سوال متداول درباره هاست و دامنه

25 سوال متداول درباره هاست و دامنه که باید بدانید!

خواندن این مطلب 7 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1400/05/21

در مقاله بهترین هاست به یک سری سوالات متداول پرداختیم و با توجه به بررسی هایی که کردیم دیدیم خیلی‌ها در گروه های تلگرامی، کامنت سایت‌ها سوالات متداولی در خرید هاست و دامنه برایشان پیش می آید به همین خاطر در اینجا می‌خواهیم به بررسی سوالات بسیاری از کاربران بپردازیم.

همه ما اولایی که وارد فضای وب می‌شویم قطعآ با سوالات زیادی در مورد اصطلاحات هاست و دامنه روبرو می‌شویم پس اگر میخواهید 25 سوال متداول خرید هاست و دامنه را یک بار فرا گیرید تا انتهای مقاله با ما همراه باشید؛

سوالات متداول دامنه

سوالات متداول دامنه

1. چگونه یک سایت داشته باشم؟

اولین گام برای داشتن یک وب‌سایت اینکه، هدف خود را از داشتن سایت تعیین کنید؛ از خودتان بپرسید برای چه سایت می‌زنید، در آخر می‌خواهید به کجا برسید، هدف اصلی تان چیست؟

سپس بر اساس کاری که می‌کنید یک اسم مناسب برای دامنه سایت انتخاب کنید و سپس برای این دامنه یک هاست بگیرید. و در نهایت انتخاب کنید برای طراحی سایت تان از برنامه نویسی اختصاصی یا سیستم‌ مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنید؟

به پیشنهاد من زیاد درگیر طراحی سایت پیچیده نباشید با همین وردپرس در کمتر از 2 ساعت می توانید یک سایت حرفه ای بسازید. ما در مقاله با عنوان چگونه سایت بسازیم از همان گام اول که تعیین هدف هست تا نصب وردپرس رو به صورت گام به گام توضیح دادیم و شما با اجرای این مقاله در عرض 1 ساعت به راحتی می‌توانید یک سایت وردپرسی راه اندازی کنید.

2. دامنه چیست؟

دامنه یا دامین همان آدرس سایت شما است. درواقع همان آدرسی که کاربر در نوار مرورگر شما مشاهده می‌کند، همان Domain شما است.

مقاله پیشنهادی: بهترین سایت خرید دامنه

3. مدت تحویل ثبت دامنه چقدر است؟

دامنه های بین المللی نظیر com,org.net … بعد از پرداخت بصورت لحظه ای ثبت می شوند،دامنه های ir حدودآ 48 ساعت پس از تایید فعال میگردد.

4. چه تفاوتی بین پسوندهای دامنه وجود دارد؟

تفاوتی بین پسوند ها وجود ندارد؛ اما معمولاً هر پسوند دامنه بنا بر کاربرد خاص خود شناخته می شود. مثلا پسوند com. برای سایتهایی استفاده می شود که فعالیت تجاری دارند. پسوندهایی مانند ir. و br. نیز پسوندهای کشوری هستند که برای هر کشور، منحصر به فرد است.

5. آیا می‌توان دامنه های بین المللی و هاست را بصورت 2 ساله یا بیشتر ثبت کرد؟

بله، می‌توانید دامنه های بین المللی را برای چندین سال (نهایت 10 سال از زمان ثبت دامنه) تمدید کنید. در مورد هاست ها هم اکثر هاستینگ ها به صورت سالانه تمدید می کنند.

6. پارک کردن دامنه یعنی چه؟

وقتی شما یک دامنه را به دامنه اصلی تان هدایت نمائید به صورتی که با زدن دامنه جدید دامنه قبلی باز خواهد شد؛ به این پارک دامین می‌گویند.
شما فرض به این بگیرید که فضای هاست خریده‌اید و آدرس (دامنه) سایت شما example.com می‌باشد. پس از مدتی تصمیم می‌گیرید که سایت شما با آدرس example.ir نیز قابل دسترس باشد. برای این کار شما ابتدا باید دامنه دوم (example.ir) را ثبت کنید و سپس آن را به فضای هاست خود متصل کنید. یعنی یک فضا و چندین دامین داشته باشید. به این کار پارک کردن دامین می گویند.

7. نیک هندل (Nic Handle) چیست؟

شناسه ایرنیک تنها مخصوص دامنه های ir است و برای هیچ نوع پسوند دامنه دیگری استفاده نمیگردد. هر شخصی برای اینکه یک دامنه ir به نام خودش داشته باشد باید در سایت www.nic.ir ثبت نام کند. پس از ثبت نام به هر شخص یک شناسه که اصطلاحا با آن نیک هندل گفته می شود اختصاص داده می‌شود. این شناسه شامل دو حرف اول اسم مالک حساب و شماره ثبت نام شخص در سایت ایرنیک است.
کاربرد نیک هندل زمانی است که بخواهید دامنه ای با پسوند ir را ثبت نمایید .در صورتی که از شناسه خودتان استفاده می‌کنید باید در سایت ایرنیک در قسمت تنظیمات شناسه گزینه های صاحب امتیاز و رابط اداری را روی “خودم و نمایندگان” تنظیم نمایید تا شرکت های هاستینگ دسترسی ثبت دامنه با نیک هندل شما را داشته باشند.

8. برای ثبت دامنه .ir چگونه شناسه ایجاد کنم؟

برای اینکار ابتدا به سایت ایرنیک مراجعه کنید و ساختن شناسه کاربری به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی را بزنید. سپس شناسه ایرنیک خود را که به شکل IM3223-irnic خواهد بود را به عنوان شناسه خود استفاده نمایید.

9. کد انتقال EPP چیست و چگونه این کد را پیدا کنم؟

EPP یا کد انتقال؛ کدی است که برای انتقال دامنه بین دو رجیسترار استفاده می شود. برای دریافت کد انتقال دامنه باید وارد هاستینگی که ازش دامنه تهیه کرده‌اید شوید و به این مسیر مراجعه کنید؛

منوی دامنه ها » مدیریت دامنه مورد نظر » بر روی دریافت کد کلیک نمایید. سپس کد برای ایمیلی که در اطلاعات Whois ثبت شده است ارسال خواهد گردید.

10. انتقال دامنه های بین المللی چگونه است؟

پس از دریافت کد انتقال، می توانید از قسمت دامنه ها » ثبت دامنه اقدام به ثبت دامنه خودتان کنید؛ در اینجا به شما نشان خواهد داد که دامنه شما ثبت شده و آزاد نیست، نگران نباشید، اینجا شما به مرحله بعد می روید، در اینجا قسمت کد انتقال (EPP) را وارد می کنید و جهت انتقال مبلغ تمدید یکساله آن را پرداخت می کنید. لازم به ذکر است طبق قوانین ICANN امکان انتقال بدون تمدید نیست و باید دامنه شما یکساله تمدید گردد.

11. می‌خواهم دامنه را انتقال دهم به چه اطلاعاتی نیاز دارم؟

وقتی شما قصد دارید دامنه خود را از ثبت کننده ای به سرویس دهنده دیگر (مثلاً از شرکت ایران سرور به شرکت برتینا) منتقل نمائید، بهتر است نام Registrar هر یک از طرفین مبداء (انتقال دهنده) و مقصد (انتقال گیرنده) را بدانید. اگر هر دو Registrar یکسان باشند ممکن است امکان انتقال بدون هزینه میسر باشد. برای انتقال شما به کد EPP دامنه خود نیاز دارید. این کد توسط ثبت کننده فعلی می بایست در اختیار شما قرار گیرد.

نام Registrar مبداء (انتقال دهنده) دامنه ام را کجا پیدا کنم؟

در قسمت Whois Lookup ، نام دامنه خود را وارد نمائید، بعد از سطر Domain Name ، در سطر Registrar نام Registrar فعلی دامنه شما نمایش داده می شود.

نام Registrar مقصد (انتقال گیرنده) دامنه ام را کجا باید بدانم؟

این سوال را باید از پشتیبان های شرکتی که قصد دارید دامنه خود را به آنجا منتقل نمائید بپرسید.

12. آیا وقتی دامنه ام را انتقال می دهم حتماً باید هاست آن را هم انتقال دهم؟

نه هیچ لزومی ندارد.

13. چگونه اطلاعات Whois دامنه ام را تغییر دهم؟

برای تغییر اطلاعات هویز از؛ منوی دامنه ها » مدیریت دامنه مورد نظر » بر روی زیر منوی دریافت اطلاعات هویز کلیک کنید. در اینجا شما می توانید تمامی اطلاعاتی را که نیاز دارید تغییر دهید. پس از تغییر اطلاعات دامنه شما برای 60 روز قفل خواهد شد و امکان انتقال را نخواهد داشت.

14. چطور DNS های دامنه ام را تغییر دهم؟

برای تغییر DNS یا نیم سرور ها؛ منوی دامنه ها » مدیریت دامنه مورد نظر » از قسمت تنظیمات DNS های مد نظرتان را وارد نمایید و بر روی ذخیره کلیک کنید.

مقاله مرتبط: نحوه ی اتصال دامنه به هاست چگونه است؟

سوالات متداول هاست

سوالات متداول هاست

15. هاست چیست؟

هاست فضایی است که اطلاعات سایت شما بر روی آن قرار می گیرد. این اطلاعات می توانند صفحات وب سایت، عکس ها و یا هر نوع فایل دیگری باشند.

مقاله پیشنهادی: هاست چیست

16. هاست اشتراکی چیست؟

هاست اشتراکی، یک سرور با قدرت بالا است که منابع آن بین چندین سایت به اشتراک گذاشته می‌شود. طبیعی است در این حالت منابع درگیر شده برای هر سایت کمتر و مسلماً قیمت هاست مورد نظر هم پایینتر از هاست‌های اختصاصی است.

17. تفاوت هاست وردپرس با هاست لینوکس چیست؟

ببینید هاست وردپرس همان هاست لینوکسی است که برای سیستم مدیریت محتوا وردپرس بهینه سازی شده‌ است. منابع هاست‌های وردپرسی بین سایت‌های کمتری پخش می‌شود و سرعت و کیفیت بالاتری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

مقاله پیشنهادی: بهترین هاست وردپرس

18. پهنای باند چیست؟

پهنای باند عبارت است از میزان تبادل اطلاعات شما و کاربران سایت‌تان در واحد زمان. در واقع پهنای باند مجموع اطلاعاتی است که از سایت شما دانلود و یا آپلود می‌شود.

19. زمان تمدید هاستم گذشته، آیا در صورت تمدید سایت در دسترس قرار خواهد گرفت؟

در صورتی که هاست شما در حالت معلق یا suspend باشد، بلافاصله بعد از پرداخت فعال خواهد شد. در صورتیکه مدت زمان زیادی از تمدید نشدن هاست می‌گذرد برای فعالسازی هاست به بخش پشتیبانی هاستینگ تان تیکت ارسال کنید، بعد از بررسی هاست شرایط تمدید را برایتان ارسال می‌کنند.

20. آیا شرکت هاستینگ برای تمدید سرویس هاست و دامنه به من اطلاع می‌دهند؟

بله، همه هاستینگ ها چند روز قبل از اینکه تاریخ انقضای هاست تان به پایان برسد، از طریق ایمیل و پیامک شما را در جریان تمدید هاست قرار خواهند داد و شماره فاکتور و مشخصات تمدید برای شما ارسال می‌کنند و با پرداخت فاکتور صادر شده براحتی سرویس شما تمدید میگردد.

21. برای شروع هاست چه میزان فضایی بخرم؟

برای خرید هاست با توجه به نیاز کسب و کارتان هاست بخرید؛ به پیشنهاد من برای شروع کسب و کارتان هاست با امکانات معمولی بگیرید و در ابتدا نیازی به هزینه زیاد نیست و با توجه به اینکه در اغلب شرکت‌های هاستینگ امکان ارتقا سرویس هاست را دارند، بعدا می‌توانید هاست تان را ارتقا دهید.

22. چگونه هاست و دامنه بخریم؟

پروسه خرید هاست و دامنه راحتر از چیزی که تصور می کنیم؛ برای این کار پیشنهاد می کنم از یک شرکت دامنه و هاست را ثبت کنید تا شرکت مدنظر پروسه متصل هاست و دامنه را انجام دهند. ما قبلا در های کانتنت یک مقاله با همین عنوان چگونه هاست و دامنه بخریم نوشتیم که گام به گام پروسه خرید هاست و دامنه را شرح دادیم.

23. فرق کنترل پنل دایرکت ادمین و سی پنل در چیست؟

در هاست های لینوکس از دو نوع کنترل پنل رایج سی پنل و دایرکت ادمین استفاده می شود، در حقیقت تفاوت خاصی در این دو کنترل پنل وجود ندارد ، اما از نظر کاربرپسند بودن سی پنل وضعیت بهتری نسبت به دایرکت ادمین دارد و امکانات بیشتری برای بررسی و مدیریت منابع در اختیار شما قرار می دهد.

24. فرق هاست لینوکسی و هاست ویندوزی در چیست؟

هاست لینوکس مخصوص سایت هایی است که زبان برنامه نویسی آنان PHP و هاست های ویندوز مخصوص سایت هایی با زبان برنامه نویسی ASP نوشته شده‌اند. 

25. هاست پایتون برای چه کاربرد‌هایی مناسب است؟

وب‌سایت‌ها و برنامه‌هایی که در آن‌ها از زبان برنامه‌نویسی پایتون استفاده شده است به منظور سازگاری بهتر هاست با وبسایت شان می‌توانند از هاست پایتون استفاده کنند.

25. چگونه فایل ها را روی هاست دانلود آپلود کنم؟

تمامی فایل های آپلودی می بایست از طریق FTP به هاست دانلود شما منتقل شوند.

26. هاست ایران بهتر است یا خارج ؟

معمولا هاست خارج از کیفیت بالاتری برخوردار است. اما هاست ایران هم در صورتی که از هاستینگ معتبری خریداری کنید کیفیت خوبی خواهد داشت.

27. از سرور مجازی برای چه مواردی استفاده می شود؟ 

شما می توانید از سرور مجازی برای امنیت بیشتر و سرعت بالاتر برای بارگذاری سایتهای خود و یا اجرای برنامه های کاربردی که نیاز به دسترسی بیشتر دارید استفاده کنید. برای اطلاعات بیشتر به صفحه خرید سرور مجازی سر بزنید.

جمع بندی

به انتهای مقاله سوالات متداول درباره هاست و دامنه رسیدیم؛ در اینجا سعی کردیم به سوالاتی که مهم هستند به طور خلاصه بپردازیم و امیدوارم این سوالات برای شما مفید واقع شده باشد. اگر سوالاتی در ذهن دارید و ما اینجا بهش نپرداختیم در کامنت های همین مطلب بیان کنید خیلی خوشحال می شویم بتوانیم جوابتان را بدهیم.

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تجربه درآمدیم از دیجیتال مارکتینگ

توی این وبینار می‌خوام بهت بگم چطوری با دیجیتال مارکتینگ به ۲۰+ میلیون درآمد رسیدم.