انتخاب دامنه مناسب

انتخاب دامنه مناسب؛ 10 نکته که قبل از انتخاب دامین باید بدانید

خواندن این مطلب 9 دقیقه زمان میبرد

بروز‌رسانی‌شده در تاریخ 1400/05/21

در مقاله قبلی در مورد بهترین سایت خرید دامنه صحبت کردم؛ در اینجا میخواهم در مورد انتخاب دامنه مناسب که یکی از اساسی ترین مراحل در راه اندازی کسب و کار اینترنتی است، بحث کنم.

نام دامنه شما نقش بسیار مهمی را هنگام جستجو ایفا می‌کند، پس دامنه‌ ای که شما انتخاب می‌کنید می‌تواند تاثیر قابل‌توجه‌ای بر دیده شدن شما در نتایج جستجو داشته باشد.

همه ما شاید در شرایط بحرانی انتخاب نام دامنه قرار گرفته باشیم. به قدری که ممکن است 3 ماه از وقت خود را روی انتخاب دامنه مناسب هدر داده باشیم. متاسفانه انتخاب دامین الان یه خورده سخت شده چرا که هر اسمی را سرچ کنیم توسط افراد مختلفی رزرو شده و هی میگردیم و به نتیجه مطلوبی نمی رسیم و همین باعث می شود وقت زیادی را هدر دهیم.

به همین خاطر تصمیم گرفتم در این مقاله به یه سری نکات مهم در انتخاب دامنه بپردازم تا به کمک این نکات بتوانید راحت تر برای انتخاب نام دامنه مناسب خود تصمیم بگیرید.

در انتهای هم ابزارهایی را معرفی می کنم تا به کمک این ابزارها بتوانید پیشنهادات جالبی بدست آورید. برای اطمینان حاصل کردن از انتخاب دامنه مناسب حتمآ این مقاله را تا انتها با دقت بخوانید.

ما در مقاله بهترین هاست با توجه به تجربیاتمون هاست های برتر ایران رو خیلی عمیق بررسی کردیم.

نکات مهم در انتخاب دامنه مناسب برای سایت

نکات مهم در انتخاب دامنه

قبل از اینکه برم سراغ نکات مهم در انتخاب دامنه باید بدانید برای انتخاب نام دامنه وب سایت تان نباید احساسی عمل کنید. منظورم اینکه از نام دامنه ای استفاده نکنید که بعد یه مدت دلتان را بزند و بخواهید آن را عوض کنید.

نام دامنه وب سایت تان بخشی از هویت کسب و کارتان است و به این راحتی ها نمی توانید آن را عوض کنید.

نام دامنه وب سایت تان کت و شلوارتان نیست که هر وقت بخواهید عوضش کنید!

پس در انتخاب دامین خود دقت کنید و حتما به نکاتی که در ادامه قصد دارم در موردشان صحبت کنم توجه کنید.

1. نام دامنه باید مرتبط به کسب و کارتان باشد

مرتبط بودن نام دامنه با کسب و کارتان یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب دامنه مناسب است.

اگر نام دامنه سایت تان مرتبط با حوزه کاری تان نباشد ممکن است در برندسازی تان مشکل ایجاد کند.

البته خیلی از کسب و کارهای اینترنتی از نام های خاص استفاده می کنند که هیچ شباهتی به حوزه کاریشان ندارد ولی همیشه پیشنهاد می شود نام دامنه ای را انتخاب کنید که با کسب و کارتان مرتبط باشد.

این کار باعث می شود مخاطبانتان آدرس سایت تان را برای همیشه به خاطر بسپارند و این قضیه به برندسازی تان هم کمک می کند.

مثلآ اگر در زمینه قالب وردپرس کار می کنید بهتر است از کلمه wp , theme در نام دامنه خود استفاده کنید. یا اگر میخواهید فروشگاه اینترنتی راه اندازی کنید بهتر است از نام shop, online و … در دامنه خود استفاده کنید.

2. از کلمه کلیدی در نام دامنه استفاده کنید

استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه

استفاده از کلمه کلیدی در نام دامنه یک سیگنال مثبت در سئو است. در واقع با استفاده از کلمه کلیدی اصلی تان در نام دامنه گوگل راحت تر می تواند حوزه کاری شما را تشخیص دهد.

خیلی از کسب و کارها از کلمه کلیدی شان در نام دامنه خود استفاده نکرده اند اما همچنان رتبه های خوبی را در گوگل دارند.

پس اگر امکان داشت سعی کنید از کلمه کلیدی اصلی تان در نام دامنه استفاده کنید. این کار یک امتیاز مثبت به حساب می آید.

به عنوان مثال اگر وب سایت هایی که در حوزه طراحی سایت فعالیت می کنند را دیده باشید از کلمه web در آدرس وب سایت خود استفاده کرده اند.

این مورد هم مشابه به مورد قبلی است. اگر سعی کنید یک نام مرتبط با حوزه کاریتان انتخاب کنید، احتمال اینکه از کلمه کلیدی اصلی هم استفاده کنید بالا می رود.

مقاله مرتبط: آیا نام دامنه بر سئو سایت تاثیر گذار است؟

3. نامی بنویسید که نوشتن آن آسان باشد

نام دامنه ساده تایپ شود. از کلماتی مثل و ، ق که سخت تایپ می شود، پرهیز کنید. تا جای که می توانید از کلمات ساده و روان استفاده کنید. طوری که مخاطب یک بار آن را دید، نام دامنه سایت تان درون ذهنش بماند.

صادقانه بگویم اگر نام دامنه شما پیچیده باشد و تایپ آن با مشکل همراه باشد، کاربر از آن اصلآ استقبال نمی‌کند.

پس سعی کنید در انتخاب دامنه از کلمات ساده استفاده کنید تا تایپ کردن آن هم آسان باشد؛ دامینی انتخاب کنید که مثلا اگر خواستید تلفنی هم به کسی آدرس آن را بدهید سریع و با یک بار گفتن متوجه آن شود.

اکثر مواقع با دامنه هایی برخورد می کنیم که به قدری پیچیده هستند که حتما در نوشتن آن اشتباه می کنیم. مثل shabavizco

4. برای انتخاب دامنه از نام منحصر به فردی استفاده کنید

نام دامنه وب سایت تان نباید تکراری باشد! برای اینکه در ذهن مخاطبان حک شود باید جدید و منحصر به فرد باشد.

اصلآ پیشنهاد نمی کنم از اسم برندهای دیگر با پسوند دیگر استفاده کنید این بدترین کار ممکن است.

به عنوان مثال برندی با پسوند ir. وجود دارد و شما پسوند com. آن را بگیرید. اگر دارید رو برندسازی فکر می کنید، این کار را نکنید.

نام دامنه شما جزئی از برند شما محسوب می‌شود.

مطمئن باشید که این دامنه هم برای شما و هم برای کاربران شما همیشه باقی می‌ماند و ارزش خود را حفظ می‌کند.

داشتن دامنه‌ای که شباهت زیادی با نام‌های تجاری دیگری دارد به هیچ عنوان ایده مناسبی نخواهد بود، چون به‌راحتی کاربر را سردرگم می‌کند. کاربر باید شما و کسب‌و‌کار شما را بشناسد و به طور کلی نام برند شما و دامنه سایت‌تان به روشنی در ذهنش باقی بماند.

مقاله پیشنهادی: 10 نکته ضروری دز انتخاب هاست مناسب

5. از خط تیره در نام دامنه خودداری کنید

خط تیره در دامنه باعث می شود که نام دامنه سایت تان به دو بخش تبدیل شود. و این کار باعث می شود که افراد زیادی نام دامنه تان را اشتباه تایپ کنند. و همینطور به خاطر سپردن آن در ذهن مخاطب هم سخت می شود.

استفاده از خط تیره در نام دامنه زیاد جالب نیست! و من اصلآ پیشنهاد نمی کنم با خط تیره نام دامنه را دو بخشی کنید.

اگر نام دامنه مورد نظرتان آزاد نبود به هیچ وجه اقدام به ثبت آن با گذاشتن خط تیره در وسط آن نکنید. مثل ima-web

6. نام دامنه کوتاه باشد اما مخفف نه!

آدرس url هایی که کوتاه هستند به‌راحتی تایپ می‌شوند و همچنین به خاطر سپردن آنها هم کار آسان‌تری خواهد بود.

سعی کنید از نام های کوتاه در نام دامنه خود استفاده کنید. حداکثر 9 کاراکتر مناسب است.

هر چقدر که طولانی تر باشد احتمال اشتباه تایپی بیشتر می شود. و برعکس هر چه کوتاه تر باشد در ذهن ماندگارتر است و قابلیت برندینگ بیشتری دارد.

پیشنهاد می کنم از نام های مخفف هم به هیچ وجه استفاده نکنید. استفاده از کلمات مخفف هم در بعضی از شرایط خاص جایز است. مثلا آدرس سایت جشنواره وب و موبایل ایران به صورت مخفف iwmf است.

خودم شخصا بیش از 10 بار به این سایت سر زدم، تا حالا اسم دامنه را به خاطر نسپاردم ?

7. از نام های فارسی در انتخاب دامنه خودداری کنید

نام فارسی در دامنه خیلی زشت به نظر می رسه ?

اینطور نیست؟

یه سری سایت ها هستند از نام فارسی در انتخاب دامنه استفاده می کنند این جور سایت ها سعی دارند یه امتیاز مثبت با یه کلمه کلیدی بگیرند و به امید اینکه هر جوری شده اون کلمه کلیدی را سئو کنند و رتبه خوبی در گوگل بگیرند.

اکثر این سایت ها از سئو کلاه سیاه استفاده می کنند و قابل اطمینان نیستند. به پیشنهاد من نام فارسی را در دامنه به کار نبرید.

اگر قصد خرید هاست وردپرس را دارید پیشنهاد می کنم به مقاله بهترین هاست وردپرس مراجعه کنید.

8. به فکر دامنه com. باشید

اگر شما به فکر ایجاد یک نام و برند تجاری قوی در دراز مدت هستید، هیچ دامنه‌ای با ارزش‌تر از com. برای شما وجود نخواهد داشت.

دلایل زیادی هست که چرا این موضوع تا این حد مهم است. اما مهمترین دلیل متوجه کاربران شما می‌شود.

خیلی از کاربران اینترنتی از دامنه‌های سطح بالای دیگری اطلاع ندارند. پس از آنجایی که com. برای اکثر کاربران بهترین گزینه کلیک محسوب می‌شود، توصیه اکید من این است که حتما یک دامنه com. برای سایت تان ثبت کنید.

دامنه com. با هیچ ابزار خارجی مشکل ندارد چون جهانی است، برعکس دامنه ir. که نمی تواند از هیچ یک از سرویس های خارجی استفاده کند. مهمترین سرویس همان گوگل ادورز است.

اگر قصد خرید بهترین هاست دانلود را دارید پیشنهاد می کنم به مقاله هاست دانلود مراجعه کنید.

9. برند خود را بسازید

برندسازی

به فکر برندسازی باشید.

اگر قادر نیستید یک دامنه خوب و مناسبی برای خود پیدا کنید که مطابق موارد بالا باشد، برای خود یک نام تجاری دست‌و‌پا کنید و آن‌ را به برند تبدیل کنید و از این به بعد به کمک این نام تجاری، خود را به کاربران نشان دهید.

استفاده از یک نام تجاری مناسب یک راه خوب برای ساخت یک ارزش و برند معتبر است.

به یاد داشته باشید! برای انتخاب یک نام تجاری باید از انعطاف بالایی برخوردار باشید، در این صورت در دراز مدت تلاش شما برای شناساندن خود و کسب‌و‌کارتان جواب خواهد داد.

10.در انتخاب دامنه حتمآ از چند ابزار معرفی شده استفاده کنید

ابزار پیشنهاد نام دامنه

اگر در انتخاب دامنه مناسب دچار تردید شده‌اید و یا برای پیدا کردن آن دچار وسواس هستید، نگران نباشید. ابزارهای زیادی برای کمک به شما در بستر اینترنت وجود دارند.

ابزارهای زیر می‌توانند به شما در انتخاب دامین کمک کنند.‌‌

سایت names4brands.com ابزار اسم پیشنهادی برای دامنه سایت است. زمانی که وارد این سایت می شوید آدرس های پیشنهادی برای ثبت دامنه را مشاهده می کنید که در بسیاری از مواقع خیلی از آن ها آزاد هستند و همچنین می توانید نام های پیشنهادی منحصر به فردی را در بین آن ها پیدا کنید.

سایت leandomainsearch.com هم برای پیشنهاد نام دامنه مفید خواهد بود. اما فرقش با سایت قبلی که معرفی کردم در این است که باید نام پیشنهادی خود را به این سایت بدهید تا نام های ترکیبی و مکمل را به شما پیشنهاد دهد.

به عنوان مثال اگر در کادر ابتدای این سایت نام blog را وارد کنید نام های پیشنهادی که به شما می دهد VariableBlog.com ، AnalyticalBlog.com ، LongviewBlog.com و … است.

نکته قابل توجه اینکه اکثر نام های پیشنهادی این سایت هنوز به ثبت نرسیده اند و شما به راحتی می توانید از آن ها استفاده کنید، و با کمی خلاقیت بهترین دامنه را انتخاب کنید.

ابزارهایی دیگری مثل Domsinbot یا NameMesh هم در زمینه انتخاب دومین مناسب هستند.

چند سوال در رابطه با انتخاب نام دامنه

سوال در رابطه با انتخاب نام دامنه

آیا استفاده از نام خود برای انتخاب اسم دامنه کار درستی است؟

این سوال ممکن سوال شما هم باشه آیا در نام دامنه خود از نام یا نام خانوادگی خود استفاده کنیم مشکلی پیش می آید؟

جواب این سوال واضح است. اگر کسب و کار شما بر پایه برندسازی خودتان است می توانید از اسم یا نام خانوادگی خود اگر خاص باشد استفاده کنید.

اما اگر سایتی دارید که عمومی تر است بهتر است از نام دیگری برای نام دامنه خود استفاده کنید.

معمولا افرادی که در زمینه موفقیت و توسعه فردی کار می کنند و قصد دارند برندسازی شخصی کنند از نام خود در عنوان کسب و کارشان و نام دامنه وب سایت شان استفاده می کنند.

پسوند دامنه روی سئو سایت تاثیر گذار است؟

پسوند دامنه هیچ تاثیری روی سئو ندارد!

اما خیلی از متخصصین سئو می گویند مثلا اگر مخاطبان تان ایرانی هستند و کسب و کارتان برای ایرانی ها هست بهتر است از پسوند ir. استفاده کنید.

اما همانطور که می دانید پسورد دامنه ما .net است و در بسیاری از کلمات رتبه خوبی در گوگل داریم. پس به هیچ وجه پسوند دامنه فاکتور خیلی مهمی در سئو نیست!

مقاله پیشنهادی: 25 سوال متداول درباره هاست و دامنه که باید بدانید!

سخن آخر

در نهایت باید گفت که دامنه شما جایی است که تجارت آنلاین‌تان را در آنجا انجام می‌دهید. درست مانند آدرس شرکت‌ها در فضای واقعی‌، که به مشتریان اجازه می‌دهد از مکان آنها باخبر شوند؛ آدرس دامنه شما هم دقیقا به همین شکل عمل می‌کند.

انتخاب دامنه مناسب طبق موارد گفته شده در دنیای تجارت آنلاین بسیار مهم و ارزشمند است. با کمی وقت گذاشتن روی انتخاب نام دامنه خود، می‌توانید نقش موثرتری را در درازمدت برای سایت خود ایجاد کنید. نکات مهم در انتخاب دامنه که در این مقاله عنوان کردم قطعا مهم هستند و به شما هم توصیه می کنم برای انتخاب دامنه مناسب سایت تان حتما از آن ها پیروی کنید.

امیدوارم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید. اگر این مقاله برایتان مفید بود لطفا به اشتراکش بگذارید. منتظر نظرات ارزشمندتان هستم.

مشاهده نسخه pdf مقاله: انتخاب دامنه مناسب؛ 10 نکته که قبل از انتخاب دامین باید بدانید

اشتراک گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تجربه درآمدیم از دیجیتال مارکتینگ

توی این وبینار می‌خوام بهت بگم چطوری با دیجیتال مارکتینگ به ۲۰+ میلیون درآمد رسیدم.