ترس از سخنرانی در وبینار

۵ راهکار برای غلبه بر ترس از سخنرانی در وبینار

خواندن این مطلب 3 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1403/05/17

همه ما در کودکی تجربه هنرنمایی در جمع را داشته‌ایم! نحوه برخورد بزرگ‌ترها با حرف زدن ما در جمع، روی اعتمادبه‌نفس ما در بزرگسالی تأثیر خیلی زیادی گذاشته است. خیلی از افراد هستند که حتی در جمع‌های کمتر از ۵ نفر هم به سختی ابراز وجود می‌کنند و نظرشان را می‌گویند و این ضعف بزرگی است.

در این مطلب قرار است یاد بگیریم دلیل ترس از سخنرانی در وبینار چیست و چطور بر آن غلبه کنیم.

چرا از سخنرانی در وبینار می‌ترسیم؟

چرا از وبینار میترسیم

همان‌طور که در مقدمه گفتیم ترس‌های الان ما ریشه در کودکی ما دارد. برخی از دلایل آن را در ادامه با شما در میان می‌گذاریم:

۱. ترس از قضاوت شدن

اگر در جمعی سخنرانی می‌کنید و نگران هستید که آیا از شما خوششان آمده؟ آیا صدایتان خوب است؟ الان در مورد ظاهر و صدای شما چه می‌گویند؟ نکند از شما خوششان نیامده باشد! اینها نشان می‌دهد که شما از قضاوت شدن توسط دیگران می‌ترسید.

۲. نگرانی از اشتباه کردن

یک ذهن کمال‌گرا همیشه در ترس و نگرانی قرار دارد. اینکه نگران خطا کردن در سخنرانی باشید به شدت به شما استرس می‌دهد و از کیفیت کارتان کم خواهد کرد.

این را بدانید هیچ کس بدون خطا نیست و خطا کردن به بهبود عملکرد ما کمک خواهد کرد.

۳. کمبود اعتماد به نفس

اگر نگران هستید که آیا از پس این سخنرانی بر می‌آیید یا نه یعنی به توانایی‌هایتان ایمان ندارید. این نقطه ضعف شما را از تجربه یک سخنرانی موفق دور خواهد کرد.

۴. ترس از عدم برقراری ارتباط مؤثر با مخاطبان

یکی از دلایلی که افراد از سخنرانی می‌ترسند این است که نگران هستند دیگران منظورشان را متوجه نشوند یا از نحوه بیان و سخنرانی آن‌ها خوششان نیاید. این ترس هم به نوعی ناشی از کمبود اعتماد به نفس است.

ترس از سخنرانی چه تأثیری بر عملکرد شما دارد؟

ترس بزرگ‌ترین مانع برای اقدام موثر است. نه تنها برای سخنرانی در وبینار بلکه در هر کاری اگر ترس به شما غلبه کند، روی عملکردتان تأثیر منفی خواهد گذاشت. در ادامه با تأثیرات ترس از سخنرانی روی عملکرد آشنا می‌شوید:

  • تمرکز شما را به هم می‌زند.
  • شما را آشفته و مضطرب می‌کند.
  • کیفیت و اثرگذاری ارائه شما را کم می‌کند.
  • به اعتبار برند شما آسیب می‌زند.

راهکارهای عملی برای غلبه بر ترس از سخنرانی در وبینار

ترس از وبینار

1. در مورد موضوع وبینار اطلاعات کاملی داشته باشید

معمولاً افزایش دانش و مهارت به اعتماد به نفس افراد کمک زیادی خواهد کرد. افرادی که در یک حوزه متخصص هستند با قدرت زیاد و اعتماد به توانایی‌شان جلسات را برگزار می‌کنند و از چالش‌های جلسه وبینار ترسی نخواهند داشت.

2. ارائه جذاب و منظمی داشته باشید

اگر مطلب ساخت پاورپوینت ارائه وبینار را مطالعه کرده باشید می‌دانید که یک ارائه جذاب و منظم چه ویژگی‌هایی دارد. وقتی ارائه شما نظم داشته باشد شما می‌دانید که در هر اسلاید چه موضوعات یا مثال‌هایی باید گفته شود و چه سؤالاتی ممکن است ایجاد شود. این از استرس شما به شدت کم خواهد کرد.

3. مدیریت زمان را فراموش نکنید

اجرای تکنیک‌ها و اقدامات مؤثر برای مدیریت زمان وبینار به شما کمک می‌کند تا بدون ترس و با خیال راحت ارائه‌تان را انجام دهید. قبلاً در مطلب مدیریت زمان وبینار راهکارهایی به شما دادیم.

4. تمرین شما را استاد می‌کند

این یک ضرب‌المثل آلمانی است و اهمیت تمرین کردن را می‌رساند. برای سخنرانی در وبینار به اندازه کافی تمرین کنید، خودتان را بهبود دهید تا به یک سطح تسلط مطلوبی برسید. در این صورت بدون استرس وبینارتان را برگزار خواهید کرد.

5. استرس را مدیریت کنید

داشتن حد کمی از استرس طبیعی و تا حدی کمک کننده است. اما به عنوان یک سخنران باید استرس را مدیریت کنید. در ادامه چند راهکار برای مدیریت استرس به شما می‌گوییم:

  • از تنفس عمیق کمک بگیرید.
  • انجام تمرینات مدیتیشن یا یوگا قبل از برگزاری وبینار به رفع تنش‌ها و استرس ها کمک می‌کند.
  • برگزاری موفق و عالی وبینار را تجسم کنید.
  • در مورد اتفاقات وبینار افکار مثبتی داشته باشید.
  • روی نقاط قوتتان تمرکز کرده و آن‌ها را به خودتان یادآوری کنید.

نتیجه‌گیری

در این مطلب سعی کردیم تا حدی در مورد دلایل ترس از سخنرانی در وبینار را با هم بررسی کنیم و چند راهکار عملی برای غلبه بر آن را یاد بگیریم. امیدواریم تمریناتی که در این مطلب برای غلبه بر ترس از سخنرانی در وبینار به شما دادیم را انجام داده و برایتان اثربخش باشد.

5/5 - (1 امتیاز)
اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *