بروزرسانیشده در تاریخ 1400/05/21
در مقاله بهترین هاست که منتشر شد به ابعاد مختلف هاست خوب و هاستینگ های برتر ایران پرداختیم حالا قصد داریم مفصل به پارامترهایی مهم در انتخاب هاست خوب بپردازیم.
امروزه داشتن یک وبسایت کاربرپسند و فعال به یک ضرورت تبدیل شده است. طبیعتاً راهاندازی یک وبسایت خوب نیز مانند هر کار دیگری به برنامهریزی دقیق و به اقدامات اولیهای نیاز دارد. در قدم اول باید یک تصمیم دشوار در مورد انتخاب دامنه مناسب برای حرفه خود بگیرید. و سپس مسائلی مهمی که در این راستا باید به آن توجه داشته باشید انتخاب هاست مناسب است؛ اما سؤالی که پیش میآید اینکه از کجا باید بفهمیم که چه هاستی برای سایت مناسب است.
عوامل زیادی در انتخاب هاست دخیل هستند که میتوانند بیشتر آدمها را سردرگم کنند، اما من در این مقاله به 10 مورد مهمی اشاره خواهم کرد که در هنگام انتخاب هاست مناسب باید به آنها توجه ویژهای داشته باشید.
انتخاب هاست خوب میتواند نقش چشمگیری در موفقیت سایتتان داشته باشد پس سعی کنید هوشمندانه انتخاب کنید.
راهنمای انتخاب هاست مناسب
1. ابتدا تعیین کنید چه وبسایتی دارید و از هاست دقیقاً چه انتظاراتی دارید ؟
نکته مهمی که وجود دارد اینکه، هر کسی با توجه به توان مالی و نوع وبسایتش باید منابع مورد نیازش را برای خرید هاست انتخاب کند. شما باید ابتدا بدانید که چه سایتی راهاندازی میکنید!
بدون شناسایی نیاز سایتتان نمیتوانید یک هاست خوب تهیه کنید، من در اینجا چند سؤال کلیدی در این زمینه نوشتم، سعی کنید با دقت به این سؤالات پاسخ دهید و نیازهای وبسایتتان را کاملاً شناسایی کنید :
- موضوع وبسایت شما چی هست و چه نوع وبسایتی میخواهید راهاندازی کنید ؟ آیا میخواهید سایت دانلود فیلم با حجم بالا راهاندازی کنید یا نه یک سایت شخصی با حجم کمتر از 1GB راهاندازی میکنید ؟
- با چی میخواهید سایت را راهاندازی کنید ؟ با سیستم مدیریت محتوای وردپرس یا یه سایت کد نویسی اختصاصی ؟؟
- آیا به ورژن خاصی از php نیاز دارید ؟
- سایتی که دارید چقدر بزرگه یا چقدر ممکن بزرگ بشه ؟ آیا روزانه بازدیدکننده زیادی دارید ؟ یا تازه میخواهید سایتتان را راهاندازی کنید ؟
اول به سؤالات بالا پاسخ بدهید، بعدش سعی کنید هاستی بگیرید که بتواند پاسخگوی نیازهای خاص وبسایت شما باشد.
مقاله مرتبط: تاثیر هاست روی سئو سایت
2. هاست شما باید آپ تایم (میزان دسترسی مداوم) بالایی داشته باشد.
منظور از آپتایم (Uptime) مقدار ساعاتی در طول روز است که سایت شما در دسترس قرار دارد که از 100 درصد تعیین میشود. امروزه اکثر شرکتهای هاستینگ ادعا میکنند که دارای سرویسهایی با آپتایم 99.90 درصدی هستند و اساساً هر رقمی کمتر از 99 درصد غیرقابلقبول است.
معمولاً هاستی که آپ تایم زیر ۹۹ درصد دارد دیگر یک هاست مناسب تلقی نمیشود.
آپ تایم در هر شرکت هاستینگ یک درصد خاصی دارد شما باید :
- یه هاست مطمئن و پایدار برای خود تهیه کنید که همیشه بالا باشد و قطعیهای پی در پی نداشته باشد.
- طبق یک آمار معتبر استاندارد جهانی آپ تایم در سرویسهای هاست اشتراکی 99 درصد در طول سال هست.
- آپ تایم 99 درصد در یک سرویس هاست به این معنی که این هاست در طول سال 362 روز کاملاً فعال یا در دسترس بوده و احتمال دارد 3 روز یا 72 ساعت در طول سال قطعیهای کوچیکی داشته باشد.
- شما باید بدانید که آپ تایم 100 درصد و بدون هیچ قطعی تو هیچ یک از شرکتهای هاستینگ واقعیت ندارد.
راههای مختلفی برای دستیابی به اطلاعات آپتایم یک هاست وجود دارد. برای اینکه متوجه شوید زمان uptime سایت شما چقدر است میتوانید از ابزارهای مانیتورینگ uptime robot استفاده کنید.
بعد اینکه در این سایت عضو شدید، آدرس دامنه موردنظرتان را وارد میکنید و این ابزار به صورت روزانه ، هفتگی و ماهانه هر سایتی را ثبت کنید زیر نظر دارد و هر موقعی که سایت از دسترس خارج شد به شما ایمیل میزند.
یه کار جالبی که میتوانید با این ابزار کنید این هست که رقبایتان را در این سرویس اضافه کنید و ببینید کدام رقیب از آپتایم بالایی برخوردار هست و ببینید کجا هاست گرفتند و شما میتوانید اونجا هاست خود را تهیه کنید.
3. از یک هاستینگ معتبر خدمات میزبانی بگیرید.
سابقه و قدمت شرکتی که میخواهید ازش هاست بگیرید خیلی مهم است. حتماً از یک شرکت هاستینگ معتبر استفاده کنید.
هاستینگ تازه تأسیس زیادی وجود دارد که اکثراً خدمات مناسبی ارائه نمیکنند.
یک راه ساده برای پیدا کردن هاستینگ معتبر نظرات مشتریان است. ببینید افراد چه تجربهای با این شرکتها دارند.
متأسفانه تاریخ هاستینگ تو ایران نشان داده، خیلی از هاستینگها بعد یه مدت که کار میکنند و یه ثروتی هنگفتی به دست میآورند و مشتریها را به امان خدا رها میکنند.
بنابراین حتماً چک کنید :
- آیا یک شرکت معتبر پشت سایت هاستینگ هست؟
- آیا نیروی کاریشان بهاندازهای هست که اگه مشکلی پیش آمد یک نفر پاسخگو داخل آن شرکت باشد؟
- و …
مقاله پیشنهادی: بهترین هاست وردپرس
4. هاستینگ موردنظر باید دارای پلنهای مختلف و قابل ارتقا باشد.
هاستینگ مناسب باید انواع هاست با پلنهای متفاوت را ارائه کند تا بتواند در هر سطحی نیاز مشتری را برآورده کند.
بررسی کنید آیا هاستینگ مدنظر برای زمانی که به منابع بیشتری احتیاج دارید مناسب است؟ آیا هاستی که تهیه کردهاید قابل ارتقاء است؟ توجه به این نکات باعث میشود زمانی که وبسایت شما نیاز به منابع بیشتری پیدا کرد بدون هیچ دغدغهای هاست خود را ارتقاء دهید.
5. هاست باید از چند ادان دامین پشتیبانی کند.
ادان دامین به امکان راهاندازی چند سایت با آدرس دامنه و محتوای متفاوت بر روی یک هاست گفته میشود.
تصور کنید بعد از راهاندازی وبسایتتان تصمیم به راهاندازی 3 تا سایت دیگه با دامنه متفاوت و محتوای متفاوت میگیرید، خیلی خب این برای شما مقرونبهصرفه نیست که بخواید سه تا هاست دیگه هم برای این دامنهها تهیه کنید برای همین توجه کنید که شرکت ارائه دهنده هاست قابلیت ادان دامین داشته باشد.
ادان دامین امکانی هست که به شما اجازه میدهد چند تا سایت متفاوت و با محتوای متفاوت بر روی یک هاست راهاندازی کنید.
با این حساب اگر یه هاست 3 تا ادان دامین داشته باشد این یعنی، شما میتوانید به غیر از سایت اصلی که دارید، 4 تا سایت دیگر با محتوای متفاوت بر روی اون هاست راهاندازی کنید.
بنابراین سعی کنید هاستی بخرید که حداقل 2 الی 4 ادان دامین داشته باشد، این امکان در آینده خیلی برای شما میتواند مفید باشد.
6. به قیمت هاست بیشتر توجه کنید.
این روزها سایتهای زیادی در زمینه ارائه خدمات هاست فعالیت دارند، از اینرو قیمت رقابتی در بین شان ایجاد شده که باید بررسی کرد کدام شرکت یک هاست با امکانات بهتر و قیمت مناسب ارائه میدهد.
از طرف دیگر قیمتهای پایینتر از حد معقول هم قابل اعتماد نیستند. گاهی شرکتهای ارائه دهنده هاست با بهکارگیری سختافزار ضعیف، راهاندازی تعداد بالایی سایت روی یک سرور، پشتیبانی ضعیف و … سعی در کاهش هزینه دارند که این موضوعات میتواند به ضرر مدیران وبسایتها تمام شود.
سعی کنید از شرکتهای معتبر و رسمی که قیمت سرویس هاشون هم منطقی هست میزبانی تهیه کنید.
7. از هاستینگهایی هاست بگیرید که حداقل تا 7 روز امکان بازگشت وجه را داشته باشند.
به نظرم اگر شرکتی روی سرویسهایش گارانتی بازگشت وجه بگذارد یعنی از خدماتی که ارائه میدهد، اطمینان کامل دارند. بعضی از هاستینگ ها در صورت ناراضی بودن از سرویس تا 30 روز مبلغی که برای هاست دادید را به شما عودت میدهند. از جمله هاستینگ سون هاست که این مورد باعث شده در میان کاربران قابلاعتمادتر باشد.
- از شرکتهای هاستینگ بپرسید در صورتی که تا قبل از 7 روز از خریدتون منصرف شدید وجه شما را بدون کسر هیچ خسارتی بازگشت میدهند یا نه ؟
- قبل از خرید هاست قوانین بازگشت وجه شرکتهای هاستینگ را یه دور بخوانید، چرا که برخی از هاستینگها قوانین سختگیرانه در زمینه عودت وجه دارند و تنها در شرایط خاص وجه شما را عودت میدهند.
مقاله مرتبط: بهترین سایت خرید دامنه
8. قبل از انتخاب هاست مناسب از هاستینگها بپرسید که آیا از هاست شما بکاپ گیری منظم انجام میشود ؟
یکی دیگر از مواردی که در انتخاب هاست مناسب باید در نظر بگیرید بکاپ گیری منظم است.
خیلی وقتا پیش میاد با وارد کردن یک کد اشتباه یا نصب یک افزونه مخرب داخل سیستم مدیریت محتوای سایتتان کل سایت شما از کار میافتد. یا این که اصلاً ممکنه بر اثر یه حادثه هارد شرکتهای هاستینگ که اطلاعات سایت شما روی آنها نگهداری میشود بر اثر اتفاقی بسوزد و از کار بیوفتد، در این شرایط شرکتهای هاستینگ باید یک بکاپ کامل از هاست شما داشته باشند و در صورت بروز هر مشکلی بتوانند سایتتان را مثل روز اول برگردانند.
پس قبل از خرید هاست بهتر است سؤالات زیر را از هاستیگ مدنظر در مورد بکاپ گیری بپرسید :
- آیا سیستم بکاپ گیری از فول بکاپ پشتیبانی میکند ؟
- آیا امکان بکاپ گیری از کل اطلاعات سایت از طریق کنترل پنل هاست امکان پذیر است ؟
- آیا خودم میتوانم بکاپ های سایتم را از طریق هاست بازگردانی کنم و سایتم رو به حالت اولیه برگردانم ؟
- آیا بکاپ های سایت ما را فقط روی همان سرور خودمان نگه میدارید یا برای احتیاط فایل بکاپ ها را داخل یک یا چند سرور یا هاست های مجزای دیگری هم برای مواقع اضطراری ذخیره میکنید ؟
علاوه بر بکاپ های شرکت هاستینگ، سعی کنید خودتان هم از سایت فول بکاپ بگیرید تا زمانی که با مشکلی مواجه شدید بتوانید سایت را به حالت قبل بازگردانید.
9. قبل از خرید هاست مطمئن شوید که هاستینگ موردنظر پشتیبانی 24 ساعته در 7 روز هفته داشته باشد.
یکی از موارد مهم دیگری که در انتخاب هاست مناسب باید بهش توجه کنید پشتیبانی ۲۴ ساعت در ۷ روز هفته است.
برای اینکه از پشتیبانی خوب یک شرکت هاست اطمینان حاصل کنید، کافی است در زمان غیر از ساعت اداری با آنها در تماس باشید و برای خرید هاست از آنها کمک بگیرید! ببینید سطح پشتیبانیشان به چه صورت است ؟ آیا در اسرع وقت جوابتان را میدهند یا نه بعد چند ساعت تازه جواب سؤالتان را میدهند ؟
از هر جایی که هاست تهیه میکنید، بپرسید در صورتی که در هنگام کار با هاست به سؤال یا مشکلی برخوردید تا چه حد به شما کمک میکنند ؟
آیا باید سؤالاتتان را از طریق تیکت یا ایمیل بپرسید یا از طریق چت آنلاین و تلفن ؟؟
از پشتیبان شرکت مدنظر بپرسید آیا مشکلات احتمالی سیستم مدیریت محتوا ها را برای شما رفع میکنند یا این که اصلاً قراره خودتان داخل اینترنت راجع به مشکلات تحقیق کنید ؟
پس پشتیبانی هر هاستینگی باید ضمن حفظ ادب و احترام، برای مشتری رضایتبخش و راهگشا باشد.
راههای ارتباطی مناسب برای برقراری ارتباط با شرکت مانند تلفنهای تماس، سیستم چت آنلاین، تیکت، ایمیل و … باید موجود باشد.
و از همه مهمتر نیروهای متخصص شرکت باید بتوانند در کوتاهترین زمان ممکن پاسخگو مشتریانشان باشند.
10. قبل از خرید هاست مناسب از مشتریان آن شرکت راجع به کیفیت خدماترسانی شرکت هاستینگ پرسوجو کنید.
این مورد آخر، از جمله مهمترین مواردی است که در هنگام انتخاب هاست باید به آن توجه داشته باشید.
طبیعتاً برای بررسی نظرات مشتریان فعلی نباید فقط به نظرات مثبت موجود در وبسایت هاستینگها اکتفا کنید، بلکه باید یه کمی خلاقیت به خرج دهید. برای این کار پیشنهاد میکنم به فروم های مخصوص هاستینگ، شبکههای اجتماعی و مقالات تاپ تن مراجعه کنید و نظرات کاربرانی که از خدمات و پشتیبانی هاستینگ های ایرانی استفاده کرده اند، را ببینید.
همواره اگر یک هاستیگ توانسته باشد رضایت مشتریانش را به دست آورده باشد بهاحتمال زیاد برای شما هم انتخاب مناسبی هست.
بنابراین حتماً قبل از خرید هاست از تجربه دیگر کاربران استفاده کنید تا در نهایت بهترین شرکت هاستینگ را انتخاب کنید.
11. زمان پاسخ دهی سرور را بررسی کنید
منظور از زمان پاسخ دهی یا Response Time، مدت زمان بین وارد کردن آدرس دامنه و زدن کلید enter تا زمانی است که سرور این درخواست را پردازش و اجرا میکند. به عنوان مثال، در مورد سایت هایی که با ثبت آدرس آنها در مرورگر، بدون اینکه چیزی بارگذاری شود مدتی طول میکشد تا نام آنها در نوار عنوان دیده شود، زمان پاسخدهی سرور ضعیفی دارند.
زمان پاسخدهی سرور که با عنوان (Time To First Byte به معنای زمانی که تا بارگذاری اولین بایت طول میکشد) نیز شناخته میشود، که این شاخص عملکرد و بازده سایت شما را تحت تأثیر خود قرار میدهد، چونکه هر چه بارگذاری سایت بیشتر طول بکشد، احتمال اینکه کاربر سایت تان را ترک کند، افزایش پیدا میکند. علاوه بر این، سرعت سایت شما بر رتبهای که گوگل در نتایج خود برای آن در نظر میگیرند نیز تأثیر زیادی دارد.
هاستینگ های ایرانی خیلی کم از زمان پاسخدهی سرور خود صحبت می کنند، اما معمولاً قیمتهایی که ارائه میدهند میتواند شاخص خوبی در این زمینه باشد، چرا که خرید و مدیریت تجهیزات و زیرساختهای پیشرفته ابداً ارزان تمام نمیشود. از این رو برای سنجش زمان پاسخ دهی سرور هاست موردنظر میتوانید چند نمونه از سایتهای تحت میزبانی آن ها را با استفاده از سایت بایت چک بررسی کنید.
فضای میزبانی قلب هر وبسایت اینترنتی هست و اگه کوچکترین مشکلی درون فضای میزبانی شما ایجاد بشه میتونه کسب و کار شما را بهطور کامل نابود کند.
حرف آخر
هر وبسایتی نیازمندی و شرایط متفاوتی دارد که باید مدنظر قرار داده شود؛ بهعنوان مثال، من هیچگاه استفاده از یک هاست ارزانقیمت را برای یک فروشگاه اینترنتی با 10 هزار محصول پیشنهاد نمیکنم؛ اما از طرف دیگر خرید هاستینگ گرانقیمت را نیز برای یک سایت وبلاگ دهی ساده که بازدید زیادی هم ندارد توصیه نمیکنم.
بنابراین در هنگام مقایسه و انتخاب هاست مناسب توجه کنید که دنبال هاستی باشید که بیشتر با نیازهای شما هماهنگ است. در حقیقت، هدف پیدا کردن بهترین هاست نیست؛ بلکه باید یک هاست خوب و متناسب با نیازهای خودتان را پیدا کنید. در این مقاله قصد داشتم راهنمای خرید هاست مناسب را در اختیارتان بگذارم. امیدوارم، مطالعهی این مقاله توانسته باشد فرایند انتخاب هاست را برایتان کمی راحتتر کرده باشد! چنانچه راهکارهای دیگری در انتخاب هاست مناسب در ذهن دارید، در کامنت همین پست با ما درمیان بگذارید. اگر احیانآ برای سایت تان هاست دانلود خواستید پیشنهاد می کنم به لینک مربوط مراجعه فرمایید.
آقا پویا دمت گرم !!! من تک تک مقالات شما رو مطالعه کردم از همشون نهایت لذت بردم ، و واقعا خوشحالم که با شما و سایتتون آشنا شدم. پیروز و پایدار باشید و ادامه بدین 🙂
سلام علی عزیز
ممنون از نقطه نظر ارزشمندت با این کامنت جون گرفتم که هر روز به محتوای خوب برای های کانتنت ادامه بدم
و خیلی خوشحالم که از مقالات راضی بودین امیدوارم هر جا هستین شاد و سلامت و پر از دستاورد باشید. ??