفق، داشتن فن بیان قوی است. نکته جالب قدرت فن بیان اینکه شما با داشتن این مهارت، حتی اگر حرفهای مخاطبان را دوباره به خودشان بزنید برایشان جذاب و اثرگذار خواهد بود! با تمرین مداوم میتوانید این قدرت را در خودتان ایجاد کنید و این خبر خوبی است.
در این مطلب میخواهیم در ۴ بخش اصلی چند راهکار برای تقویت فن بیان در وبینار به شما بدهیم.
نکات تقویت فن بیان در وبینار
بخش اول: مدیریت احساسات و استرس
داشتن استرس و هیجان بالا به خصوص در وبینارهای اول طبیعی است. اما اگر به این احساسات آگاه باشید میتوانید آن را کنترل کرده و از تأثیر منفی آن روی نحوه بیانتان جلوگیری کنید.
از نکاتی که به کنترل استرس و هیجانات شما کمک خواهد کرد موارد زیر است:
- تمرین زیاد به شما اعتماد به نفس میدهد و استرس شما را کم میکند.
- تسلط روی مباحث و محتوای آموزشی به شما قدرت مدیریت جلسه داده و استرستان را کم خواهد کرد.
- خواب کافی و تغذیه مناسب و سالم به شما در کنترل و مدیریت احساسات و هیجانات حین وبینار کمک خواهد کرد.
بخش دوم: مدیریت صدا
یکی دیگر از نکاتی که به تقویت فن بیان شما کمک میکند، مدیریت و کنترل صدا است. برای مدیریت صدا باید روی ۲ مورد کار کنید:
صدایتان را کنترل کنید
منظور ما از کنترل صدا این است که بدانید کجاها آرام صحبت کنید و کجاها صدایتان را بلند کنید. برای مثال وقتی میخواهید مخاطب را به فکر کردن دعوت کنید صدایتان را آرام کرده یا برای انتقال هیجان به مخاطب بلند صحبت کنید.
کنترل صدا به شما کمک میکند تا وبینارتان همیشه طراوت داشته باشد و مخاطب خسته نشود. علاوه بر این انتقال مفاهیم را برای شما راحت و مؤثر خواهد کرد.
تن صدای رسا داشته باشید
هیچ کس دوست ندارد پای حرفهای کسی بنشیند که صدایش از ته چاه بیرون میآید! داشتن تن صدای رسا و قوی علاوه بر اینکه تسلط شما را روی وبینار نشان میدهد، به مخاطب کمک میکند تا به راحتی و واضح مباحث را دریافت کند و خسته نشود.
بخش سوم: زبان بدن و مهارت ارتباطی
از زبان بدن استفاده کنید
زبان بدن شما به کلام شما قدرت میدهد. استفاده از حرکات بدن حین ارائه مباحث به مخاطب کمک میکند تا با شما ارتباط بهتری بگیرد و مفاهیم را بهتر دریافت کند. علاوه بر اینها با زبان بدن میتوانید مخاطب را با خودتان همراه کنید.
بداههگو باشید
گاهی اوقات حین وبینار پیش میآید که سؤالات یا نظرات غیر قابل پیش بینی مطرح شود. شما به عنوان یک مدرس با فن بیان قوی باید روی قدرت بداههگوییتان کار کنید تا در چنین مواقعی بدون استرس و به هم ریختن تمرکز، جلسه را مدیریت کنید.
علاوه بر این بداههگویی به شما کمک میکند تا وبینار را از حالت رسمی و خشک در بیاورید و مخاطب از همراهی شما لذت ببرد. البته یادتان باشد که در بداههگویی زمان و اندازه را رعایت کنید.
تکهکلام نداشته باشید
هر چه از فواید بداههگویی گفتیم باید از معایب تکه کلام داشتن هم بگوییم! یک مدرس حرفهای بههیچوجه نباید تکه کلام داشته باشد. در غیر این صورت تأثیر کلامش را از دست میدهد و مخاطب کلافه شده و جلسه را ترک خواهد کرد.
بخش چهارم: آموزش ببینید
هر چند در این مطلب نکات مهمی برای تقویت فن بیان وبینار به شما گفتیم؛ اما برای اینکه قدرت فن بیانتان همیشه روند صعودی داشته باشد حتماً نیاز است که آموزش ببینید و به روز باشید.
خب در ۴ بخش مهم نکات تقویت فن بیان در وبینار را گفتیم. برویم و نتیجهگیری کنیم 🙂
سخن آخر
در این مطلب نکات مهم تقویت فن بیان در وبینار را در ۴ بخش اصلی مدیریت احساسات، مدیریت صدا، زبان بدن و مهارت ارتباطی و آموزش دیدن با هم مرور کردیم. اگر قصد دارید وبیناری برگزار کنید حتماً مقالات نکات برگزاری وبینار موفق و چگونه وبینار برگزار کنیم را بخوانید.
دیدگاهتان را بنویسید