بروزرسانیشده در تاریخ 1402/05/19
حضورتان در این صفحه یعنی به دیجیتال مارکتینگ علاقهمند و در جستجوی بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ هستید؛ اگر غیر از این است، با خیال راحت صفحه را ببندید، چون این مقاله برای شما نیست.
انتخاب یک دوره دیجیتال مارکتینگ حرفهای بین این همه دورهای که منتشر شده، مثل پیدا کردن سوزن در انبار کاه است. همه مدرسها ادعا میکنند که دوره آنها کاملترین و بهترین است؛ اما شما که به دنبال یک دوره حرفهای و تخصصی هستید، نباید فریب تبلیغات را بخورید.
باید یکسری فاکتورهای مهم برای بررسی دورهها داشته باشید تا بتوانید بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ را برای آموزش دیدن انتخاب کنید.
در این مقاله شما یاد میگیرید که یک دوره حرفهای بازاریابی دیجیتال چه ویژگیهایی باید داشته باشد و پس از خواندن این مقاله میتوانید با خیال راحت در بهترین دورههای دیجیتال مارکتینگ شرکت کنید.
هشدار: این مقاله را بدون قلم و کاغذ نخوانید!
حتماً معیارهایی که در این مقاله برای انتخاب بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ گفتهایم، یادداشت کنید و آنها را در مورد دورههایی که مدنظرتان هست بررسی کنید تا بتوانید بهترین دوره را به راحتی پیدا کنید.
بدون اتلاف وقت، یکراست میرویم سراغ آموزش پیدا کردن سوزن در انبار کاه!
مهمترین معیارهای خرید یک دوره دیجیتال مارکتینگ خوب چیست؟
۱. نگاهی به سرفصلهای دوره بیندازید
اولین مورد از معیارهای انتخاب دوره مناسب، بررسی سرفصلهای دوره است. دوره دیجیتال مارکتینگ به بیش از ۱۲ زیرشاخه تقسیم میشود که هرکدام زیرشاخههای دیگری دارند.
دیجیتال مارکتینگ از بخشهای اصلی زیر تشکیل شده است:
- بازاریابی محتوایی (Content Marketing)
- بهینهسازی موتورهای جستجو یا سئو (SEO)
- بازاریابی شبکههای اجتماعی (Social Media Marketing)
- افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش (Affiliate Marketing)
- اینفلوئنسر مارکتینگ (Influence Marketing)
- بازاریابی ایمیلی (Email marketing)
- بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing)
- تبلیغات کلیکی (Pay per Click)
- بازاریابی ویدیویی (Video Marketing)
- بازاریابی صوتی (Audio Marketing)
- گیمیفیکیشن (Gamification)
- و…
یک دوره جامع دیجیتال مارکتینگ باید تمام بخشهای بالا را با جزئیات و با مثال آموزش داده باشد، بدون هیچ کم و کاستی. پس برای دیدن سرفصلهای دوره وقت بگذارید. ببینید چه مباحثی قرار است آموزش داده شود و این دوره تا چه میزان برایتان مناسب خواهد بود.
۲. مدرس دوره چه کسی است؟
شخصاً از دسته افرادی بودم که میخواستم یک دوره آموزشی همکاری در فروش ضبط کنم و این دوره را بفروشم، کمی فکر کردم و این سؤال را از خودم پرسیدم که آیا من در همکاری در فروش موفق هستم؟ نه هنوز، خوب تا زمانی که سردی و گرمی همکاری در فروش را تجربه نکردم، اجازه طراحی دوره آموزشی را ندارم (بدون هیچ عمل و نتیجهای).
تعهد من این است که وقتی ماهانه درآمد بالای ۳۰ میلیون تومان را از همکاری در فروش به دست آوردم، وظیفه دارم که این علم را به دیگران آموزش بدهم؛ اما خب همه که این ذهنیت را ندارند، ممکن است افرادی چند دوره را ببینند و به صورت ترکیبی یک دوره طراحی کنند و پولی دربیاورند.
پس قبل از اینکه دورهای را انتخاب کنید، رزومه مدرس دوره را جدی بگیرید و به افراد تازه وارد و بدون دستاورد اعتماد نکنید. جواب این سؤال مهم است: آیا مدرس صاحب کسب و کار موفقی است یا در پروژههای بزرگ حضور داشته است؟
۳. تئوری یا عملی بودن دوره اهمیت زیادی دارد
مشخص است که آموزش تئوری همیشه آسانتر و سریعتر پیش میرود، اما آیا یادگیری اتفاق میافتد؟ نه چرا که دیجیتال مارکتینگ یک رشته عملی و مهارت محور است. اگر سرفصل دورههای دیجیتال مارکتینگ را دیده باشید، متوجه میشوید که خیلی از بخشها نیاز به آموزش عملی دارند. مثل تحقیق کلمات کلیدی، تولید محتوا، گوگل ادز، آنالیتیکس، سرچ کنسول و…
معمولاً مدرسان کم تجربه به آموزش تئوری روی میآورند، در انتها دوره دانشجو میبیند که بمباران اطلاعاتی شده و هیچ کار عملی بلد نیست. پیشنهاد میکنم دور کلاسهای تئوری را به خط بکشید.
۴. آموزش دیجیتال مارکتینگ غیرحضوری یا حضوری؟!
آنلاین یا حضوری بودن دوره به شرایط شما بستگی دارد. ممکن است به دلیل مشغله کاری یا دوری راه، دورههای غیرحضوری را انتخاب کنید؛ شایدم ترجیحتان این است که در کلاس حضوری بنشينيد. هر کدام از مدل برگزاری دورهها مزایا و معایب خودشان را دارند.
مزیت اصلی دوره غیرحضوری اینکه شرکتکنندگان از هر کجای ایران و دنیا میتوانند در دوره حضور پیدا کنند؛ اما در دورههای حضوری چنین امکانی وجود ندارد.
مزیت مهم دوره حضوری این است که شرکتکنندگان میتوانند مستقیماً با مدرس دوره در ارتباط باشند و همان جا سؤالات خود را از مدرس بپرسند.
مهم: در دوره حضوری یا غیرحضوری باید به فیلمهای دوره دسترسی داشته باشید. اگر دوره دیجیتال مارکتینگ مدنظرتان فیلم ضبط شده کلاسها را نداشت به هیچ عنوان در آن شرکت نکنید.
۵. مدت زمان دوره چقدر است؟
معیار درستی نیست که کیفیت دوره را از زمان دوره قضاوت کنیم و بگوییم هر دورهای که طولانیتر باشد، بهتر است؛ اما با توجه به گستردگی مباحث دیجیتال مارکتینگ نمیشود آن را زیر ۲۰ ساعت آموزش داد. هر یک از مدرسین این حوزه بر اساس تقویم کاری خود، سرفصلهایی را در نظر گرفته و بر اساس آن طول مدت کلاس مشخص میشود.
در کنار مدت زمان دوره، به سرفصلهای عملی و تئوری بیشتر توجه کنید. در برخی از دورهها مباحث تئوری کمتر و عملی بیشتر است و همین باعث میشود طول کل دوره هم کمتر شود.
۶. پشتیبانی دوره چطور انجام میشود؟
در مقاله بهترین دوره سئو به اهمیت پشتیبانی اشاره کردیم، اگر بعد از دوره سؤالی داشتید، به کجا مراجعه میکنید؟ مشخص است به پشتیبانی دوره.
نوع پشتیبانی و ارتباط با اساتید دوره بسیار مهم است. برای همین قبل از شرکت در دوره از نحوه پشتیبانی دوره باخبر شوید. معمولاً پشتیبانی و رفع اشکال دانشجویان دوره به صورت تیکت، ایمیل، تماس تلفنی یا گروههای تلگرام خصوصی انجام میشود.
۷. گارانتی بازگشت وجه را در نظر بگیرید
اگر نظر من را بخواهید، ضمانت بازگشت وجه مهم است. بدون شک هر مجموعهای که از کیفیت دورهاش مطمئن باشد، از گارانتی بازگشت وجه هیچ هراسی ندارد و با این معیار اعتماد مشتریان زیادی را هم جلب میکند. قبل از خرید یک دوره مطمئن شوید که دوره دارای گارانتی هست یا نه؟
۸. نظرات شرکتکنندگان قبلی بسیار مهم است
این گزینه هم بسیار مهم است. پیش از شرکت در هر دورهای (دیجیتال مارکتینگ یا مقالهنویسی) نظرات شرکتکنندگان قبلی آن دوره را جویا شوید. برای پیدا کردن این افراد نیازی نیست راه دوری بروید، کامنتهای گذاشته شده تمام پستهای فلان مجموعه را زیر و رو کنید. سپس در دایرکت سؤالات خود را مستقیماً از آنها بپرسید و بگویید دوره چه نتیجهای برایتان داشته است؟!
۹. به مدرک پایانی دلتان خوش است؟
مدرک شما مهارت شماست؛ گرفتن مدرک آنقدرا مهم نیست که جزو معیارهای انتخاب بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ قرار بگیرد، دوره و زمانه عوض شده و الآن کسی از شما نمیپرسد که مدرک دارید یا نه؟ همه میپرسند چه کاری بلدی انجام بدهی؟
مثلاً منِ سئوکار اگر یک دوره شرکت کنم و گواهی بگیرم اما نتوانم از گوگل مشتریان هدفمند به دست بیاورم، چه فایدهای دارد؟
اگر دوست دارید برای محکمکاری مدرک دریافت کنید، اشکالی ندارد، ولی مهارتی که بعد از گذراندن دوره یاد میگیرید، برایتان مهم باشد.
۱۰. هزینه دوره دیجیتال مارکتینگ چقدر است؟
هزینه شرکت در دورههای دیجیتال مارکتینگ از ۴ تا ۱۱ میلیون تومان متغیر است. یادتان باشد هر دورهای که گران قیمت باشد دلیل بر باکیفیت بودن آن نیست، دورههای ارزان قیمت هم همینطور!
جمعبندی
در این مقاله مهمترین معیارهای انتخاب دوره دیجیتال مارکتینگ را بررسی کردیم و در انتهای مقاله بهطور خلاصه آنها را با هم مرور میکنیم:
• سرفصلها
• مدرس دوره
• تئوری یا عملی بودن
• غیرحضوری یا حضوری بودن
• مدت زمان دوره
• پشتیبانی دوره
• گارانتی بازگشت وجه
• نظرات شرکتکنندگان قبلی
• مدرک دوره
• هزینه دوره
در کنار این معیارهای مهم، شما با در نظر گرفتن هدف، نیاز، زمان و بودجهای که دارید، میتوانید بهترین تصمیم را بگیرید.
یک توصیه دوستانه: گول سر و صدای الکی سایتهای مختلف را نخورید؛ با حوصله بنشینید طبق معیارهایی که گفتیم، هر دوره را با جزئیات ریز مورد بررسی قرار بدهید و در نهایت بهترین دوره آموزشی دیجیتال مارکتینگ را بخرید.
اگر قصد خرید دوره دیجیتال مارکتینگ نوین آکادمی را داشتید، برای تخفیف بیشتر به آیدی تلگرام های کانتنت پیام بدهید تا از سایت نوین آکادمی برایتان تخفیف بگیریم.
اگر به نظر شما معیارهای دیگری هم هست که باید برای انتخاب بهترین دوره دیجیتال مارکتینگ در نظر بگیریم، حتماً در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید و شما هم در بهبود محتواهای های کانتنت سهیم باشید.
دیدگاهتان را بنویسید